Te válaszolsz ilyen kérdésre? (beszélgetés)
Egy alkalommal magánháznál béreltünk szállást. A szállásadó, - még ki sem pakoltunk - rögtön kitálalt a maga iskolai végzettségével és egyéb "vonzó" tulajdonságaival. Már ekkor nyílt a zsebemben a bicska, mert a fenét sem érdekli az ő magánélete, nem barátnőt, hanem szállást béreltem.
Utána rátért arra, hogy én mivel foglalkozom. Sikerült olyan csúnyán ránéznem, hogy még nála voltunk köszönni is alig mert, nemhogy faggatózni.
Amúgy barátságos vagyok, de a kíváncsi tolakodó alakok taszítanak.
Az, hogy valaki „közvetlen típus”, nem azt jelenti, hogy idegennek válaszoljon a tolakodó kérdéseire.
Mert - szerintem - ezek igenis tolakodó kérdések, és tényleg semmi köze hozzá.
Teljesen más dolog, amikor az ember magától mond valamit a munkájáról, megoszt bizonyos dolgokat. De akkor sincs senkinek semmi köze a keresetéhez.
Mennyit árulnék el magamról egy idegennek? Ami a jövedelmi viszonyaimat illeti - semennyit. Milyen alapon faggatózik? Idegennek nem tárulkozom ki. Ennyi.
Anyagi kérdések, elég kényes dolog. Nem illik feltenni.
A "mivel foglalkozom" kérdésre még simán válaszolnék, bár félrevezető lehet. (Mérlegképes könyvelő vagyok, amivel szerencsés esetben akár 7számjegyű fizetésem is lehetne, de a garantált bérminimumot keresem.) A fizumról még egyes családtagoknak se szeretek nyilatkozni.
Nem illik ilyeneket kérdezni, még közeli baráttól se nagyon, nemhogy idegentől. Nyugodtan lehet mindegyikre azt mondani, hogy nem szeretnél beszélni róla. Mondjuk az ilyen tolakodó emberek nagy része ilyenkor megsértődik, de nem kell magadra venni.
Szerintem ilyet sokkal óvatosabban és bevezetve kell megkérdezni, ha egyáltalán, mint pl. az egyik hozzászóló által emlegetett unokás néni, és rögtön abbahagyni, ha az illető nem akar nyilatkozni. De amikor háromszor is kitérsz és ő még mindig faggatózik, az pofátlanság.
Nem feltétlenül válaszolok.
Mondjuk semmi titkolnivalóm nincs, főleg, hogy törvény írja elé a bérem.
En megmondtam a fizetesem meg berem. O elgondolkodott.
Szegeny P. Nem mindig huljjjjje, csak ritkam olyan, mint regen.
További ajánlott fórumok:
- Milyen kérdésre keresel választ keresztény témában?
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Halk válasz egy fórum kérdésre
- "Hogy vagy?" kérdés a magyar nyelvben
- Ti mikor készítitek fel a lányaitokat a mensi kérdésre?
- Hogy válaszolsz frappánsan a "Hogy vagy? Mi van veled?" kérdésre, ha nincs mondanivalód?