Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit készítsek darált húsból? Chilis babon, spagettin és fasírton kívül... fórum

Mit készítsek darált húsból? Chilis babon, spagettin és fasírton kívül... (tudásbázis)


1 2
36. meli85 (válaszként erre: 35. - 7c1de072c3)
2010. ápr. 17. 09:29
És ha még egy kis főtt rizst is pakolunk bele,akkor laktatóbb lesz! Imádom!! ;-)
2010. ápr. 17. 08:25
töltött cukkinit! nálunk az nagyon bevált: fogod a zsenge cukkinit, félbevágod, kiveszed a magját, vegetával kicsit megszórod. A darálthusit hagymával megpirítod, közben egy phár tejfölt pici erös pistával (ha szeretitek, ha nem, akkor édes paprika is jó), borssal, sóval összekutyulsz, ráöntöd a husira, hagyod, hogy rottyanjon egyet, belepakolod a cukkinibe, rá egy szelet sajtot, be a sütöbe...
2009. dec. 7. 21:04
hortobágyi húsos palacsintát, töltött karalábot, töltött paprikát pl.
33. klenca
2009. szept. 25. 19:24
Rakott káposzta, rakott akármi...
32. zebracsikó (válaszként erre: 27. - Becc945bf8)
2009. szept. 25. 19:16

Nagy kedvencünk, ajánlom mindenkinek:

Sörben sült húsgombóc

Mártás: 10 dkg vajból, és 5 dkg lisztből rántást készítünk, szerecsendióval, kakukkfűvel, sóval, borssal, babérral ízesítjük, majd felengedjük 1 üveg világos sörrel (búzasörrel a legfinomabb!)Ezt felforraljuk, 3 dl tejfölt teszünk bele, így is átforraljuk.


Gombóc: kevés füstölt szalonnát kockára vágva kisütünk, beleszórunk apróra vágott vöröshagymát, átpirítjuk. 30 dkg darált hússal összekeverjük. Belekeverünk még 20 dkg főtt, tört krumplit, 2 tojéást, sóval, mustárral, borssal, esetleg pirosarannyal ízesítjük. (ha lágy, kevés zsemlemorzsa mehet bele)

Gombócokat formálunk , tepsibe tesszük sorban őket, leöntjük a mártással. Sütőben 180 fokon kb.45 percig sütjük, a végén reszelünk rá sajtot és ezzel még pár percig sütjük.

2009. szept. 25. 18:44

ha nincs sütőd, szerintem ez is jó lehet még:


Juhászreggeli



Hozzávalók 4 személyre:


30 dkg bacon


1 fej vöröshagyma


60 dkg darált hús


4 db tojás


10 dkg reszelt sajt



bors


friss kenyér


Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd rajta az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és alaposan megpirítjuk.


A húsba üregeket nyomkodunk, és mindegyik üregbe egy-egy tojást ütünk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk reszelt sajttal.


Lefedjük, és 8-10 percig főzzük, hogy a tükörtojások elkészüljenek.

30. Berillke (válaszként erre: 29. - Berillke)
2009. szept. 25. 18:41
bocs, görögöt akartam írni :-))
29. Berillke (válaszként erre: 24. - Becc945bf8)
2009. szept. 25. 18:39
török eredetű kaja, és ahogy írtam rizses és krumplis verzióban is szuper, de akkor így már storno, ha nincs sütőd :-(
28. c95c921ae7 (válaszként erre: 24. - Becc945bf8)
2009. szept. 25. 17:51
Hát sajna ezt sütni kellett volna:(
2009. szept. 25. 16:54
hát sajna csak kb fél kg darált húsom va. akkor marad a paradicsomos gombóc. egyébként én is szeretem, ha van itthon mindig darált hús, abból nagyon gyorsan lehet összeütni nagyon finomakat. de 1 hét múlva ilyenkor már lesz sütőnk, és több lesz a lehetőségem is :)
26. klarika5 (válaszként erre: 24. - Becc945bf8)
2009. szept. 25. 16:42
A muszaka görög étel. Fő alapja a sült padlizsán. Erre raknak paradicsomos, ízesített darálthúsos gezemicét. Van, aki sajtmártással beborítja, reszelt sajt rá, és megsüti. Ennél bonyolultabb, meg változatosabb, de ez a lényege.
2009. szept. 25. 16:40

Akkor csináld meg a kapros-mártásost, azt csak főzni kell: 2 szikkadt zsemlét megáztatsz tejben, kinyomkodod, majd fél kiló húsból, 1 tojással, só, bors kis gombócokat formálsz. Egy nagy lábasban egy hagymát dinsztelsz, felöntöd fél liter vegetás vízzel. A forró vízbe belerakod a gombócokat, körben a lábas aljára.20 percig főzöd. Közben bele egy kanál szárított kapor, citromlé, esetleg só. Lisztes, tejszínes habarással besűríted.

Az pech, ha nincs kapor, tejszín, szikkadt zsemle otthon. Akkor majd máskor:))

2009. szept. 25. 16:29

húha, de sok ötlet lett, míg beraktam egy adag mosást! :)

Azt elfelejtettem írni, hogy sajna itt az albiban nincs stőnk, csak főzőlap, így a rakott dolgok kilőve.

Mi az a muszaka? Nem is hallottam még a nevét sem

23. c95c921ae7 (válaszként erre: 21. - 3cbdff671e)
2009. szept. 25. 16:15
Na mondjuk ez is tuti:)
2009. szept. 25. 16:14
Muszaka. Ha érdekel isteni receptem van! Padlizsán kell még hozzá.
2009. szept. 25. 16:14
csevapcsicsa, lilahagymával és héjában sült krumplival
20. Zsu76
2009. szept. 25. 16:14

húsos tészta

fincsi és gyors

2009. szept. 25. 16:12
lasagne!!!!!!!!!!!!!!!!! nekem az lesz
2009. szept. 25. 16:11
töltött tököt is lehet öregebb fözeléktökböl,nagyon fini
17. szombatne (válaszként erre: 13. - 31bc25d879)
2009. szept. 25. 16:10
egy rugóra járt az agyunk...
2009. szept. 25. 16:09
húsgombóc paradicsom mártás krumplival
2009. szept. 25. 16:09

Rakott húsos rizs,karfiollal!Végül is olyan mint a rakott karfiol.

Vagy rakott kel. imádom ezeket.

2009. szept. 25. 16:09
töltöttpaprika, paradicsomos gombóc:)
2009. szept. 25. 16:09
rakott kelkáposzta, rakott karfiol
2009. szept. 25. 16:08
lasagne,tepsis krumpli,töltött padlizsán vagy cukkini
2009. szept. 25. 16:08
rakott krumpli....:))
10. Marott
2009. szept. 25. 16:08
Én szeretem, ha van sok darálthusom, mert egyszerre tudok csinálni kb. 3 kaját: töltött paprika, töltött káposzta, spagetti, mondjuk vasárnapi menü és így egy főzéssel főzhetek több napra, mind jól fagyasztható.
2009. szept. 25. 16:07

lasagne

normál fasírt helyett Stefánia-vagdalt

töltött paprika v. káposzta

töltött hús baconba csavarva


ha darált marha akkor Tatár bifszteket

2009. szept. 25. 16:06
húsgombócok kapros mártásban:)
2009. szept. 25. 16:05

igen, muszakát!

rizses vagy krumplis verzióban akár...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook