Mit készítsek darált húsból? Chilis babon, spagettin és fasírton kívül... (tudásbázis)
Nagy kedvencünk, ajánlom mindenkinek:
Sörben sült húsgombóc
Mártás: 10 dkg vajból, és 5 dkg lisztből rántást készítünk, szerecsendióval, kakukkfűvel, sóval, borssal, babérral ízesítjük, majd felengedjük 1 üveg világos sörrel (búzasörrel a legfinomabb!)Ezt felforraljuk, 3 dl tejfölt teszünk bele, így is átforraljuk.
Gombóc: kevés füstölt szalonnát kockára vágva kisütünk, beleszórunk apróra vágott vöröshagymát, átpirítjuk. 30 dkg darált hússal összekeverjük. Belekeverünk még 20 dkg főtt, tört krumplit, 2 tojéást, sóval, mustárral, borssal, esetleg pirosarannyal ízesítjük. (ha lágy, kevés zsemlemorzsa mehet bele)
Gombócokat formálunk , tepsibe tesszük sorban őket, leöntjük a mártással. Sütőben 180 fokon kb.45 percig sütjük, a végén reszelünk rá sajtot és ezzel még pár percig sütjük.
ha nincs sütőd, szerintem ez is jó lehet még:
Juhászreggeli
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
60 dkg darált hús
4 db tojás
10 dkg reszelt sajt
só
bors
friss kenyér
Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd rajta az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és alaposan megpirítjuk.
A húsba üregeket nyomkodunk, és mindegyik üregbe egy-egy tojást ütünk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
Lefedjük, és 8-10 percig főzzük, hogy a tükörtojások elkészüljenek.
Akkor csináld meg a kapros-mártásost, azt csak főzni kell: 2 szikkadt zsemlét megáztatsz tejben, kinyomkodod, majd fél kiló húsból, 1 tojással, só, bors kis gombócokat formálsz. Egy nagy lábasban egy hagymát dinsztelsz, felöntöd fél liter vegetás vízzel. A forró vízbe belerakod a gombócokat, körben a lábas aljára.20 percig főzöd. Közben bele egy kanál szárított kapor, citromlé, esetleg só. Lisztes, tejszínes habarással besűríted.
Az pech, ha nincs kapor, tejszín, szikkadt zsemle otthon. Akkor majd máskor:))
húha, de sok ötlet lett, míg beraktam egy adag mosást! :)
Azt elfelejtettem írni, hogy sajna itt az albiban nincs stőnk, csak főzőlap, így a rakott dolgok kilőve.
Mi az a muszaka? Nem is hallottam még a nevét sem
húsos tészta
fincsi és gyors
Rakott húsos rizs,karfiollal!Végül is olyan mint a rakott karfiol.
Vagy rakott kel. imádom ezeket.
lasagne
normál fasírt helyett Stefánia-vagdalt
töltött paprika v. káposzta
töltött hús baconba csavarva
ha darált marha akkor Tatár bifszteket
igen, muszakát!
rizses vagy krumplis verzióban akár...
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit készítsek most?
- Hogyan készítsek a saját lábamról láblenyomatot?
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Hogyan készítsek hurkát házilag?
- Vasárnap böjtölő ebédvendégem lesz. Mit készítsek neki, hogy meg tudja enni?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?