Terheléses vércukor vizsgálat előtt lehet inni ásványvizet? (beszélgetős fórum)
Na jó, nem veszekszünk!!!!
Annó mikor a MÁV-ban kértem időpontot elmondták, hogy egy fél literes üditősüvegben oldjam fel a cukrot és nyugodtan tegyek hozzá egy kis citromlevet, mert így le lehet gyűrni! Külön örültek annak a kismamának aki az előre bekevert löttyöt vitte, mert nem kellett agonizálni, hogy a két decis pohárba hogy a bánatba oldasz fel ennyi cukrot....vagy megeszed kanállal, vagy megrágod az italod és lehet kiboázod, mert olyan tömény. Azt mondták, hogy max. fél liter nyugodtan lehet, de lehetőleg húzásra kell meginni!
Ugyanez ismétlődött meg itt Csepelen az SZTK-ban a 6 hetes kontrollon.
Ez hülyeség!:)
Nekem direkt mondták mindkétszer, hogy igyak legalább egy pohár vizet az első vérvétel után, hogy ne legyen túl "sűrű" a vérem és könnyebben tudják levenni.
Anyám cukorbeteg szinte ugyanezt kérdezte az orvosától, mivel reggel 6kor inzulinnal kezd, utánna meghát muszály enni..! Az orvoshozmeg 8 körűlre megy, viszont ha nem enne..... rosszúl lenne... Persze ehet is és ihat is.
Viszont apámat egyszer visssza zavarták éhgyomros sima vérvételről, mert épp rágózott. Nemszabad, mert álítólag szinte olyan mintha már evett volna...
Nyugodtan ihatsz, gondolom úgysem a rendelő ajtajában akarsz inni :) Fogat is moshatsz, a fogkrémet úgyis kiköpöd, nem megeszed és ha már attól is magas lenne a cukrod akkor megette a fene az egészet, mert az annyit nem emel!
A lötyit ha még olvasod így éjjel keverd be még most, mert nem olvad el olyan könnyen és ha teheted keverj hozzá egy kevés citromlevet! Azt nyugodtan megteheted én gyakorlott vagyok ebben, sajnos cukros voltam terhesen és azóta is szoktam csináltatni vizsgálatot.
Szóval kb. fél liter vízbe keverd el és löttyintsd nyakon citromlével, így meg lehet inni "róka" nélkül is. Viszont a vérvételkor ha már ezt a trutyit megittad, akkor már ne igyál utána később, mert a cukor felszívódását gátolja - kitolja és nem lesz reális az érték!
Nagy kalappal, hogy jó legyen az eredmény!
én is mostam fogat még vizet is ittam :)
de ez mostmár nyilt titok :))))))))
reggel egy pohár vízzel kezdek:)
ez gondolom nem árt neki:)
nem
semmit
sőt nekem anno azt mondta a doki, még fogat se mossak... HÁT!:S
Brutál, de a nyáltermelés is befolyásolja a vércukor eredményét.
de a vízben nincs cukor,akkor nem befolyásolhatja az eredményt.
nem?
Elvileg éhgyomorral kell menni, de hogy a víz minek számít...:)
Szerintem ne igyál inkább.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?
- Ha valaki régóta nem fogyaszt gyorsan felszívódó ételeket, akkor egy terheléses vércukor vizsgálatnál rosszul lesz?
- Amikor a terheléses cukorvizsgálat egy szendvics es egy pohár tej, akkor hány óra múlva veszik le a második vért?
- Volt valakinek cukor, laktóz és keményítő terheléses laboratóriumi vizsgálata? Érdekelne, hogy éhgyomorra kell menni?
- Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye?