Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanár gond! Segítség! fórum

Tanár gond! Segítség! (beszélgetés)

1 2
2010. nov. 11. 17:04
Igen már a mai tanárok tisztelet a kivételeknek nem szeretik igazán a hívatásukat, mint régen. Tudom a kisebbik lányomnál is volt ilyen, hogy utálták őt, mert csak kizárólag a gazdag szülőknek kedveskedtek nagyon kellemetlen volt, megtörtént az én beolvastam nekik és megmondtam feketén fehéren miért nem választottak más pályát. Azokkal pedig kivételeztek. Átment abban az iskolában egy másik tanárnőhöz ennek konkrétan örültem is az meg szerette és a gyeremekem is jól érezte magát vele. Utána már semmi probléma nem adódott, mert rendesen elvégezte a nyolc általánost. Ne csak a magas fizetésüket tudják felvenni, hanem dolgozzanak meg érte. Esetleg a szakember segítségével fordulj az Oktatási Minisztériumhoz panaszoddal. Üdv.Ágnes
44. nehéz
2010. nov. 11. 16:54
KÉRNÉK SEGÍTSÉGET.Nagyon sok gondunk van a tanárunkkal. A kisfiam most 4-es és már nem bírjuk sokáig, mert mind a két tanár utálja a gyerekeket.Hová lehet panasszal fordulni, ha már a pszichológus is mellettünk van? Aki már volt ilyen szituban kérem írjon. Köszönöm
43. csilla80 (válaszként erre: 42. - E642ac5487)
2009. okt. 1. 18:07

Es Edesanyatok ehez mit szol???

Szegeny lany...:-((( borzasztoan sajnalom,mert tudom,hogy min megy at...

2009. okt. 1. 17:13
Most is már fél órája csak sír szegény. Teljesen kikiészíti idegileg ez a szemét.
2009. okt. 1. 16:26
Engem bantott mar tanar... lebunkozott,lehulyezett meg hasonlo... lelki terrorban elt az egesz csalad,mert Edesanyamek nem beszeltek az o nyelvet... es ez 20 evvel ezelott volt... de,ha vki. az en gyerekemet,akit en hoztam a vilagra,csak egy szoval is megbantja,hat tuti,hogy nem uszna meg szarazon... es,ha a beszelgetesunknek kovetkezmenye lenne a gyerekemre nezve,hat azt sem...
40. csilla80 (válaszként erre: 37. - E642ac5487)
2009. okt. 1. 16:22
Azert ez ellen is van mit tenni... most azert legyunk komolyak... TE elturned,ha vki. igy banna a gyerekeddel... igaz meg nincs gyereked... de,hogy legyen 5-os...:-))) ez vicc...
39. spinneli (válaszként erre: 37. - E642ac5487)
2009. okt. 1. 15:52
ombudsman
38. OlíviaAnna (válaszként erre: 32. - Klarika5)
2009. okt. 1. 15:48
Ez az egyetlen járható út. Nagyon sokszor "a széllel szemben nem lehet pisilni" érvényesül az iskolákban. Olyanról még nem hallottam, hogy kirúgtak volna egy tanárt, csak mert utálták a diákok.
2009. okt. 1. 15:48
Hát úgy, hogy hallottunk már sokszor olyat, hogy bement 2 szülő a tanárhoz reklamálni, meg is bukott utána mind 2 gyereke...nem tudom ezesetben mit lehet tenni.
36. csilla80 (válaszként erre: 32. - Klarika5)
2009. okt. 1. 14:57
Igazad van,ez jo otlet.
35. csilla80 (válaszként erre: 30. - E642ac5487)
2009. okt. 1. 14:56
Hat... Apukaddal is vannak gondok... en eddig tuti,hogy a tanarnonel lennek... ha Veled es a Tesoddal is ezt tette,nem ertem,hogy egy szulo ezt hogy turheti el?????????
34. ffa1d14645 (válaszként erre: 1. - E642ac5487)
2009. okt. 1. 14:53

másik osztály???

vagy matekból magánként?

szerintem megoldható,annó nálunk is volt egy csaj rühelte a kémia tanár holott nagy agy volt!

az anyja bement az igazgatóhoz,és megbeszélték hogy felkészül magántanár segédletével.és egy másik szakosodott tanárnál adja le a tananyag tudását

2009. okt. 1. 14:47
Sokat ültem főiskolai felvételin: a matek, fizika a felvételizők 80%-nál kettes volt a bizonyítványban. A többi tárgy jeles, négyes. Ez a tanítás mikéntjére is enged következtetni, nem csak a gyerek észbeli képességére. Egy négyes osztályzat előtt földig hajoltunk.)
2009. okt. 1. 14:43
Fogd a kisnyúlra! Mondd, hogy rettenetesen kétségbeejt benneteket a rossz jegy, ezért magántanárhoz kezdtetek járni. A magántanár KÉRÉSE az, hogy a következő dolgozatba nézhessen bele, hogy önmaga munkáját is kontrollálja, ill. a továbbhaladás mikéntjét megtervezze. Tudomásom szerint nem titkosíthatók a dolgozatok, sőt. És így látja a jó szándékotokat/magántanár/, de a packázást sem vállalhatja fel. Egy matek, fizika egzakt dolog, nem olyan mint egy verselemzés: ha akarom vemhes, ha akarom nem. Csak ne vívjátok ki a hargját, mert lehet, hogy jól fekszik a vezetésnél:)
31. Khatif (válaszként erre: 30. - E642ac5487)
2009. okt. 1. 14:37

Ha a tesod ettol nagyon rosszul erzi magat lelkileg es nehezebben megy a tanulas esetleg a koncentralas, akkor elmehet a nevelesi tanacsadoba is.

Ott is elmodhatja a problemajat es esetleg hasznalhato tanacsot is kap. Azt is lehet, hogy ok magunk lepnek az iskola fele.

2009. okt. 1. 14:34

Az a baj hogy apukám nem nagyon érti meg őt. Azt mondja legyen 5ös és akkor nem tud belekötni. Én elhiszem hogy 5ösre nem tudja, én sem tudnám nem vagyunk matek zsenik. Tök elég lenne a 3as, arra tudom hogy képes, mert eszes, de 3as pontokra is 1est ad. És én is tudom hogy így van.

Tesóm meg már meg sem meri mondani hogy megint 1est adott neki az a k***ög. Ma is pl; röpdolgozat, érdekes módon tesóm+3bnője...kíváncsi lennék mi alapján választotta őket. A legszebb h olyanból, amit éppencsak el kezdtek tanulni.

29. e48ab364a9 (válaszként erre: 27. - Suhi)
2009. okt. 1. 14:32
Jó ötlet!
28. e48ab364a9 (válaszként erre: 26. - E642ac5487)
2009. okt. 1. 14:32

Gondolom egy telefont megér nektek.

Hívd fel az önkormányzatot, elmondod a problémád, milyen hivatalos személy tud ebben segíteni, kitudnak e küldeni az iskolához valaki, aki felülvizsgálná a dolgot, stb.

Viszont mielőtt erre a lépésre szánnátok magatokat, előttem írta valaki a levelet.

Legyen előbb írásos bizonyíték, a külön tanár is biztos segítene, ha tényleg bekavar a tanár, ő jobban látja a hibákat, mint egy szülő.

27. Suhi
2009. okt. 1. 14:28

Nos... akkor ínék szépen írnék egy levelet, melyben nagy tisztelettel megkérném a tanárnőt, hogy legyen kedves segíteni annyiban kislányom előrehaladását és felzárkózását matematikából és fizikából, hogy a dolgozatairól fénymásolatot készít (ehhez küldök fénymásoló lapot) mert nagy segítség lenne, ha látnánk miben vannak a legnagyobb hiányosságai... blabla...

Részben a különtanár is okosabb lenne, mit hibáz... ha meg nem hibáz írásos bizonyíték van...

de sztem ez már elég utsó verzió

26. e642ac5487 (válaszként erre: 23. - E48ab364a9)
Nem. Egy normál gimnáziumba jár.
Azért nem érdekli az igazgatót, mert még nem találkozott olyan szülővel, aki szembe mert szállni vele a gyereke érdekében.
2009. okt. 1. 14:26
Okosabbat nem tudok mondani mint az előttem szólók, de -bár nem nyugtat meg- nekem is volt hasonló tanárom, középiskolában németet tanított. Hangulatától függően 0-ást, -1est, de akár még -2est is adott. Beírta a naplóba. Szerintetek érdekelte az igazgatót? Bingó, naná hogy nem!!!
2009. okt. 1. 14:25
Gondolom nem alapítványi iskolába jár a gyermek?
22. judy47
Meg lehet probálni az igazgatot,de nem sok sikerrel fogtok járni.Ugyan is " az egyik hollo nem vájja ki a másik szemét" Tehát a tanárnak lesz igaza.Lehet kérni ( ha még van ilyen lehetöség) igazgatoi és felügyelöi vizsgát!Bizonyitvány osztás elött,évvégén mindenki megtudja,hogy zárták le! Akkor kell lépni!

Szerintem is fogjatok össze többen,legyen nálatok azért valami bizonyíték veszíteni valótok nincs legfeljebb ha van a suliba még egy matef fizika szakos tanár kérjétek át másik osztályba.

Nálam kicsit más volt a szitu még alsó 2.osztályos tanuló voltam és észre vettem hogy a magyar tanárunk a hátsó szekrénynél piázik (unicumot) én elmeséltem ezt otthon mire jóanyám az egyik osztálytársam anyjának,elég volt később egy kis összeveszés az osztálytársnőmmel és már tudta is a magyar tanár hogy én mit láttam........ebből az lett hogy majd minden dogám 2 lett sőt meg akart buktatni........így inkább kivettek a suliból ....túléltem, és 4-5 ös voltam magyarból

20. e642ac5487 (válaszként erre: 17. - E48ab364a9)
2009. okt. 1. 14:24
Önkormányzat? Lehet az nem rossz ötlet.
2009. okt. 1. 14:24
Álljatok a sarkatokra!!Ez ha igaz,akkor ügyet kell csinálni belőle.
2009. okt. 1. 14:23
De az igazgítós megoldás majnemhogy felesleges! Mondom, 6éve szenvedünk vele és semmi változás. Ez a nő 20éve tanít az iskolában. Mindenki gyűlöli, le merem fogadni hogy nem volt olyan diákja aki nem utálta volna. Volt már 1000 panasz a igazgatónak, azóta sincs változás.
2009. okt. 1. 14:23

Nézd, ez nagyon furcsa, 20 pont, az 20 pont, és érettségin az ő munkáját is felügyeli egy viszga biztos, szóval...érdekes...

Ha az igazgató se törődik vele, az már gáz, de hallottam ilyenről is.

Lényeg, szedj össze egy csomó szülőt akiknek bántja a gyerekeit, tegyetek tömeges panaszt, azt hiszem jegyzőkönyvet is lehet csináltatni róla, de nem biztos.

Ha 2-3 héten belül nem lesz változás, vagy valami fejlemény, akkor ha jól tudom az önkormányzatnál !kell! panaszt tenni.

De ne egyedül menj, szedj össze más szülőket is.

2009. okt. 1. 14:22

Szerintem pár embernek be kellene menni az igazgatóhoz,ha nem történik semmi akkor még feljebb menni.

Ne ijedjetek meg tőle ő is csak egy ember!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook