Macska lelki világa fontosabb a gyereknél? (beszélgetős fórum)
Sajnálom hogy Libbencs törölte magát. Más segítséget várt talán, közös macskaszidást,megerősítést a kidobásukra.Nem értem.
Abban azért remnykedem hogy átértékeli maga körül a dolgokat, talán más oldalról került megvilágításba a kérdés.
Normalis a parod?
En macskaval nem nagyon tartanek csecsemot ekkora kozelsegben, de ez csak en vagyok.
Biztos, nem a mi dolgunk. És tényleg nem szimpatikus libbencs nekem, mert a ciccekre hárítja a nyomorúságát, de azért el tudom képzelni a helyzetet...és akkor valahogy megértem.
Tudod, ameddig együtt laktam anyámmal, nekem sem sok szavam volt. Ezért gondolom, hogy nem közös felelősség.
Hééé! Hogy beszélsz?
Először is te bántod a macskákat. Nem kell szeretni őket, de ha már van, akkor igen is felelősséggel tartozol és nem dobhatod ki őket.
Mint írtam, a mi cicánk 14 éves és még sosem simiztem meg (nem is hagyná:))), mert én sem szeretem a cicákat igazán, de ettől függetlenül a cicát senki nem bánthatja, rendesen etetjük és aggódunk érte. Semmi pénzért nem adnám oda senkinek. A cica a férjemet választotta, ő a gazdája, őt csodálja, de a mi cicánk is, csak máshogy:) Megtanulta már kis korában, hogy hozzám nem dörgölődzik, nem megy fel az én székemre, az én ágyamra. A férjem ölbe szokta venni és felmehet az ágyára, de csak akkor, ha odaterítette a férjem a 'rongyot', amire feküdhet. Kajához nem nyúl. Igaz, nagyon finnyás:)
Tehát megtanult mindent, amit kell és egy tündéri cica:)
Nem hinném hogy a mi dolgunk megoldani az ő helyzetüket.Nem is tudom mit vár ilyenkor egy fórumozó,együttérzést hogy a macskák igenis undorító férgek és ki kell az utcára tenni őket,csak mert anyunál lakik,és anyu ilyennek nevelte és hagyta a szaporodásukat?
Ez közös felelősség volt szerintem.
15 macsek, ahogy összeszámoltam.
De az anyja házában lakik, a ciccek anyu gyűjteménye. Talán nincs beleszólása.
Nézd, libbencs, a macska nem igazán nyalja meg a gyereket, nem szokása. A kutyusok szeretnek nyalakodni.
Nekem mindig volt cicám, és igen, előfordult, hogy begömbölyödött a gyerek mellé a kiságyba, és fogózz meg, a gyerek olyankor átaludta az éjszakát. Egy idő után terelgettük befele a ciccet.
Viszont megértelek. Imádom a macskákat, de 15 neveletlen egyeddel egy házban én sem szeretnék élni.
A szomszédnak 7 neveletlen cicája van, akik lelkesen átjárnak hozzám, ha bejönnek, felugrálnak mindenhova, asztalra, szekrényre, stb. Nem tűröm őket, pedig szépek, aranyosak, de nincsenek megnevelve. Az enyém tudja hova mehet fel. Ágyba igen, baromira jó érzés, ha odabújik és dorombol. Asztalra nem. Szék feletti magasságba nem. És tudja. És betartja.
Erre már nem is mondok semmit...
Tegyen műciciket,magánügye,de elsősorban ha már állatot tart valaki akkor a felelősség az övé!és ne szidja itt őket, mert csak maga alatt aprítja a fát sokunk szemében.
Eleve 10 macska,?? nem norma!
Még mindig azt mondom minden állat olyan amilyennek a gazdája nevelte.
Az én macskám sem ugrál fel sehova,sem a ruhákra,még az ágyra sem.Viszont vannak helyek ,amelyeket birtokolhat(lábamnál az ágy végén),végülis családtag.
Olyan a macskám - amilyennek neveltem,tiszta,okos,játékos,szótfogadó.Ja és időben ivartalanítva,pedig törzskönyvezett.De hát felelős állattartó vagyok,
ellenben a felelőtlenekkel.
További ajánlott fórumok:
- Kihagyott egy jó numerát, mert fontosabb neki a barátságunk...
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Úgy érzem, hogy a páromnak az anyja sokkal fontosabb, mint én
- Karácsonykor miért fontosabb a zaba, mint a pihenés?
- Miért fontosabbak az állatok, mint az az emberek?
- Miért fontosabb ebbben a világban az anyagi, mint a belső érték?