Tárkonyos burgonyaleves recept


20 dkg császárszalonna
5-6 szem burgonya
1 tejföl(lehet kettő is)
1/2 csokor tárkony(vagy 1 evőkanál szárított)
liszt a habaráshoz
A Tárkonyos burgonyaleves elkészítési módja:
A szalonnát kis kockára vágom és megpirítom. A burgonyát megpucolom és szintén kockára vágom,majd hozzáteszem a szalonnához. Felöntöm annyi hideg vízzel,hogy ellepje és puhára főzöm. Ha megfőtt ,behabarom és hozzáadom a tárkonyt.
A tárkonyt a legvégén adom hozzá,hogy íntenzív maradjon az íze.
Isteni finom,nagyon egyszerű és gyors.
Van ettől rafináltabb receptje is,de igyekeztem a leggyorsabbat leírni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bano, 2009. febr. 11. 21:37
A tárkonyos burgonyaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.