Szűzérmék sajtmártással recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Szűzérmék sajtmártással hozzávalói:
60 dkg sertésszűz
25 dkg sajt (lehet többféle sajt is)
2 dl tejszín
petrezselyemzöld
5 dkg vaj
olívaolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Szűzérmék sajtmártással elkészítési módja:
A sertésszüzet megtisztítottam majd egy deszkára sót, borsot szórtam és a húst minden oldalról beleforgattam. Serpenyőben olajat hevítettem, a hús köré kérget sütöttem, majd pihenni hagytam kb. 20 percig. Utána tepsiben 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt a húst megsütöttem. Sajtmártás: a hús elősütésekor serpenyőben megmaradt olajjal, egy kis vajjal, a sajtokkal és a tejszínnel sűrű mártást készítettem. Amikor már majdnem kész volt, beleszórtam az apróra vágott petrezselyemzöldet. A sütés után pihentetett húst felszeleteltem, burgonyakrokettel és a sajtmártással tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 26. 20:24
A szűzérmék sajtmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.