Te hogyan győzted le/enyhítetted az endometriózist? (beszélgetés)
Köszönöm, elolvastam a cikket és nagyon hasznosnak találtam. Ezt a diétát meg fogom próbálni.
Korábban is hallottam már erről, de most rászánom magam.
Saját sikertörténetet sajnos nem tudok megosztani, de én nem egyről olvastam már. Azok titka a paleolit táplálkozás volt. Én épp pénteken voltam endo-szakrendelésen (SOTE I), ott is javasolták az endometriózis diétát: finomított szénhidrát, vörös hús és édességmentes táplálkozás. Szendi Gábor oldalán nemrég olvastam egy cikket az endometriózis és táplálkozás esetleges összefüggéseiről, részkutatások, részeredmények vannak a témában - mindenestre elgondolkodtató.
Az én "terápiám" (a műtét és a gnrh után) fogamzásgátló (Milligest) folyamatos szedése, mivel "azokon a napokon" moccani alig bírok a fájdalomtól.
Van egy homeopátiás szer (barátnőm ismerőse sikerrel használja): cimifuga racemosa. Jómagam még nem próbáltam, most egyelőre nem is fogom.
Beteg csak akkor vagy, ha annak érzed magad!
Engem fél éve műtöttek, fogalmam sem volt róla, hogy beteg vagyok, egy rutinvizsgálat során derült ki. A műtét után nem is tudtam folytatni az egyetemet, és őszintén szólva nagyon nehezen viselem, hogy beteg vagyok. Bármit megtennék, hogy meggyógyuljak, de eddig csak egy sikertörténetet hallottam sajnos.
Jelenleg a Visanne tablettát írták fel nekem, most fogok elkezdeni szedni. De nagyon érdekelne az is, ha valaki esetleg alternatív módszerekkel is ért el javulást, esetleg a kettőt kombinálva.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Mik a tünetei és hogyan mutatható ki az endometriózis?