Gluténmentes Fanta szelet recept
A Gluténmentes Fanta szelet hozzávalói:tésztához:
4 tojás
26 dkg kristálycukor
10 evőkanál forró víz
7 evőkanál étolaj
fél csomag sütőpor
26 dkg kukoricaliszt
2 evőkanál kakaópor
krémhez:
25 dkg túró
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
zseléhez:
7 dl Fanta
2 csomag vaníliás puding
A Gluténmentes Fanta szelet elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját habosra keverem a fele kristálycukorral, közben hozzáadom az olajat és a forró vizet is, majd a fehérjéket kemény habbá verem a másik adag cukorral. A sárgájához adom a fehérjét majd a sütőport, lisztet és a kakaóport is. Egyenletesre keverem és papírral bélelt tepsibe öntöm, berakom sülni. A krémhez: először a margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a túrót és a vaníliás cukrot is, egyenletesre keverem. Ha kihűlt a lap akkor lehúzom a sütőpapírt róla és rákenem a túrós krémet. A zselé elkészítése: A Fanta egy részével kikeverem simára a pudingport, a másik felét felrakom forrani, amikor forr hozzáadom a kikevert pudingport és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Hagyom egy kicsit hűlni, majd langyosan a túrós krém tetejére kenem. Amikor kihűlt lehet szeletelni.
A tészta szerintem dupla mennyiségű túrós tölteléket is elbír.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szmitike, ma 20:55
A gluténmentes fanta szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.