Te hogyan vásárolsz 2 éves gyerekkel? (beszélgetés)
Mint felelősség nem kérdés, a szülőé.Viszont nem mindenkit lehet egyformán nevelni. Nem lehet uniformisként rászabni egy-egy módszert minden gyerekre, mert mindenki egyedi, és ha nem klónozzák megismételhetetlen.
Lehet belekötni a szavakba, írhatnám, hogy lehet akinél mindig flottul megy minden, tuti csak valami büntető idomítással éri el a célját.......de nem, nem így van. Nyilván minden normális szülő, aki felelősséggel vállalt gyermeket a legjobbat akarja neki.
Felesleges szurkálni egymást, az élet eldönti ki és mit rontott el, ha azt elrontotta.
Van itt egy fórum amiről azt gondolom elgondolkodtató.
Nekem fiam van, ö sem egy izgaga, uttestre szaladgalo tipus, pedig egy igen aktiv, nagyon mozgekony, futo-ugro-maszo sportos gyerek, mindig is az volt. A baratnöm lanya (szinten "nevelt gyerek", nem egy liberalis anyuka a baratnöm se) ezerszer szeleburdibb. Ez nem attol függ, hogy fiu vagy lany.
Szerintem is van abban valami, hogy neveles kerdese, kismillioszor is elmondtam, hogy mit miert nem szabad, mire megertette, de megertette. Ettöl függetlenül nem bizom meg benne 100%-osan, hogy nem csinalna hülyeseget, igyekszem elöre gondolkodni es biztonsagban tartani. Persze igy is törtennek balesetek, nyilvan, a multkor pl. fel meterre volt elöttem, nem lattam, hogy csukott szemmel setalgat, nekiment egy oszlopnak, folyt a ver a fejeböl patakokban. Hat ilyen van... Legközelebb nem fog ilyet csinalni, az tuti. Erre nem szamitottam, hogy 5 evesen ennyi esze van... De arra igen, hogy uttest, bicaj, viz, magas hely, ablak, gyogyszerek, konnektor, stb. veszelyes, ott fokozottan figyelek, megelözök, ezerszer is szolok, fogom a kezet, es nem engedem, hogy olyat csinaljon, amiböl baj lehet.
Nem érted, hogy tényleg nem nevelés kérdése az sem, hogy ha esetleg Dunának is megy a gyerek???
Na mindegy.
Nem tudom, lehet, gyerekfüggő, de az én 2,5 éves lányom már megérti, hogy az utcán nem szaladgálhat el, mert elüthetik. Sőt, ha olyan helyen sétálunk, ahol nincs járda és az úton megyünk, van, hogy ő szól, hogy autó jön, menjünk lejjebb.
Különben, ha neked úgy könnyebb, szerintem ültesd bele, amíg még belefér. Nem mérik le. :-)
Nálunk eddig nem volt baj a bevásárlással, szinte soha nem veszünk nagy kocsi, csak ha tényleg sokat akarok vásárolni. Szépen jön mellettem, nem feltétlen fogja a kezem, de nem pakol (szerencsére). Már mindig mondja előre, hogy mit szeretne (kifli vagy nyalóka, esetleg szívószálas ücsi), miután ez megvan, utána tök boldogan jön és koketál a boltos nénikkel.
nem a hisztiről írtam, hanem a nevelésről. Az hogy egy gyerek hisztizik, egy dolog, de az hogy fejjel megy egy tóba, vagy szalad ki az utcára, már más.
A hisztit az váltja ki, hogy nem kapja meg amit akar, na de utóbbit....
Nézd ezt több milliárdan jól csinálják, mert itt vagyunk ezen a földön.
Ismerősöm harmadik gyereke amikor másfél kétéves lett mondta, hogy sosem gondolta, hogy neki ilyen 'bűn rossz gyereke lesz. Ő is úgy nevelte a harmadikat is, mint az első kettőt. A gyereke verte magát a földhöz az üzletben, ha felvette tekeredett volna ki a kezéből, sosem arra ment amerre elindultak. Semmivel sem nevelte másképpen, mint az első kettőt (ja most nehogy azt mondja valaki, hogy sablonként akarta, és ez nem illet rá)...mert nem így volt.
Ő is mikor hisztis gyereket látott azt mondta, -micsoda szülő nem tudja megnevelni a gyerekét- mát 5 éves a gyerek és ő is megtanult viselkedni.
Mi a tanulság, ne ítéljünk meg senkit ismeretlenül, nem tudhatjuk kinek mennyi "munkája" van a gyermeknevelésben. Mindenki örüljön akinek nem kellett problémákkal szembesülni. :)
köszönöm szépen a tanácsokat, úgy látom még pár évig hipermarketben kell vásárolnom. :D
Még egy gondolat: én nem tudom ki hogy neveli a gyerekét, de pl nekem elég hamar megtanították, hogy labda után nem szaladok úttestre, járdán fogom anya vagy apa kezét, és nem ugrok fejest tavakba, nem iszok hypot, nem eszek magamtól -gyerekként- gyógyszert, csak azt amit a szüleim adnak.
Lehet valamit jól csináltak? :)
nekem a nagyobbik 2,5 éves a kisebbik 4,5 hónapos, voltam úgy hogy mind a kettőt el kellett vinnem és a kocsiba ült a nagyobb, a hordozót meg rátettem a bevásárlókocsira keresztbe, nem volt egyszerű de valahogy túléltük.
ha nem kell kocsival menni, csak a közeli penny vagy lidlbe megyünk, a kicsit tolom a babakocsiba, a nagyobbik motorral jön, semmi gáz a boltba, végig velem van.
mondjuk én a nagyobbikat is pár napos korától kezdve mindig magammal vittem, nem volt kire hagyni napközben.
persze volt már olyan is, hogy a párom amikor hazajött akkor mentem el a boltba, egyrészt gyorsabb, másrészt én is egy kicsit egyedül nézelődhetek.
Tényleg ilyen nekem is volt,illetve van. De műanyag labdákat tettem bele. Az sem rossz ötlet pakoláshoz.
Csak az inkább kétemberes, igaz attól függ mivel van megrakva. :)
További ajánlott fórumok:
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Ti hogyan kezdenétek új életet egyedül 2 gyerekkel?
- Mi kell ahhoz, hogy egy 46 éves nő három kamaszgyerekkel párt tudjon találni, mivel nekem ez eddig nem sikerült
- Gyerekkel vagy gyerek nélkül dísziteni a karácsonyfát? Hány éves kortól érdemes bevonni a gyereket?
- Hogyan ne beszéljünk egy gyerekkel?
- 10 éves gyerekkel hogy beszéljem meg, ne felesleges játékra költse a zsebpénzt? Egyáltalán mire gyűjtse?