Fasírt alapanyagból mit készítsek? (beszélgetés)
Lehet fagyasztani,de csak akkor ha friss húsból készítetted,nem fagyasztottból.
De ezt biztos tudod.
Én tálcán vagy tányéron fagyasztom le golyóként vagy pogácsaként és amikor teljesen fagyos akkor teszem be zacskóba, sütőpapírral elválasztva a sorokat.
Így sokkal egyszerűbb,mikor előveszem.
Amúgy mindig sütőbem sütöm ki,miután picit meghempergettem mozsárban.
Sós palacsintákat is megtölthetsz a fasírtnak bekevert zsemlés keverékkel. Utána meg bepanírozod és frissen kisütöd. Mennyei étel lesz belőle egy kis petrezselymes, vajas újburgonya körettel.
Legjobb, ha koviubi is van mellé. 😀
Én magát a bekevert húst szoktam fagyasztani.
Amikor kell kiveszem a fagyasztóból és frissen kisütöm.
Én nem gondolkoznék annyit, ha sok fasírtot csináltam. Egy zárható dobozban le lehet fagyasztani a kész fasírtokat és legközelebb, ha csinálsz egy főzeléket feltétként csak felmikrózod az eltett fasírtokat és nem kell ilyen melegben a fasírt sütésével bajlódnod.
De ha nincs fagyasztód, akkor fel tudod használni a megmaradt kész fasírtot melegszendvicsbe, pita vagy dürüm töltelékbe vagy éppen összevagdosva, pláne ha csak a fasírt alapanyagod van csinálhatsz finom hússal töltött rántott palacsintákat is.
Tiszta happy! 😀
- Milánói, bolognai mártást makaróni (akármilyen főtt tészta) tetejére
- Lecsóba is belekavarhatod kolbász helyett
- Töltött paprika
- Rakott káposzta
- Tejfölös raguleves
- Vagy így gombócban lefagyasztod, és néhány hét után már ismét kapós lesz.
További ajánlott fórumok:
- Főzési alapanyagok
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Mit készítsek darált húsból? Chilis babon, spagettin és fasírton kívül...
- Tárolhatom-e egy éjszakára a fasírt alapanyagot?
- Milyen tartós ételt készitsek 1.5 napra, pl fasirt?
- Kevés és olcsó alapanyagból, milyen finomságot készítsek?