A táppénz összegét hogyan kapom meg? (tudásbázis)
Erre a munkahelyeden, a HR vagy munkaügyi osztályon tudnak valaszolni, hogy kinek kell leadnod a papirt, és mi a tovabbi teendod.
Ha tb kifizetohely a munkahelyed, akkor ők utalnak (és a csedet, gyedet is ők fogják) ha nem, akkor majd a tarsadalombiztosito utal.
Mindkét helyen fizetik utánad a tb-t?
Ott add le a táppénzes papírt, ahol ezt megteszik.
Ahogy a fizetésed.
A papírokat szorgalmasan add le, ahogy megkaptad!
Sziasztok!
Két munkahelyem van. Egyiken utalással kapom a pénzt, másikon kézbe. 26-án táppénzre mentem és azon is maradok. A munkahelyen szóltam, hogy mostantól nem dolgozok. Na de mi a további teendő? A háziorvos elmondta, hogy 2 hetente menjek a táppénzes papírért, azt majd le kell adnom a könyvelésen. De hova fog jönni a pénz? Vagy kinek kell szólnom,hogy utalják vagy postán küldjék vagy hogy hogyan is legyen. (Azonnali táppénz, nincs előtte a 15 napos betegszabadság.) Ez most fogalmazódott meg bennem, eddig eszembe se jutott, hogy az összeghez hogyan jutok hozzá. Nem voltam még táppénzen (illetve talán egyszer kb 20 éve).
További ajánlott fórumok:
- Lejárt a GYED-em, és a fennmaradt szabim is. Ha azonnal táppénzre megyek, azért ugye kapom a GYES-t is?
- Ha januárban szülök, milyen mértékben befolyásolja a tgyás, gyed összegét, ha novemberben és decemberben táppénzen vagyok?
- A passzív táppénznek mennyi az átfutási ideje, mikor kapom kézhez?
- Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor a gyed kiszámításakor a táppénz 70%-át kapom, vagy az eredeti fizetésem 70%-át?
- Hagyatéki után, hogyan kapom meg a bankszámlán szereplő összeget?
- Ha gyesen vagyok, akkor hogy kell számolni a táppénz összegét a kistesónál?