Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te tiszteled az élelmiszert? fórum

Te tiszteled az élelmiszert? (beszélgetés)

1 2
2022. aug. 7. 22:14
Igen, én se dobom ki
2022. aug. 7. 16:51
Nem tisztelem, hanem inkább megbecsülöm. Már azért is mert java részt én nevelem, dolgozok vele, takarítom be.
35. dfc04c70e4 (válaszként erre: 34. - Bless the child)
2022. aug. 7. 09:04
Épp erre gondoltam én is.
2022. aug. 7. 08:29
Nem, én megeszem
33. Napsugár8 (válaszként erre: 31. - Globus)
2022. aug. 7. 08:24
Egyetértek! Olyan tanyasi az a csirke, mint amilyen eszkimó én vagyok. Csak a bőrét színezik sárgára ki tudja mivel. A baj az, hogy aki még életében nem látott valódi kiskertben nevelkedett kapirgálóst, az el is hiszi, hogy annak a csirkének a húsa is sárga!!
32. Kacsahercegno (válaszként erre: 28. - Bellabi)
2022. aug. 7. 08:01
Pontosan így, miután leírtam a kommentem, én is ezt akartam még hozzátenni, hogy magamat tisztelem. Az élelmiszerek, a tárgyak, pénz stb. mind arra van hogy minket szolgáljanak, és nem fordítva. Nem a két kanál megmaradt bolognai szósz diktálja az életem. :D Viccet félretéve, a pazarlás tényleg nem jó és törekedni kell a minimalizálására, de szerintem az nem pazarlás, hogy a száraz kenyércsücsköt kidobjuk. Az a pazarlás hogy maradna másnapra is az ételből, de inkább kidobod, vagy hogy még megvan a fele a tegnapi kenyérnek, de ma újat veszel, stb.
31. globus (válaszként erre: 29. - Epresturmix)
2022. aug. 7. 07:54

Persze, hogy nem volt.

Még most sem hiszem el, hogy a multinál tanyasi csirkét árulnak. Csirkét sosem vágtak, csak "letojt" tyúkot levesnek, pörköltnek. Minden hasznát kisajtolták az állatokból. Meg lehetett enni-amikor már tojni nem tudott.

30. Napsugár8 (válaszként erre: 25. - L.luiselotte)
2022. aug. 7. 07:40

De a lábaska alján maradt pörkölttel, vagy akár csak a szaftjával is meg lehet bolondítani egy főzet paprikás krumplit, vagy krumplis tarhonyát.

A lebbencs levesből rögtön gulyásleves-utánzat lesz. :))

29. Epresturmix (válaszként erre: 9. - Papája)
2022. aug. 7. 07:25

Azért nem volt, mert anyám főzött egyfélét. Ha megetted megetted, ha nem nem! Nem kérdezte meg soha mit ennénk. Főzött ami volt és megettük. A párom egy totál más generáció. Nem eszi meg a csontos húst (leeszi, aztán nekem adja azzal a címszóval, hogy ha látok benne fantáziát akkor egyem meg nyugodtan)

Sem a halat, paradicsomot, káposztát, bőrét, májat, egyéb belsőséget, semmit. Ha minden nap csirkemellet és rizst kellene ennie, neki az lenne a tökéletes! Emlékszem anno nem volt csak simán csirkemell. Az én időmben ő valószínűleg éhen halt volna! 😀

2022. aug. 7. 00:59

Amúgy én az alapkoncepcióval sem értek egyet. Szerintem nem az ételt, magunkat kellene tiszteni annyira, hogy ne együnk olyat, ami nem esik jól.


Amúgy ha az ember maga van, akkor még csak-csak tud figyelni, de azt kitalálni 1 héttel előre, hogy mit és mennyit akar enni a család, főleg, ha gyerek(ek) vannak, kb képtelenség.


Persze én is törekszem arra, hogy minél jobban felhasználjam, ami itthon van, és minél kevesebbet kelljen kidobni, de ha nem sikerül, nem érzem azt, hogy óriási bűnt követnék el.


Én amúgy inkább kevesebbet veszek és tartok itthon a romlandó dolgokból és sűrűbben megyek a boltba, hogy elkerüljem a kidobást.


Szóval én magamat inkább középutasnak tartom, és tök őszintén, szerintem inkább szomorú, hogy olyan anyagi körülmények között él a magyar, hogy a pár száz Ft-os félszáraz kenyérrel kell centizni, hogy kidobjam vagy megegyem, mint, hogy ezt tartanám követendő példának.

27. bellabi (válaszként erre: 9. - Papája)
2022. aug. 7. 00:53

Az más. A menzán csomó olyan kaja van, amit nem szeret, nem bír megenni a gyerek. Én sem bírtam. Még felnőttként, kórházban is, amikor nem tudtak látogatni, volt, hogy nem ettem, mert bírtam megenni, amit adnak.


Amiről Te beszélsz, az úgy korrekt, hogy olyan ételt adok, készítek a gyereknek, amiről tudom, hogy szereti, esetleg megbeszélem vele, hogy adott lehetőségek között mit szeretne. Akkor oké, hogy elvárom tőle, hogy azt egye. De akkor sem megegye, hanem csak jóllakásig egye, ha nem találtam el a mennyiséget.

26. bellabi (válaszként erre: 14. - Jooeva)
2022. aug. 7. 00:46
Van már olyan, hogy kifejezetten a szalámivégeket csomagolják egybe és adják el. Ínyenceknek.
2022. aug. 6. 19:56

Sose dobtam ki kaját, ill egyetlen alkalommal, valami szörnyűség odaégett és bűzlött az egész ház. Anyukám hangoztatta mindig, hogy kaját nem dubunk ki és szerencsére nem is vagyunk falánkok, inkább kevesebbet főzök, és kipótoljuk csipsszal vagy szendviccsel.


Még macskakaját sem dobunk ki, ma is a maradék csirkemellét beledolgoztgam a tarhonyás húsba,

2022. aug. 6. 19:53
Mostanában már nagyon ritkán dobok ki ételt.Felhasználom,de nem nagyon dobom ki max ha megromlik.
23. Nénje
2022. aug. 6. 19:25
Igen.
22. Napsugár8 (válaszként erre: 21. - Libikóka)
2022. aug. 6. 15:30
Én is kettő, max. három napig vagyok hajlandó ugyanazt enni. Ha látom, hogy amit főztem, már eleve több annál, akkor abban a percben felezem, és az egyik részt rakom a fagyóba. Jó lesz az máskor is, és így nem is unok rá.
2022. aug. 6. 13:59

Régebben lazább voltam,inkább többet főztem mint kevesebbet.

Inkább több kaja volt mint kevesebb.

Még az átállást is tanulni kellett ahogy csak ketten lettünk.

Vigyázok,,egyre jobban.

A felvágott féléket radikælisan lecsökkentettem,azzal volt a legtöbb baj.

Meg ha elbújt valami a hűtőben.

A kenyeret eltudom használni.

Ami komposztálható azt mindent külön teszek,,ha kis maradék krumpli stb.van .

Azért mindenáron nem mentek,,,,több napos kajamaradékot nem fagyasztok.

2022. aug. 6. 13:36

Mi ebben a házban rászoktunk arra, ha már végképp nem fogy el valami kaja, nem várjuk meg míg tönkremegy, kis müa. dobozban, vagy zacsiba rakva levisszük, és nem a kukába dobjuk, hanem a kuka oldalára akasztjuk kis reklám szatyorral. Sok embernek meglehet, az az ebédje. Hosszú ideig naponta járt erre egy kb. 50-es férfi, ült félrehúzódva egy padon, és várta, ki akaszt ki valamit. Ment és volt, hogy abban a percben el is kezdte enni. Régen úgy, a kezével szedte ki a dobozból a kaját. Valaki rakott ki neki müa. kanalat, villát, utána azt hordta magával a táskájában.

Állítólag pár hónappal ezelőtt meghalt. De azért valaki mégiscsak elhordja a kirakott kaját. Akkor sem a kukában landol.

2022. aug. 6. 12:58
Nem tiszteletből, csak nem azért dolgozom hogy a szemétben landoljon a kaja amiért fizettem. Ugyanakkor ha valamit muszáj kidobni (mert nem ízlik, már nem tudjuk mihez felhasználni stb.) akkor különösebb rossz érzés nélkül kidobom. De tényleg arra törekszünk hogy minimalizáljuk az ilyesmit, úgyhogy ez ritkán fordul elő.
18. globus (válaszként erre: 5. - Dominós)
2022. aug. 6. 12:15

Nálunk kenyér elfogyása jelzi, hogy menni kell a boltba.

Akárhány napos, addig esszük. Nem emlékszem rá, hogy 35 év alatt vaha is dobtam volna el pékárut.

Bizonyos idő után fel lehet mérni a családi szükségletet. Persze ha az ember maga vásárol...

Igazából még a rendelt ételt is pazarlásnak tartom, mert jóval drágább, mint az otthoni, de én köztudottan sóher vagyok ilyesmire 🤣

17. tien
2022. aug. 6. 12:05

Nem dobunk ki ételt.

Az árak az egekben, minket sem érdekel,ha marad több napra is.Sőt , legalább nem kell agyalni mit is főzzek!

Rántott húst megcsinálom házi hamburgernek másnap.

Kreatív vagyok újrahasznosított ételekben.

16. ,zumba (válaszként erre: 14. - Jooeva)
2022. aug. 6. 11:41
Valahogy így kellene minél több embernek élnie, s tanítani, illetve példát mutatni a következő nemzedéknek. Szeretem a kenyér végét, domóját.
2022. aug. 6. 11:26
Ètelt mostanában már nagyon ritkán dobok ki. Egy főtt ètelt akár három napig is megeszek, ilyen árak mellett tojok a változatosságra. Legfeljebb egyik nap befőttel,másik nap savanyúsággal eszem pl. a krumplis tésztát v. sült húst.
14. jooeva (válaszként erre: 13. - ,zumba)
2022. aug. 6. 11:22

Én pedig kifejezetten szeretem a kolbász/szalámi véget, a kenyér csücskét.

Nem dobunk ki kaját, maradékot is megesszük. Ha valami végképp kivaló, akkor megkapják a kutyusok.

Gyerekeket is arra tanítottunk, hogy nem dobunk ki ételt.

Száraz kenyérféle megy morzsának vagy gubának vagy bundáskenyérnek.

Zacskókat én sem dobom ki, főleg kifliset, többször felhasználható.

13. ,zumba (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
2022. aug. 6. 11:14
Saját szememmel láttam, az előttem álló kedves vásárló kérte, a megvágandó szalámi végét ne adják neki, mert nem viszi el. Gondolom a kenyér végét is kidobja. Mo. 2022.
2022. aug. 6. 11:14
Igen.
11. ,zumba
2022. aug. 6. 11:12
Igen tisztelem.
10. Napsugár8 (válaszként erre: 6. - *lime*)
2022. aug. 6. 11:06
Éppen a múltkoriban tűnt fel, hogy az utóbbi időben az üzletben mindig olyan felvágottat vettem meg, amiből már csak egy db-ka vég volt. Még gondoltam is, hogy miért kell nekem mindig a "maradék"?
2022. aug. 6. 11:04

Igen. Így tanultam, ezt tartom helyesnek.


Sajnos a fiatalok körében tapasztalok pazarlást.

Jó lenne, ha ők is nyilatkoznának a témában.


Lányom iskolában dolgozik, ő meséli, hogy a gyerekek mennyire válogatósak és pazarlóak. A mi időnkben nem volt ilyen.

8. *lime* (válaszként erre: 5. - Dominós)
2022. aug. 6. 11:04

Nálunk is ugyan ez megy a munkahelyen. Eszméletlenül tud idegesíteni. És csomagolással együtt, úgy ahogy van, megy a maradék a kukába.

Ráadásul hiába nincs baja a nylon zacskónak, az is megy a szemétbe, nem jut eszükbe a birkáknak, hogy eltegyék a zacskót. Amikor meg szóltam, hgoy tegyék el a zacskót majd én elhasználom mert semmi baja, akkor csak néznek, mint egy bamba. Ostobák.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook