Barátságok és kisgyerekes anyaság (beszélgetés)
Sziasztok! Szerintetek hogy lehet barátságokat fenntartani kicsi gyerekkel? Amennyire tőlem telik, igyekszem tartani a kapcsolatot a meglévő barátaimmal, de nagyon nehéz. Régi barátokkal néha össze szoktam futni egy-egy napra, vagy estére, ahogy időm engedi. Ilyenkor a gyerkőc az apukájával van.
Ami viszont hiányzik, hogy legyen barátom környékbeli anyukák közül, és össze tudjunk futni személyesen heti legalább egy alkalommal. Beszélgetni egymással és játszani a gyerekekkel. Bölcsis korú gyerekkel ezt olyan nehéz kivitelezni, vagy csak én vagyok ügyetlen, nem tudom. Egyik anyukánál, akivel jóban vagyok, a gyerkőc 2 órával később kel, mint az enyém, 2 órával később van a nappali alvás is. Így egyszerűen nem nagyon találunk közös időpontot. :( Másik anyuka meg este 18-tól szokott ráérni, de az meg nekünk későn van. Ha akkor megyek át a gyerekkel, túlpörög estére, és 20 helyett lesz vagy 22 óra mire le tudom fektetni. Egyetlen anyuka barátnőm van, akivel a gyerekek egy "idősíkban" mozognak, velük két hetente szoktunk tudni talizni, mert nagyon messze lakunk egymástól. De ezek szuper alkalmak mindig, olyan jó, hogy vannak nekünk. Vagy kisgyerekes szülőként ennyi a barátkozási lehetőség nekem? Fogadjam el? Mert lehet, hogy ez mindenkinél ilyen ám. Gyerekeknek szóló eseményekre járunk amúgy, de ilyenkor az ember inkább a gyerekére figyel, nem a barátkozásra.
További ajánlott fórumok:
- Interneten létrejött barátságok
- Kötöttél itt a portálon barátságot/ismeretséget?
- Felnőtt fejjel nehéz igaz barátságot kötni. Mégis milyen jól esne néha egy kis barátnős csevegés. Ha ez neked is hiányzik, itt a helyed :)
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Nem érdekelnek a kisgyerekek és az anyaság. Ez baj?