Tapintható nyaki nyirokcsomó, megbetegedés nélkül mire utalhat 5 éves gyereknél? (tudásbázis)
elvittem a gyereket a körzeti orvoshoz is. Azt mondta minden ok,védekezik a szervezete. Ő nem látott garatgyulladást, így az antibiotikumot se adjam be neki amit az ügyeletes felírt.
Erre ma végighányta az éjszakát a gyerek :-( Most akkor mi van??
A garat gyulladás már tünet. Nem? Mivel a nyálkahártya begyulladt ez az elsődleges tünet. A második a nyirokcsomó duzzanat. A harmadik a köhögés ekkor már irritáló váladék termelődik. Logika.. :) csak érteni kell a lefolyását.
Ha megfázik valaki nem az első tünet hogy folyik az orra és köhög. Ez már következménye.
Jaj szegény. A lányom nem lázas, nem levert, nem kedvetlen.
De figyelek rá köszönöm az infókat.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
Aranyosak vagytok, csak sajnos mindig a legrosszabbra gondol ilyenkor az ember :(
3 foga esett ki elég rövid időn belül, talán ez is állhat a háttérben..
Gondolom belenézett a torkába, s látta, hogy vérbő. Ez, és a duzzadt nyirokcsomó együttesen már megalapozhatta a diagnózist.
Ne legyél ideges, meg fog gyógyulni. Kisgyerekként nekem is sokszor volt ilyen tünetem, s mostanában is előfordul egy-egy megfázásnál.
Minden hasonló esetben és van aki érzékenyebb az átlagnál, sokszor előfordul ilyen.
Van akinél a szervezete előre jelzi, hogy gyulladás van kialakulóban.
A gyerekeknél ez hamarabb előjön.
Antibiotikum segt. Pár nap és elmúlik.
felírt antibiotikumot.
De olyan linknek tűnt ez az ügyeletes doki..hogylehet garatgyulladás ha nincs egyéb tűnet?
Az én gyerekemnek is volt, nekünk is azt mondta a dokinénink, gyulladása van. (Már pontosan nem emlékszem, mije volt begyulladva, nagyon régen volt.) Pár nap után elmúlt.
Ha nem múlik, nézesd meg újra.
Most jöttünk az ügyeletről, azt mondta a doki hogy garatgyulladása van. Minden tünet nélkül?
A csomó a mandula környékén van, egyik oldalon.
Segítenétek? nagyon ideges vagyok..
További ajánlott fórumok:
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Miért nem szabad a már évek óta megnagyobodott nyirokcsomókat nyomkodni, piszkálni?
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Macska lelki világa fontosabb a gyereknél?
- Nyaki nyirokcsomó duzzanat jelentősége
- Nyaki nyirokcsomó gyereknél