Tápszer: csapvízből, ásványvízből, babavízből? (tudásbázis)
Szia! Kicsit durva vagy, és túl hamar ítélkezel. Nekünk a gyerekorvos is ajánlotta, mert a csapvíz nagyon "nehéz" a babának, még forralás után is. Én is forraltam 4 hónapig, kétszer egy adagot egymás után. De nem volt jó. Más is dolgozik, nem lusta, én pl. igaz, hogy itthon, de dolgozom. Nem irodai ücsörgőset, hanem fizikai munkát. A főzit is megcsinálom, meg a gyümölcspürét, de Istenem, ha a rokonok hoznak ajándékba, küldjem vissza, mert jajj én annyira hiperszuper vagyok, hogy mindent meg tudok magam is csinálni?!?!?!?!
De te biztos egy SuperWomen vagy, és szereted, ha ezt mások is tudják. Gratula!
Biztos ami biztos:)
Egyébként bevallom vettem 1 üveg babavizet még annó és ment a hasa tőle:(Ha jól tudom a babavizet is forralni kell ha már 24 órája fel van bontva...szal szerintem mind1,melyiket forralnám.
A nagyobbnál,aki 6 múlt,nála is forraltam..hagyományőrző vagyok:))
akkor egyről beszélünk :)
csak abban akartalak megcáfolni hogy az veszi a vizet aki lusta :) mert ez nem így van!!
azt meg nem tudtam hogy van víztisztítód, így viszont nem értem miért kell forralnod, annál a víznél nincs rá szükség...
Én is a tiszta vízre voksolok (ozmózisvízre)! (bár gyerekem nincs, de én sem innék mást)
Túl hosszú lenne elmagyarázni, hogy miért jó, én is nehezen hittem el, de mindenkinek csak ajánlani tudom!
osztom, többek között ezért sem tartom túl jó ötletnek forralni a csap (vagy bármilyen) vizet... :)
az meg hogy ki mitől fekszik korházban... hm, hát nyilván rábizonyítani senkire nem lehet h húú, te a csapvíz miatt kerültél ide (elég kirívó és különleges esetekben csak),
ellenben annyi de annyi káros tényező van a mai világban aminek egy felnőtt ki van téve, és nehezen viseli az egészsége (amik a "mi korunkban" nem voltak), hátmég egy pici babára milyen hatással vannak ezek...
ezért én úgy gondolom, ha minél több ilyen hatást ki tudok szűrni és meg tudom akadályozni (gondolok itt a csapvízre, műkajákra, génkezelt cuccok, ilyen olyan műanyag, levegő szennyezettsége stb), az én gyerekemnek annál egészségesebb életet tudok biztosítani, hogy esetlegesen később kitolódjon a "nem tudom mért érzem magam rosszul, mért van minden bajom 40-50 évesen" helyzet, amik bizony sok ilyen apró, csapvíz jellegű dolognak köszönhetőek nagyrészt.
legalábbis nekem ez a véleményem.
de ahány ember, annyiféle, szerencse hogy nem vagyunk egyformák, különben még meggazdagodnának a babavíz-gyártók :)
Ha az a fránya csapvíz olyan de olyan nagyon rossz lenne, már a fél Magyarország kórházban feküdne...
Szernted a vízforraló belsejében menniy minden van? menniy por, zsír, szösz száll bele Ezt is érdemes lenne megvizsgálni:-)
helló! a lányom születésétől fogva iszik tápszert, Eleinte Jana, majd Óbudai gyémánt babavizet vettem neki, ne forraltam. Majd 7 hónapos korában áttértünk a sima mentes vízre, és 10 hónapos kora óta csapvizet iszik. Tápszerhez és amúgy is.
Veszprémben állítólag nagyon jó a csapvíz, ezért is van kevés csontritkulásos probléma. Így bátran adom neki.
sziasztok!
Én mióta megtudtam mi van a csapvízben (ill mi nincs...), azóta én magam is undorodom tőle. Egy elektromos kütyüt beledugtak egy pohár csapvízbe, és kicsapódtak belőle kb 2-3 perc alatt azok az anyagok amik "nem oda valók". Egy kékes-zöldes-barnás-feketés-sárgás nyálkás sz..rt képzeljetek el úszva a víz tetején, lerakódva a pohár szélére stb.
Ezek a különböző vegyi anyagok, amik a víz tisztítása során belekerülnek, a rengetek klór (nézzétek meg olykor a csapvizes vizforraló hogy néz ki...), és a sok sok baci amit nem szűrnek ki.
A vicc: gyakorlatilag ugyan ez az eredmény a palackos ásványvíznél is, talán egy icipicit kedvezőbb, nem annyira sz..r színű.
Ennek örömére mi vettünk egy víztisztitó berendezést, ez a konyhai csaphoz van csatlakoztatva, és a vezetékes vizet egy széntisztítós- és fordított ozmózis elvén alapuló dologgal tisztítja meg, és gyakorlatilag SEMMILYEN baktériumot és klórt, vegyi anyag származékot nem tartalmaz (ezt is bevizsgáltattuk, sík tiszta maradt a víz, semmilyen lerakódás nem volt rajta). ebbe a kütyübe beszereltek egy un. dúsító patront, ami a szükséges ásványi anyagokat visszateszi a vízbe (magnézium, calcium stb), és ezt lehet szabályozni, nálunk mióta baba van, szinte alapra le lett véve, így nem terheli meg a kis veséjét és kristály tiszta vizet kap forralás nélkül.
ficike: igen, ami időnkben nem volt babavíz (mikor is, cca 30éve..), de a mi időnkben messze nem volt ilyen pocsék a csapvíz - és minden más -
mint most.
gondolod hogy az aki egész nap a picije rendelkezésére áll, főz, mos, takarít, játszik, olvas, vasal, dajkál, altat, stb, majd pont arra fogja sajnálni az időt h felforraljon egy bögre vizet??! nem lehet hogy más meggyőződésből vesz babavizet????!?!
Sziasztok!Én ugy gondolom,hogy mindez lustaság kérdése.Utáljatok ki,nem érdekel!Babavíz?A mi idönkben nem volt még,mégis felnöttünk,Naponta forralni kell és ennyi!
Fözeléket is egyszerübb megvenni a boltban,mint saját kezüleg,tudván mi van benne ,megcsinálni!Mert a sok gyeden és gyesen lévö anyuka nem ér rá!
Engem dicsérnek,a doki,a védönö és mindenki,mert ragaszkodom a mindent én csinálok elvhez!
sziasztok. én a szentkirályi vizet is felforralom neki, pár napja álltunk át arra, mert lényegesen kevesebb vízkő csapódik ki belőle, mint a mi csapvízünkből (kb negyede!!!)
Ani! Jól vagytok?! :)
További ajánlott fórumok:
- Káros-e a túlzott ásványvízfogyasztás vagy sem?
- Melyik a legjobb ásványvíz a mindennapi fogyasztáshoz?
- Szinte képtelen vagyok meginni bármilyen vizet! (legyen az csapvíz, ásványvíz, forrásvíz...)
- Elég, ha az ásványvizeknek csak az alacsony nátriumtartalmára figyelünk?
- Az igaz hogy a szénsavas ásványviz hizlal?
- Terheléses vércukor vizsgálat előtt lehet inni ásványvizet?