Hagyatéki után, hogyan kapom meg a bankszámlán szereplő összeget? (tudásbázis)
Szerintem ez fiokonkent változhat adott banknál is. Én valami X millióra emlékszem 5 alatt 2 banknál, de az rég volt. És már csak azért is gondolom, mert kp felevetre ugyanígy bejelentési limit volt euróra. Gondolom, a határ mellett egy városában több az euró, és kevesebb a forint forgalom, mint Bp-en a belvarosban.
De ha átutalta valaki, akkor meg mindegy.
OTP-t sajnos nem tudom.
Meg tudod azonnal szüntetni.
Vidd be a papírokat és elintézik neked. Azonnal megkapod a pénzt.
Ha nagyon nagy összeg, akkor lehet, hogy nincs annyi pénz a fiókba, ezért nem tudják kifizetni, ezért szoktak előre szólni ilyen esetben, de szerintem ez olyan 10 millió feletti összegre vonatkozik.
Igen, egyeztess időpontot, majd vidd a személyes okmányaidat+végzés.
A fiókos ez alapján vagy átnevezi a számlát és onnantól te rendelkezel vele, vagy kifizeti.
Melyik bank, ha megkérdezhetem?
A végzés és a személyedet igazoló okmány(ok).
Érdemes a bankfiókot felhívni és időpontot egyeztetni, ha kp. szeretnéd felvenni.
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Külföldi bankszámlára kell átutalnom egy kisebb összeget, forintszámláról, a legolcsóbb megoldás mi lenne?.
- Ha interneten átulutalok bankszámlámról egy összeget mennyi idő után kapja meg az illető? És nekem smsben mikor jelzik, hogy átutaltam?
- Ha megszüntetem egy bankszámlámat, és az egyenlegem pluszt mutat, akkor visszautalják nekem az összeget?
- Ha OTP-s bankszámláról utalok délután K&H-s bankszámlára, mikorra várható, hogy az illető megkapja az összeget?