Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tárolhatom-e egy éjszakára a fasírt alapanyagot? fórum

Tárolhatom-e egy éjszakára a fasírt alapanyagot? (tudásbázis)


1 2
2021. okt. 31. 07:51
Aki a családjának főz, az ismeri a elvárásokat, de ha vendégeknek főzünk akkor jobb ha sótlan, amint Napsugár Édesanyja tisztába volt vele.
31. Napsugár8 (válaszként erre: 30. - Globus)
2021. okt. 31. 07:45
Ez természetes, hogy disznóöléskor a 20-30 kg hús begyúrásakor nem csak a sót, a paprikát, borsot, köményt, mindent mértünk. De hát az egy teljesen más kategória. De hol van az már?
30. globus (válaszként erre: 19. - Vigyefene)
2021. okt. 31. 07:42

Aaaz igen, házi kolbászba mindent mérünk. Főleg azért, mert van pontos recept, így biztosan mindig egyforma lesz.

Ciki lenne, ha van 20 kg sós, vagy sótlan kolbász...egész évben falba verném a fejem, miért nem tudtunk odafigyelni.

Egyszeri ebédnél nem világvége. Mondjuk férjem amúgy is automatikusan só után nyúl. Ahogy ő szereti az ételeket, nekem sós. Meg túl édes is.

29. Napsugár8 (válaszként erre: 28. - Vigyefene)
2021. okt. 31. 07:42

Ez természetes, hogy reklamálnék, ill. volt már olyan, hogy az én ízlésem szerint valami túl sós volt, hát abból máskor nem vásároltam.

Viszont az kizárt, hogy amit én magamnak készítek, azt majd a boltban árulják. Ahogy a holló a fán: ez disznósajt, ezt nem adom! :)

2021. okt. 31. 07:34
Édesanyádnak igaza van/volt. De gondolom legtöbben reklamálnánk, ha az élelemiszer űzletekben vásárolt kolbászok hol ilyen hol olyan lenne.
27. Napsugár8 (válaszként erre: 20. - Vigyefene)
2021. okt. 31. 07:31
A sót kanállal mérni a kocsonyánál, a kovászos uborka levénél, és a savanyúság eltevésénél tanultam édesanyámtól. Minden más ételnél csak a "tegyél bele, majd ha összeforrt, kóstold meg! Vigyázz, bele tenni lehet, kivenni már nem!" Szólt a tanítás. :))
26. Napsugár8 (válaszként erre: 22. - Dfc04c70e4)
2021. okt. 31. 07:28
Egyetértek. Sohasem dekázom, csak úgy rakom: 1 csipet, 2 csipet... ha bizonytalan vagyok, megnyalom az ujjamat. Elég annyi is.
2021. okt. 30. 19:45
Simán.
24. Scherlock (válaszként erre: 15. - Dafke)
2021. okt. 30. 19:38
Igen, jobban átérnek az ízek.
2021. okt. 30. 19:15
Passz. Összegyúrom, megnyalom. Ha kell, még rakok hozzá. Inkább sótlanra hagyom, ne érezzen ki a só
22. dfc04c70e4 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. okt. 30. 18:55

Én sosem mérem, hogy mennyi só kell a darált húsba. Találomra sózom.

Egyébként ha tutira akarsz menni, szerintem nyugodtan megkóstolhatod, amikor már minden összetevő benne van.

Kóstoltam már én is, amikor kicsit bizonytalan voltam. Nem kell félni attól, hogy nyers a hús. Egyetlen csipetnyi nem árthat meg.

Bár lehet, hogy ezzel nem mindenki ért egyet.

Ez csak az én véleményem.


De ha szimpatikusabb neked a mérés, akkor válassz a mérős javaslatok közül.

2021. okt. 30. 17:24
Eláll, csak rakd hűtőbe. Még jót is tesz neki, mert ízesebb lesz.
20. vigyefene (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
2021. okt. 30. 17:16
A súlyra mérés sokkal pontosabb mint kanállal.
19. vigyefene (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
2021. okt. 30. 17:15
Megmérem a ledarált húst, és ahány kg., annyiszor 18 gram só. A profilom 2. képén láthatod a mérlegeim.
18. Napsugár8 (válaszként erre: 17. - Vigyefene)
2021. okt. 30. 17:11

Ezt hogyan méred ki?

Úgy tudom, egy normál evőkanál só = 3 dkg. A 18 grammot mivel méred?

17. vigyefene (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. okt. 30. 17:07
Én kilónként 18 gram sót teszek bele, úgy picit sótlan, mivel mások is eszik.
16. kisj
2021. okt. 30. 15:58
Igen, ha a darálthús rendben volt.
15. dafke
2021. okt. 30. 15:45
Jobb íze is lesz úgy. Csak hűtőbe tedd.
14. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. okt. 30. 15:37

Néztem recepteket, egy helyen írják: 50 dkg darált húshoz 1 teáskanál sót ír.

Egyébként ez teljesen ízlés kérdése. A 60 dkg darálthoz én is kb. annyit teszek. Sohasem mértem.

13. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. okt. 30. 15:18
Sohasem dekáztam. Hány kg húst gyúrsz be?
12. LBO
2021. okt. 30. 14:58
Ha levet engedne, tegyél bele zsemlemorzsát.
2021. okt. 30. 14:44
Köszi! Még egy kérdés: Kilónként mennyi só kell bele? Szinte sose találom el...
2021. okt. 30. 13:33
Nyugodtan gyúrd be, majd reggel átgyúrod, akkor csinálj belőle gombócokat és már sütheted is. Tökéletes lesz! Jó étvágyat kívánunk hozzá.
2021. okt. 30. 13:22
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
8. Érdekes73 (válaszként erre: 7. - Lali1979)
2021. okt. 30. 13:20
A hűtőt csak nem nyitja ki még :)
2021. okt. 30. 12:50
Tárolhatod, csak minél távolabb legyen a macskától!
6. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. okt. 30. 12:45
Nyugodtan. Tedd a hűtőszekrénybe.
2021. okt. 30. 12:40
Én is már előző nap "begyúrom", összeérik, finomabb
2021. okt. 30. 12:40

Soha nem kavartam még be előre,hanem előtte való este sütöm meg a fasirtot ha vendégeket várok. Azt tapasztaltam,még ha nem is egész éjszaka pihentettem,hogy levet enged.


De "mindenki másként csinálja".

3. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. okt. 30. 12:32
Igen, tárolhatod, hűtőben. Még kicsit finamabb is lesz, mert úgynevezett összeérik.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook