Te melyik képzést választanád? (tudásbázis)
Modern táncos *o*
nem is tudtam,hogy van ilyen suli,ráadásul 2 éves :o
Nappali képzések?
Pesten vagy más nagyobb városokban esetleg.
De itt Borsodban az elhelyezkedés esélye nulla.
Február elején,hétfőn megyünk megbeszélésre.
Adnak diákigazolványt stb...szóval elég jól hangzik.Nekem nem lenne ingyenes mert már van OKJ-s papírom,csak ez nincs sehol feltüntetve,azaz nem mondom el,így csak az erettsegit vallom be.
Na most párommal kicsit átbeszéltük a dolgokat és úgy döntöttünk,hogy a szoc.ápolóra és gondozóra megyünk mindketten!:)
Ő amúgy az élelmiszer és vegyiáru kereskedőre akart,de már egyszer jelentkeztünk szoc ápolóra a munkaügyitől,engem fel is vettek,őt is felvettél volna a tetszje alapján csak 4-5 éve abbahagyott a munkaügyinél egy bádogos tanfolyamot.
Én meg nem mentem,mert akkor kétséges volt,h a városban maradunk e?!
Én öregekhez nem nagyon mennék,de tudom,h a szoc ápoló több helyen is eltud helyezkedni,pl amit lentebb említettek h szenvedélybetegek stb...azt örömmel csinálnám!:)
Na igen!Ott meg pláne nehéz...
Kizsigerlik az embert.:(
Sportedzőnek ne menjél,párom csinálta,semmit nem ér vele...
Szoc.gondozó,kereskedő boltvezető,ezekkel lenne szerintem esélyed elhelyezkedni,illetve engem a virágkötészet érdekelne még,mert egy statisztika szerint,ők a legboldogabbak a munkájukkal :)
Tudom,most is ott melózok,azaz egy kínai ruházati üzletben vagyok eladó!!!
Napi 11óra 3.000Ft-ért és egész nap pakolok!!!!!!!!
Én elvégeztem a szoc-gondozó ápolót.
Nagyon élveztem a 2évet,a gyakorlatot is,bár embert próbáló,fizikum gyomor,empátia kell ehhez a munkához.Elhelyezkedni elég sokfelé el lehet.
Szociális intézményekbe szakápoló lehetsz,100-140.000,-forint a fizetés,egészségügyi intézményekben segédápoló hasonló bérezéssel,de kicsit kevesebb,és természetesen a házi gondozóó .Ők keresnek a legkevesebbet,minimálbért szinte.Szerintem jól el lehet helyezkedni benne-
-fogyatékos otthonban
-idősek otthonában
-szenvedélybetegek átmeneti otthonában....
szakápolóként,de nagy felelősség,és sok munka,lelki teher ezeket az embereket ápolni.Én szívesen csináltam,de meg kell szokni...Mindegyik csoporttal különbözően kell bánni,az időseket szeretni pátyolgatni kell...a szenvedélybetegekhez,tekintély határozottság...érdekes munka-kihívás nekem!
Idővel majd vállalkozást szeretnénk párommal,de ahhoz megvan a végzettségem.
De ha lenne addig egy olyan szakma amibe beleszeretek akkor nem kacsingatnék másfelé.
Most alkalmazott vagyok , egy ruhás boltban.
De legalább van munkahelyük.
Én nem akarok még egy olyan szakmát mint a kometikusi , amit 2év alatt elvégeztem,aztán dolgozni sem dolgoztam benne,mert megutáltatták velem a szakmát és elvették minden önbizalmamat stb.....
Az ápolás lelki részével nem lenne gondom,dehát nem mindenkinek csak lelki támaszra van szüksége,sőt....
További ajánlott fórumok:
- 36 év házasság vagy egy új, 1 éves szerelem? Te melyiket választanád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Ha ezek a nevek közül kellene csak választanod, melyik név állna legközelebb hozzád és miért?
- Ti melyik lakást választanátok a kettő közül?
- Te melyik látáskorrekciót választanád?
- Két pasi közül kellene választanom. De melyiket...?