Tényleg igaz az, hogy ha valaki hamarabb talál állást magának, mint a munkaügyi hivatal, akkor kapnia kéne egy nagyobb összeget? (tudásbázis)
Ha most kéritek ezt a pénzt ,és nem sikerül a mostani munkahely, akkor nem tudtok majd elmenni munkanélkülire.
Így tudom
nekem sem! Egyébként az álláskeresési járulékot ismerem és azt nem azért kapom mert állást találtam...hanem mert dolgoztam. x időt.
Amire én gondoltam azt azért kapom mert én találok melót még mielőtt ők ajánlanának...állítólag...és sokan azért nem tudnak róla ,mert nem jelzik... de a közvetlen közelemben szóltak az ügyintézőnek hogy tudnak erről a dologról és át is utalták neki azt az összeget...
Mivel ösztönözzük az álláskeresőt a mielőbbi elhelyezkedés érdekében?
Ha az álláskeresési járadékban részesülő személy határozatlan időtartamú, legalább napi négy óra munkaidejű munkaviszonyt létesít a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően, kérelmére a folyósítási időből még hátra lévő időtartamra járó járadék meghatározott összegét egy összegben ki kell fizetni, feltéve ha a kifizetés előzőekben meghatározott napjáig folyamatosan munkaviszonyban áll és a munkaviszony fennállását a munkaadó igazolja. A kérelmet az álláskeresőnek az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani.
A kifizethető összeg a megállapított álláskeresési járadék folyósításának első szakaszában létesített munkaviszony esetén a fennmaradó összeg 80 %-a, a folyósítás második szakaszában létesített munkaviszony esetén a fennmaradó összeg 30 %-a. Nem fizethető ki a fennmaradó összeg abban az esetben, ha ugyan azzal a munkaadóval létesít munkaviszonyt, amelynél az álláskeresési járadék megállapítását megelőzően munkaviszonyban állt.
Vagy ha az álláskeresési járadékban részesülő személy az álláskeresési járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően nem a lakó- vagy tartózkodási helyén létesít határozatlan időtartamú teljes, vagy legalább napi négy óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt, az előző pontban részletezett mértékű juttatást a részére – kérelmére – egy összegben a keresőtevékenység létesítésének bejelentését követő számfejtés időpontjában kell kifizetni.
Lezárva: 2011. január 17.
Évekkel ezelőtt megszüntették az állambácsik, hogy a munkaügyi központ keresse az állást, azóta lett álláskereső segély, és nem munka nélküli segély...
Hiába az a munkájuk, mentesülnek a törvény által az álláskereséstől az álláskeresők felé...
Nekünk kell keresni, azért ösztönöznek azzal, hogy egyre csökken az összege, és az idő-intervalluma is...
További ajánlott fórumok:
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- GYED - Munkaügyi hivatal. Nagyon fontos!! Január 1-től nem jár GYED
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Szerintetek 2 kis gyerek mellett milyen itthonról végezhető munkát lehetne csinálni, amivel tényleg lehet reális összeget keresni?
- A rozmaring teától tényleg hamarabb megjön? Milyen tapasztalataitok vannak?
- Ha hamvasító sampont használok festett fekete hajra, akkor tényleg hamarabb lekopik?