Úti balesetem volt és az orvos február 25-én adhatja ki a táppénzes papíromat, így nem kapok fizetést, mit tegyek? (tudásbázis)
Janeszka!
Ha már megkaptad a 'Baleset üzemiségét elismerő határozatot', akkor az már fél-siker. Nem tudom, hogy a munkahelyed Tb-kifizető hely-e, vagy sem, de tény, hogy sajnos ugyan úgy számolnak el vele, mint a bérekkel, és csak a tárgyhót követő hónapban kapod meg a táppénzedet.
Tudom, ez semmit sem segített a márciusi megélhetéseden, de sajnos jelenleg - tudtommal - a nyugdíjon kívül semmilyen olyan pénzbeli juttatás nincs az állam részéről, amit tárgyhóban fizetnek :(
Értem, hogy a munkaügy azért ragaszkodik a szabályos papírformához, mert elő szokott fordulni, hogy valaki lóg, és később mégsem visz tp-es papírt.
Esetleg megoldható, hogy egy olyan igazolást ír a doki, hogy folyamatos betegállományban vagy.
Akkor is kiírhatna ha a kórház ráírta a lapra hogy fekvőbeteg és műtétre előjegyezve?
Próbáltam beszélni a dokival de azt mondta hogy 25.én zárhatja le akkor is ha tudja nem fogok menni dolgozni hiszen nekik ez a szabály.
De ezt nem érti meg munkaügy...
Klinikán szeretnék amit budapesten találtam mivel az egyik kórházban jártamkor a doki épp azt mesélte az aszisztensének még szívta le a lábamat hogy volt ma reggel egy műtétje hol véletlen elvágta a térd szallagját és ezt a lábamon mutatta is hogy hol volt.
Kérdeztem hogy mit műtött neki majd tök bunkón visszaszólt hogy ez magán beszélgetés.
Majd a következő vizsgálatomkor 2-órát vártam rá direkt előre lebeszélt időpontom volt... Mikor megérkezett és bementem annyit mondott a nővérnek siettem a műtétekkel mert egyfolytában fexenek az őreg nők és erre elkezdtek mosolyogni.
Hát ezért nem fogom itt megműtetni magam.
De nem tudok vissza menni dolgozni mivel állományban maradok.Fekvőbetegként vagyok nyilvántartva mivel műteni kellene...
Az az márciusban biztos hogy nem fogom tudni ezek után megműtettni...
De csak majd áprilisban fogom megkapni.
Megkérdeztem és mit fogok márciusban csinálni miből élek?
Munkaügyes válasza: Ez a te gondod...
Tök kész vagyok.
Mi jöhet még???
háth igen , sajnos utólag fogod megkapni...én is így jártam mondjuk nekem nem balesetem volt...de tény h csak hó küzepén és végén zárnak le táppénzes papírt és az oep is sokat csücsül rajta...
Én decemberben kaptam meg a szeptemberi táppénzem:S
Úti balesetem volt és az orvos Február 25.én adhatja ki a táppénzes papíromat törvényesen de a TESCO csak 20.-áig fogadta el így nem kapok egyész márciusban semmi fizetést.
Mit tegyek???
További ajánlott fórumok:
- A táppénzt a táppénzes papír beadásától számítva mennyi idő után küldik ki?
- Hová kell a -15 napon túli- táppénzes papírom leadni, ill. címre vagy számlára küldik majd?
- Munkaügyi Bírósághoz kell menjek, mert nem adják ki papíromat, gyesen voltam, mit kell tennem?
- Ha a táppénzes papíron az van, hogy Jun. 9-től - Jun. 16-ig, akkor a 16. még beleszámít, vagy nem?
- Táppénzes papíromat nem továbbította a munkahely, mit tegyek?
- Kötelező 2 hetente menni a 9-es kódú táppénzes papírért?