Táppénzes papíromat nem továbbította a munkahely, mit tegyek? (beszélgetés)
Szerintem a cégem így vág vissza,hogy felmondtam.
Hallottam,nem találnak szakembert a helyemre...
Már voltam 2 hét betegszabin júliusban.
Annyira várták a táppénzes papiromat,hogy 16.al el tudjanak számolni(ekkor az utolsó napom)
Hova fordulhatok,hogy a munkahely egyik papíromat se továbbította?
JA! és ha a könyvelő külsős, akkor az is kérdés Ő mikor kaphatta kézhez a papirt, mikor tudta aláiratni a vezetővel.
Ilyenkor sajnos sok minden közbe szól.
Én volt ugy, hogy 1 hónap mulva tudtam küldeni, mert nem volt a kezembe olyan tp. papir ami alapján küldhettem volna.
Nem akarom a könyvelőt védeni, de
1. az első 15 munkanap betegszabadság.
Amig nincs olyan táppénzes papir a birtokában, ami már a táppénz alapjául szolgál, addig nem tudja küldeni.
Tehát. A korházi kezelés betegszabi. ( ha még eddig nem voltál. ) Utána, ki kapta meg a levelet, mikor került a könyvelőhöz, mikor lett postára adva.
Egyébként tapasztalat: Az OEP már tagadott le olyan előzményt is, amikor kezembe volt a lepecsételt papir amit átvettek. (könyvelő vagyok)
a MUNKAHELYEM MINDEN KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜL EZT MEGTEHETI?
A TÖRVÉNY RÁ IS VONATKOZIK!!!!
Kérj másolatot a táppénzes papírról, és vidd be személyesen.
A doki naplószám alapján adhat másolatot.
Az enyém nem TB kifizető hely,ezért továbbítaniuk kell az OEP-hez 3 napon belül,de augusztus 14. e óta ez nem történt meg.
Most derült rá fény,hogy az utolsó táppénzes papíromat személyesen vittem be a MEP -hez...
Ezt nem tehetik,mert a MEP- nél azt mondták,kötelességük 3 napon belül továbbítaniuk az OEP-hez.
Engem megkárosítottak...
Én is táppénzen vagyok ,de én a munkáltatom elszámoló un. HR ügyfélszolgálatra küldtem a papírokat.
Természetesen nem minden munkahelyen lehet ezt így megoldani.
Talán munkaügyiekhez kellene fordulnod.
Nagyon sajnálom,szép munkahely,de a főludas a cég könyvelője lehet...
Augusztus 23.-tól szept. 12.ig kórházi kezelésen voltam.Ezt a a papírt 14.én küldtem el a munkahelyemre ajánlottan,prioritással.A háziorvos továbbra is táppénzen tartott,de felmondtam és a munkaviszonyom szept.16.-án megszűnt.Passzív táppénzt is igénybe vettem szeptember 30.ig.Október 01.-től dolgozok az új munkahelyen.
Kaptam táppénzes papírt szeptember 26.-án is,azt is ajánlottan elküldtem a munkahelyemre.
Szept.30.-án megkaptam a 3. táppénzes papírt és bevittem a MEP-hez,aztán ott a hölgy azt mondta,nincs előzmény...
Kiderült,a munkahelyem rajta ül a táppénzes papíromon,mert nem küldték el az OEP-hez.
3 napon belül továbbítaniuk kellett volna.
Tehát,már kapnom kellene a táppénz elejét.
Itt maradtam pénz nélkül :((
MIT TEGYEK?
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Úti balesetem volt és az orvos február 25-én adhatja ki a táppénzes papíromat, így nem kapok fizetést, mit tegyek?
- Ha valaki táppénzen van, mennyi időnként kell leadni a táppénzes papírt a munkahelyen?
- Az OEP hány hét táppénzt fizet ki egyszerre? A munkahelyemen most volt hónapzárás és előtte 3 táppénzes papír lett leadva.