Tárolhatom-e egy éjszakára a fasírt alapanyagot? (tudásbázis)
Aaaz igen, házi kolbászba mindent mérünk. Főleg azért, mert van pontos recept, így biztosan mindig egyforma lesz.
Ciki lenne, ha van 20 kg sós, vagy sótlan kolbász...egész évben falba verném a fejem, miért nem tudtunk odafigyelni.
Egyszeri ebédnél nem világvége. Mondjuk férjem amúgy is automatikusan só után nyúl. Ahogy ő szereti az ételeket, nekem sós. Meg túl édes is.
Ez természetes, hogy reklamálnék, ill. volt már olyan, hogy az én ízlésem szerint valami túl sós volt, hát abból máskor nem vásároltam.
Viszont az kizárt, hogy amit én magamnak készítek, azt majd a boltban árulják. Ahogy a holló a fán: ez disznósajt, ezt nem adom! :)
Én sosem mérem, hogy mennyi só kell a darált húsba. Találomra sózom.
Egyébként ha tutira akarsz menni, szerintem nyugodtan megkóstolhatod, amikor már minden összetevő benne van.
Kóstoltam már én is, amikor kicsit bizonytalan voltam. Nem kell félni attól, hogy nyers a hús. Egyetlen csipetnyi nem árthat meg.
Bár lehet, hogy ezzel nem mindenki ért egyet.
Ez csak az én véleményem.
De ha szimpatikusabb neked a mérés, akkor válassz a mérős javaslatok közül.
Ezt hogyan méred ki?
Úgy tudom, egy normál evőkanál só = 3 dkg. A 18 grammot mivel méred?
Néztem recepteket, egy helyen írják: 50 dkg darált húshoz 1 teáskanál sót ír.
Egyébként ez teljesen ízlés kérdése. A 60 dkg darálthoz én is kb. annyit teszek. Sohasem mértem.
Soha nem kavartam még be előre,hanem előtte való este sütöm meg a fasirtot ha vendégeket várok. Azt tapasztaltam,még ha nem is egész éjszaka pihentettem,hogy levet enged.
De "mindenki másként csinálja".
További ajánlott fórumok:
- Főzési alapanyagok
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Véleményetek szerint éjszakára mi a legjobb?Betét vagy tampon?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?
- Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok?
- Fasírt alapanyagból mit készítsek?