Tarhonyás rakott zöldbab recept
A Tarhonyás rakott zöldbab hozzávalói:Hozzávalók:
30 dkg tarhonya,
50 dkg darált hús,
60 dkg zöldbab,
6 db főtt tojás,
4 dl tejföl
2 tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt ( lehet füstölt is!)
1 fej vöröshagyma
darált húshoz fűszerek: só, őrölt bors, majoránna, bazsalikom.
fél dl étolaj
A Tarhonyás rakott zöldbab elkészítési módja:
A mikróban megfőzöm a tarhonyát. A darált húsból a hagymával és a fűszerekkel pörkölt alapot készítek. Közben sós vízben megfőzöm a zöldbabot. Egy 38 x 22 cm-es tepsit kikenek margarinnal, és megszórom zsemlemorzsával. Beleterítem a főtt tarhonyát. Erre ráteszem a pörköltalapot, majd a főtt zöldbabot. Rászeletelem a 6 db főtt tojást, megsózom picit. A tejfölbe belekeverem a 2 tojás sárgáját, és ráterítem a tojások tetejére. Erre ráreszelem a sajtot. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: juhaszneica, 2010. márc. 30. 19:17
A tarhonyás rakott zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.