TB elmaradásom van, addig amíg nem rendezem, 'pirosban' leszek? (tudásbázis)
Igen. De kérj csekket, ne szólj semmit, hogy mi mióta, csak a csekket akard!
Befizetsz egyet, 1 hét múlva vagy hamarabb is mehet dokihoz!
Aki kamatot fizet, az szerintem elmondja, hogy mióta nem fizetett, azért lehet. ))
Az a hatezervalamennyi megéri, hogy ne izgulj! :))
De visszatették,és utána mutatták az ajtót? nem ? :))
Külö
kb. 6500-at, havonta!
Csak a hajléktalan kivétel:((
Nem olyan,mint pl. al akás-életbiztosítás! Az nem kötelező, a TB meg igen!
Ha nincs munkaviszonyban, akkor 6 500körül van.
A háziorvosi igazolással az illetékes Kormányhivatalba kell menni, legalábbis nekem oda kellett. Sajnos, itt is és, ott is kellett fizetni.
Háziorvoshoz is, kell érvényes TB.
Azért nem kell fizetni, mert a körzetihez megy az ember, tehát nem hiszem, hogy számít a TB nélküliség jogosítvány esetében, hiszen az mindenképp pénzbe kerül, azaz a jogosítványra mindenképp kell fizetni a háziorvosnak. "Igazol" valamit. Beszedi a pénzt korunk szerint, de nem csinál semmit.
Az okmányirodát nem értem, hogy jön ide...Ott is kell fizetni.
Ha a rendszer jelzi,hogy pirosban vagy, akkor ellátnak, de egy hónapon belül rendezni kell az összeget. A sürgősségi ellátás mindenkinek alanyi jogon jár.
Lógó szemmel nem fognak senkit kirugdosni a rendelőből.
Amint elkezded fizetni a TB-t azonnal jogosult leszel az ellátásra.
Hol, miért kell fizetni??
A körzetinek igen, hogy elküld ide-oda és ad papirt az okmányirodába, igazolja hogy rendben vagy
A vizsgálatokat szvsz. nem csinálják meg ilyen esetben/ingyen/
Igen, ezért is voltunk megijedve, hogy mi lesz a műtétnél, mert bár a bátyám intézte a fia TB-jét, de ugye ettől még lehet pirosban volt.
Engem nem zavar, ha mindenkit ellátnak, engem ha zavar valami, akkor az az, hogy az általam befizetett sok TB. nem tükrözi a minőséget az én ellátásomnál. Sőt! Nekem mondta egy orvos, hogy az UH nagyon drága vizsgálat, így csak, akkor küld, ha indokolt szerinte. Én meg mondtam neki, hogy havonta fizetek annyi TB-t, amibe kerül egy UH, így szerintem belefér...
Azt nem tudom, de gyanítom hogy nem
Van labor, szemészet és EKG ami ilyen esetben nem ingyenes.
A "piros" jelzés a biztosított jogviszonyra vonatkozik. Ha rendezett, tehát van bejelentett munkahelyed, vagy éppen nincs, de valamelyik önkormányzat, vagy járási hivatal átvállalta helyetted a járulékfizetést, vagy ha egyik sem, akkor ezt, mint járulékfizetésre kötelezett, lejelentetted egy változásjelentő íven a NAV felé, akkor újra "bezöldülsz", mert élő biztosításod lesz, jogosult vagy az eü.-i szolgáltatásokra függetlenül az egyéni NAV folyószámlád egyenlegétől. Az más kérdés, hogy ezt a tartozást napi kamat terheli, amíg fennáll, de a biztosított jogviszonyt ez nem érinti, mivel BIZTOSÍTOTT vagy.
Én legalább is így értelmezem a szabályozást.
Emlékeim szerint anno eü. miniszterünk hivatkozott egy jogszabályra, hogy biztosítás hiányában életmentő ellátás jár alanyi jogon. Másért elvileg fizetni kell.
Sosem lesz igazi változás az eü-ben, mert túl sok embert érintene érzékenyen.
Ez szerintem csak legenda...
Az unokaöcsém befejezte a sulit és nem talált munkát. Nem volt jogosult munkanélkülire, és közben elszakadt a térdszalagja, amit műteni kellett, de ugye nincs TB-je. Felhívtam az önkormányzatot és utána kérdeztem, hogy mi van ilyenkor. Azt mondták, hogy semmi gond! A műtét meglesz, azt nem tehetik meg az orvosok, hogy nem látják el a beteget és fizetni sem kell érte.
És ez így volt.
Akkor?
A kamatot akarják?
További ajánlott fórumok:
- Hiteltörlesztés elmaradása esetén, a bank mikor kezdi el lefoglalni a tulajdonokat? Hogy működik ez az egész? Segítsetek!
- Mogzásfejlődés elmaradása
- Banki hitellel kapcsolatban kérném a segítségeteket! 90 napos elmaradás esetén, ha ki tudja valaki fizetni, meg lehet egyezni a bankkal?
- Menstruáció teljes elmaradása
- Hány hónap elmaradás lehet az EON-nál a csekkekre?
- Terhességi tünetek elmaradása korai hetekben