Ha valaki régóta nem fogyaszt gyorsan felszívódó ételeket, akkor egy terheléses vércukor vizsgálatnál rosszul lesz? (tudásbázis kérdés)
Az csak vércukrot néz, de az inzulint is vizsgálva kicsit komolyabb összképet kap az ember.
És attól, hogy nincs tünet, kihathatott a régi étkezésem az állapotomra, ami akár még évekig nem fog átfordulni tünetekbe, de már vizsgálat eredménye utalhat rá.
Konkrétan azért szántam rá magam, mert egy aktív sportoló, és egészségesen táplálkozó barátnőmnél derült ki inzulinrezisztencia.
Szokszor volt már terhelésem. Amióta tartom a ch diétát, azóta sokkal kevésbé viselem rosszul. Az elsőnél borzalmasan rosszul voltam egész nap, de mióta szedem a metet és diétázok nem visel meg.
Ha nincs semmi tüneted miért csináltatsz terhelést?
Önként akarom megcsináltatni, nincs semmi gyanús jel, soki se javasolta, de kíváncsi vagyok.
Viszont régóta nem fogyasztok magas glikémiás ételeket, cukrot pláne nem...nemhogy szőlőcukrot, amiből éhgyomorra kéne meginnom 75 g-ot, ami a napi ch-mennyiségem majd fele. :S
Fogalmam sincs, hogy fogja tolerálni ezt az adag, iszonyat gyorsan felszívódó ch-t a szervezet.
Van itt olyan, aki hasonló "körülmények" között csináltatott ilyen vizsgálatot?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?
- Amikor a terheléses cukorvizsgálat egy szendvics es egy pohár tej, akkor hány óra múlva veszik le a második vért?
- Volt valakinek cukor, laktóz és keményítő terheléses laboratóriumi vizsgálata? Érdekelne, hogy éhgyomorra kell menni?
- Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye?