Tartósbeteg gyermek nevelésének nehézségei (beszélgetés)
Szia, sziasztok! Sajnos nekem mind két lányom tej és szójamentesen eszik :( Az ennivaló ára és tejeké amit megihatnak egy horror. Amúgy 11 és 8 évesek. Légúti asztmások és ekcémások és ez miatt kell tej és szója mentesen enni mert amikor annak idején normál étkeztek egyik légúti betegségből a másikba és éves szinten egy tüdőgyulladást tudhattunk a magunkának :( Azóta azért jobb a helyzet.
Sziasztok! Tudja valaki mi az a MOM szindróma? Nagyon érdekelne mert nagy valószínűséggel ebben szenved a kisfiam.
Hello! mi is 50 % támogatást kapunk az oviban a laktóz intol.-ra, a MÁK-tól kellett igazolást vinni, hogy emelt csp-t kapunk.
Szia! A vérből vett minta sokkal pontosabb eredményt ad, mint a kilégzési teszt. Nálunk nem is csinálják a kilégzésit, csak 10 écwes kor felett.
Szia! Az én kisfiam is laktózérzékeny, 6 hetes korában derült ki. Az emelt csp-t azóta kapom. Most volt 4 éves karácsonykor. A gyerekgasztrón csinálják minden évben a tesztet Szekszárdon, de nem a hidrogén kilégzésit (ami egyébként nem is megbízható, 2,5 évesen Pécsett azt csinálták neki, azt mondták, már nem laktózérzékeny. Megcyináltattam a tesztet Szekszárdon is vérből, kiderült, mégis az. A teszt vérből megy, ujjbegyből. 1 pici ujjcseppvérből néznek egy éhgyomori vércukorszintet. Ezután meg kell inni egy laktóz tartalmú kontraszt oldatot, majd először 1 óráig 15, utána 30 percenként vesznek ujjbegyből 1 csepp vért és mérik a vércukorszintet. A vizsgálat összesen kb. 3 óra. Az eredményekből egy gausz-görbe lesz, ezt értékelik. Ha lapos, (az éhgyomori és a max. vc érték közötti különbségnek minimum 2 egésznek kell lenni normál esetben)akkor laktózérzékeny. Az emelt családi pótlékhoz és a gyeshez össz. 4 példányban kell vinni kitöltve a gyerek adataival az adatlapot. A szakrendelésen kitöltik, aláírják és mehetsz vele a MÁK-hoz. Az üi. határidő 1 hónap. A szakrenelésen kapsz Eü. ter. köt.-re felíráshoz tápszerre javaslatot, ami 1 évig érévnyes. Ha odaadod a gyerek háziorvosnak, 1 évig ő is felírhatja. Mi Milupa Laktózmentest iszunk tej helyett, szereti. Meg laktózmentes tejtermékeket veszek neki, sajnos az áruk horror. Ha tudok segíteni valamiben, írjál privátban. Üdv., Orsi
Szia!
mi járunk, és nagyon jó tapasztalataim vannak. (Verebély prof, Máttyus doktor, Kiss I. doktor, KIEMELTEN Tory doktor!)
Igazi, mindent bele orvosok!
Jár valaki közületek az SOTE I-es gyermekklinikára(Bókay utcai)?
Milyen tapasztalatitok vannak? Kihez jártok?
Dr. Polgár Marianne Madarász utcai Gyermekkórházban, a Heim Pálba Isten őrizz. Mi ott kezdtük, de tajt bunkók voltak. Polgár főorvosasszony lelkiismeretesen és emberien foglalkozik a gyerekekkel. 2 fiammal is hozzájárunk.
Igen, én is tapasztalom! Sajnos
Már "csak" 50 százalék jár, sajnos tapasztalatból tudom....:(((
Nem zavar, de inkább priviben írok róla .
Szia!
Hát az sem semmi!De a körülményekhez képest jól van? Minden rendeben volt utánna ?Vagy vannak maradandó dolgok?
Bocsi hogy kérdezgetek ,de ha zavar nem muszáj válaszolni.
Sokan nem szeretnek ezekről beszélni.
Újszülöttkori daganat volt, 6 naposan műtötte a prof, mert addig sielt, mert 5 héttel korábban jött a gyerkőc, és mást nem mert hozzányúlni, mert a 48 cm-es babát gyakorlatilag kitöltötte a 13 cm-es daganat, még a prf se tudta mit lel benne. Állítólag egy ikertestvér volt.
Szia!
Megkérdezhetem milyen műtét volt?
Az én kislányom fenekét (végbelét) a Kálmán doktor műtötte.
Akkor mi is odajárunk, csak sose tudom I-es II-es :)
Csak mi a Szabó doktorhoz, Máttyus doktorhoz és Tory doktorhoz járunk, anno Verebély prof műtött ugyanitt minket.
Szia!
Mi a Veres Gábor doktorúrhoz járunk a kislányom refluxával.SOTE I gyeremekklinikán.
Arra nem vagyok jártas,én Szegedhez tartozom,de Szentesre kényszerültem magán úton.Remélem tud majd ajánlani valaki neked jó orvost.
Szaisztok!
Tud valaki egy jó gasztroenterológust Bp-en? Ha igen, akkor segítsetek légyszíves! Köszi!
Ez a nevetséges és elszomorító,hogy a gyerekeken akarnak egyesek meggazdagodni,mert ugyebár nekik nem elég az a ház ami a fejük felett van kel még mellé vagy 6..Szomorú nagyon.Állítom több pénzük lenne ha olcsóbban adnák az árulni valójukat,mert hát ki az a hülye aki tudja ,hogy valahol sokkal olcsóbb az áru és mégis a drágábbaat veszi meg.
Amikor kezdtük az ovit, 3 éve, nálunk is hasonló árban volt az ellátás. Most már 1 éve ilyen magas. Szerintem a NAGY GAZD.VÁLSÁG miatt határ a csillagos ég lesz.
Nálunk azért ennyi mert a válalkozó aki vállalja a főzést a 4.házát és 3.kocsmáját meg boltját szeretné most felépíteni.
Az is furcsa, hogy 8-9000-et írtok egy hónapra ovis kajára. nálunk a teljes árú étkezés naponta 250 ft, azaz egy hónapra 5500-6000 ft, attól függően hány nap van. Ez is nagy különbség.
Egyébként én a gyereket ebéd után hozom el, csak az uzsit nem eszi meg. Illetve minden pénteken péksüti van, azt ki szokták adni a ebéd után. Hogy a többi nap vajas-zsíros kenyerét nem nyomják a kezébe, nem is bánom.
Ja! Egyébként most adtam be méltányossági kérelm
et,-amit el is fogadtak- az
óvodai díj mérséklésére. Áprilistól 50% kedvezményt kapunk. Még erre a 3 hónapra. Bár az is valami.Kérdezzétek meg, legalább ezt kérhetitek-e?
Nem tudom mennyi a pontos összeg, amivel számolnak, de mi éppen felette lennénk a 40-nek. Hamarosan viszont jóval alatta. Akkor ráállok az ügyre.
További ajánlott fórumok: