Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Téglalap alakú piskótát szerintetek milyen krémmel töltsek be? fórum

Téglalap alakú piskótát szerintetek milyen krémmel töltsek be? (tudásbázis)


2015. júl. 14. 06:27
Ami azt illeti, nincs ideje kiszáradni... :D
22. grizus
2015. júl. 12. 08:50
Én szoktam olajat tenni a piskótába. Az íze nem érezhető, viszont kevésbé szárad ki, ajánlom.
2015. júl. 12. 06:04

én mindig téglalap alaku piskótát sütök.

multkor nézegettem a spárban egy előregyártott kör alakú piskótát,- csak meg kellett volna tölteni, de nem tetszett igazán, relative drága is volt - cca 600 ft, 40 cm átmérőjű


Csoki, kakaókrém, lekvár a töltelék.


Mi egy picit nagyobbat csinálunk, mint Guruljka, 7 tojás, 7 kanál cukor és 7 ek lisztből készül. Ez volt az első süti, amit megtanultam sütni, nem túl nagy etwas.

2015. júl. 12. 01:53

No ezt még Nagymamától tanultam. A keverési babonákkal együtt, amiket tudtommal még nem mert megszegni senki.

A lényeg az, hogy a piskóta érzékeny tészta, még a kanalat sem csapkodhatod oda a tál széléhez, mert összeesik a tésztamassza.


Keverni csak egy irányban szabad, különben összeesik... :D

A sütőajtót sem szabad rányitni, de ennek még legalább van fizikai magyarázata. :D


Hat (elvben bármennyi lehet, de ez volt az etalon mennyiség) tojást kettéválasztunk.


A hat sárgáját kikeverjük hat evőkanál cukorral, fehéredésig! (Géppel hamar megvan.) A sárgája színe tényleg világos fehére lesz, és picit habos.


Bekapcsoljuk a sütőt nem túl forróra, talán 150 fok lehet...


Felverjük a hat fehérjét, elképesztően keményre. Utána hat evőkanál lisztet apránként, óvatosan beleforgatunk. (Régen leszitálták a lisztet használat előtt, ez nem rossz szokás, mert fellazul a liszt, nem egy tömbben zuttyan a habba a kanálról. Én egy tálban kevergetem egy kicsit.)


A kétféle masszát szintén óvatosan összekeverjük, a sárgájás masszába adagonként téve a lisztes habot.

Óvatosan tepsibe öntjük, és zökkenés nélkül betoljuk a sütőbe. Sajnos ki kell tapasztalni, mennyi időt igényel, mert sok múlik a sütőn. Átlagban negyedóra. Jó az üveges sütőajtó ilyenkor.


Nem jó, ha hirtelen hűl le, mert képes akkor is összeesni, már kisült állapotában. A lekapcsolt sütőben lehet hagyni, résnyire nyitott ajtóval.


Tényleg hisztis egy dolog, és vannak trükkök a tuti piskótára, de az a háziasszony, aki valamit is adott magára régen, mindig elő tudta állítani ezen a módon a könnyű, magas piskótát. Néha nekem is sikerült! :D De ha összeesett és laposabb lett, akkor is megették a gyerekek, örültek neki. Az ízével akkor sincs baj. Egy időben a tökéletes kakaós sodóval kísérleteztem, de amikor megtaláltam a tutit, nem jegyeztem fel... :D

19. fincsi5 (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2015. júl. 11. 21:23

Igazad van;lehet, hogy sikerülne. O, de kiírály lenne! Csak egy igazán pontos recept kellene, de lépésről lépésre, már szemezgettem receptekkel, de összezavar, mind más.

A sütő villany. :))

18. Guruljka (válaszként erre: 17. - Fincsi5)
2015. júl. 11. 19:28

Akkor meg miért írod, hogy nem tudsz? :D


Próbáld meg alkalomadtán.

17. fincsi5 (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2015. júl. 11. 15:00

Most nézem, látom, hogy újraélesztett fórum. DD

Még nem próbáltam sütni,nem is tudom miért??:(

16. Guruljka (válaszként erre: 14. - Fincsi5)
2015. júl. 10. 22:07

Ezt 2010-ben kérdezte, csak én nem álltam meg szó nélkül. :D


Miért nem tudsz piskótát sütni?


Igaz, ebben a mostani sütőben még én sem próbáltam. Régen piskótával tesztelték az új sütőt, de olcsóbb is volt a tojás.


Viszont nagyobb baja nem lehet annál, mint ha összeesik és lapos lesz, de akkor még mindig fel lehet használni úgy, mint a babapiskótát szokás.

15. ancsika688 (válaszként erre: 14. - Fincsi5)
2015. júl. 10. 21:52

:DDD

Azóta már profi a tortakrémekben.:)

14. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Lengyelnehajni)
2015. júl. 10. 21:01
Ezt hogy csinálod?Itt sem vagy? Akartam jelet, de 2012-ben voltál utoljára....???
13. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Lengyelnehajni)
2015. júl. 10. 20:58

Legyen többféle; piskóta mártogatós! DD

Irigykedek, mert nem tudok piskótát sütni.:(

12. Guruljka (válaszként erre: 11. - Zebracsikó)
2015. júl. 10. 20:49
...amit váltogatni is lehet a gömbölyűvel? :D
2015. júl. 9. 23:00
kocka alakú krémmel
10. Guruljka (válaszként erre: 1. - Lengyelnehajni)
2015. júl. 9. 21:49

Én csak azt nem értem, hogy a piskóta alakja mennyiben határozza meg a tölteléket. :D

Lehet szögletes is a torta, sőt valami formára is lehet vágni, nem kötelező a kerek.

És bármilyen krémmel lehet tölteni bármelyiket, egyéni ízlés szerint.


Ha nem tortának szánjuk, akkor piskótát lehet töltelék nélkül felkockázva, csoki- vagy más öntettel is tálalni. Lehet lekvárral is tölteni, vagy a bejglihez hasonlóan elfőzött diós töltelékkel is. Szerintem csak a fantázia szab határt.

2010. máj. 28. 21:31
Epressel...most éppen szezonja van. Nem kell hozzá más, csak eper, tejszín, kis cukor és zselatin. Ha marad, a tetejére is kenhetsz.:)
2010. máj. 28. 19:29

Egy nagy hullalát felversz géppel/2 méret van csak/

Majd félre teszed és megcsinálod a főzésnélküli pudingot/rajt van hátoldalán a zacsinak/2 db szoktam megcsinálni.Utánna óvatossan belekevered a pudingot a felvert habba.kész is.Esetleg apróra vágott gyümölcsöt fakanálal belekeverhetsz.

7. lengyelnehajni (válaszként erre: 5. - Aprajafalva)
2010. máj. 28. 19:24

Ez nagyon tetszik!!!!!!!!!

Köszi...Milyen arányban kell összekeverni?

2010. máj. 28. 19:23
Nagyon könnyű vele dolgozni,nem kell hozzá cukor csak 10 perc.
2010. máj. 28. 19:22
Tescoban lehet kapni hullala tejszínhabot,felkell verni robotgéppel,gyümölcsel ízesítheted,de ha főzés nélküli pudingot teszel bele a végén olyan lesz mint cukrászdai krémes .
2010. máj. 28. 19:18
Teljesen tanácstalan vagyok
2010. máj. 28. 19:17
Valami könnyűre gondolnék,és hogy legyen 1 kis torta formája is.
2010. máj. 28. 19:17
lekvár, gesztenye, vanília, grízes fözött krém
2010. máj. 28. 19:15
Téglalap alakú piskótát szerintetek milyen krémmel töltsek be?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook