TB, munkaügyi hivatal (beszélgetés)
Első alkalommal mindenképp a lakcím szerinti munkaügyibe kell menned. Ott kérhetsz internetes kapcsolattartást, ami azt jelenti, hogy a későbbi időpontokban nem kell személyesen megjelenned, hanem egy webes felületen bejelentkezni. Ezzel csak akkor van probléma, ha ki akarnak közvetíteni valahova, mert akkor haza kell utaznod.
A kérdés igazából az, hol szeretnél majd dolgozni?
Szerintem jelentkezz be ideiglenes lakcímként oda, ahol most laksz, hiszen akár havonta vissza-utazni az állandó cím városába, mert tudtommal a kiskönyvbe bejegyzik, hogy megjelentél-e náluk, ami időpontot előre meghatároznak. Másrészt ha esetleg ki akarnak közvetíteni egy munkahelyre (kicsi a valószínűsége, de mégis előfordulhat), akkor ismét csak utazhatsz...
Ha van egy ideiglenes bejelentett lakcímed, akkor már az ottani munkaügyi központba is mehetsz!
Ha csak nem vagy ideiglenesen bejelentkezve, akkor sajna haza kell utaznod a regisztrációhoz.
De utána már emailben is lejelentkezhetsz (persze, ha ők nem gondolják azt, hogy szeretnének látni valami hülyeség miatt. :D).
Ebben az esetben a munkanélküli hivatal fizeti a TB-m?
Pályakezdőként regisztrálnék be, október 31-ig van érvényes diákigazolványom és úgy tudom, hogy így dec. 15-ig van még TB-m.
Eddig nem dolgoztam még sehol, most hagytam abba az iskolát, 21 éves vagyok.
Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy:
Bármelyik munkanélküli hivatalban regisztrálhatok munkanélkülinek? (Jelenleg nem abban a városban élek, ahová be vagyok jelentve)
További ajánlott fórumok:
- GYED - Munkaügyi hivatal. Nagyon fontos!! Január 1-től nem jár GYED
- Tényleg igaz az, hogy ha valaki hamarabb talál állást magának, mint a munkaügyi hivatal, akkor kapnia kéne egy nagyobb összeget?
- Milyen engedély kell, hogy beülljek a munkaügyi hivatalba közvéleménykutatást végezni?
- Munkaügyi hivatal
- Ha munkaügyi hivatal által indított képzésen veszek részt, utána még bekerülhetek a közmunka programba?
- Érdemes neki bemenni a munkaügyi hivatalba?