Tarjapörkölt vargányával recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tarjapörkölt vargányával hozzávalói:
60 dkg csont nélküli sertéstarja
15 dkg fagyasztott darabolt vargánya
1 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, fűszerpaprika
A Tarjapörkölt vargányával elkészítési módja:
Pörköltalapot készítettem a zsiradékokon a felaprított hagymából és fokhagymából. Utána beletettem a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Fűszereztem, majd a gombát, a felkockázott tarját és a darált paprikát is hozzáadtam. 10 perc pirítás után hozzáöntöttem 1 pohár vizet és néha megkevergetve fedő alatt pörköltem alacsony hőfokon, amíg teljesen meg nem puhult a hús. Köretként ezúttal kukorica lisztből készült kagylótésztát főztem és friss kerti paradicsommal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 22. 21:25
A tarjapörkölt vargányával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.