Mitől van az, hogy egyes cikkek úgy jelennek meg a gépemen, hogy a magánhangzó helyén egy téglalap van? (tudásbázis)
"Az egyszerűbb karakterkódolási formát (CEF) használó kódok egyszerűen elegendően nagy egységet választanak a kódértékek tárolására, tehát a kódolt karakterek halmazát egy-az-egy megfeleltetésbe hozzák az adott egységen tárolható értékek halmazával. Az eljárás jól működik addig, amig a kódolt karakterek halmaza megfeleltethető 8-biten tárolható értékek halmazának (ami igaz a régebbi nem CJK kódokra), illetve megfeleltetehető 16-biten tárolható értékek halmazának (a Unicode korábbi változata).
Azonban a kódolt karakterek halmazának mérete egyre növekszik (a modern Unicode legalább 21 bitet igényel karakterenként), az egyszerű módszer egyre kevésbé hatékony, és egyre nehezebb a létező rendszerekben megvalósítani a nagyobb/hosszabb kód értékek használatát. Ezért a legtöbb rendszer a Unicode régebbi változatait használja, vagy az UTF-8-at, ahol a Unicode kód pontjait változó hosszúságú, 8-bites értékek sorozatára, vagy az UTF-16-ot, ahol a Unicode kód pontjait változó hosszúságú, 16-bites értékek sorozatára konvertálja."
Inkább úgy mondanám, hogy általánosabb, mert csak 8 bitet foglal, vagyis mindig elfér. :)
valószínű az ő beállításaik nem szeretik csak az UTF-8-at
esetleg megkérdezheted, milyen levelezőklienst használ, és a beállítások között ha rálel a kódolásra, akkor mi van ott neki.
Jól van :)
Amúgy mások nem szoktak panaszkodni, ez a gikszer általában csak vele esik meg. Volt már olyan, hogy írogattam neki ezerrel, válasz nincs... egyszer csak hirtelen közli, hogy hat tök régi levelet talált tőlem egy mappában, ahová a program a gyanúsakat elveti.
Ha fontosat akarok közölni, akkor mellékletben is csatolni szoktam. Ha nagyon-nagyon fontosat, akkor telefonálok :p
hibátlan :-)
most már csak vele kell kipróbáld. :)
Az ő oldalán valami nem tudta helyesen kódolni a karaktereket. Nem biztos, hogy a kliense a gépén, lehet, hogy már a levelezőszerverükkel is gebasz van.
Én azért általában a küldő beállításait szoktam első körben megnézni. A böngészős gmailnél a jobb felső sarokban van egy kis fogaskerék. Itt a beállításokban van "Kimenő levelek kódolása". Mi van ott neked?
Na, ez meg a másik kedvencem. Ezt ÉN küldtem neki hibátlanul, és visszakaptam tőle válaszban így:
Tsarjak sztltetsvel s dugvnyozssal knnyen s gyorsan szaporthat. A tsarjakat sszel, a lombhulls utn, vagy tavasszal, a kihajts eltt ssuk ki.
A gykeres kis nvnyeket cserpbe ltessk, j minsg komposztos vagy meleggyi fldbe, s fagymentes helyen (pince, szoba) teleltessk t. A tl folyamn kevs ntzst ignyelnek. A rgyfakads eltt kisott kis sarjnvnyeket mindjrt vgleges helykre ltethetjk
Hogy érted ezt, másképpen is lehet? :)
gmail pont com, bejelentkezés, megírom, elküldöm.
sajnos az nem mindegy, milyen levelezőprogram
a kódolás a kliens beállítása
te agmail webes felületéről küldesz?
Egy hasonló kérdésem van :)
Küldök öcsinek egy levelet (munkahelyére), jön tőle válasz. Az ő válasza olvasható, de az enyém, mivel a Re gombbal küldte vissza, olvashatatlan. Innentől kezdve már az én programom sem tudja visszakódolni. Azt állítja, hogy már ő sem tudta olvasni, de azért kisilabizálta...
Én gmailről küldöm, az ő levelezőprogramja nem ismert.
próbálj ki más kódolásokat, például k-európai windows
vagy az automatikust
addig próbálgasd, míg jó nem lesz
hoxás cikkről van szó? be tudod linkelni? az eredeti oldal is lehet rosszul kódolt ugyanis.
c�l el�r�se �rdek�ben
látod,ilyen!!!!
Nem kell, szerintem csinald ezt:
Firefoxban a felso menusorban:
- Nezet menu
- itt Karakterkodolas: allitsd at Kozep-europai ISO-ra.
Szia,
kódolási problémád van. Firefox-szal netezel? Vagy Wordben is ez van?
További ajánlott fórumok:
- Adj meg 3 mássalhangzót. Ebből, magánhangzó hozzáadásával értelmes szót alkoss!
- 3 mássalhangzó - pótoljuk ki magánhangzóval:)
- 3 magánhangzó, egy szó!
- Az egyik szó utolsó magánhangzója a másik szó elsője
- Felugró reklám ablakok ill. játék felhívások jelennek meg folyamatosan a gépemen, hogy tudom őket eltüntetni?
- A gépemen felsorolás-szerűen jelennek meg a közösségi portálok,ezen lehet változtatni?