Szülinapot tényleg nem szabad elöbb megtartani? (beszélgetés)
Nahát akkor te egy szerencsés ember vagy! :-))
Ritka, hogy mindig pont ráér mindenki éppen aznap, legyen az hétköznap vagy hétvége. hacsak nem valamelyik ünnepnapra esik a szülinapod, ami mindenkinek szabad (már a munkát tekintve).
De csak hogy még egy érvet mondjak: gyerekeknek én szoktam sütni a tortát, én készítem a szendvicseket, rágcsálnivalókat, azért egy munkával töltött nap végén egy-két óra alatt ezt nem lehet összehozni, ezért szoktuk hétvégére szervezni a köszöntéseket, amikor előkészületekre is kényelmesen van idő. Mert ha már valakit vendégségbe hívok, aki jön, készül ajándékkal, köszönt, akkor a minimum, hogy megvendégelem. :-))
Arról szólnak, hogy kedves emberek megünneplik az illető születése napjának évfordulóját, tortával, együttléttel, ajándékkal, stb.
ha pl. a szülinap hétköznapra esik, mikor a család, ill. a vendégek általában dolgoznak, hétvégén meg lehet tartani, miért ne?
Te mindig a napján tartod?
Gyerekeknél meg azért is szokták többször tartani, mert egyszer a családnak, egyszer a kis barátainak, nyilván nem mindig-mindenhol megoldható, hogy egyszerre legyen jelen mindenki, aki kedves az ünnepeltnek, akivel együtt szeretne ünnepelni.
Ez csak babona, ha hiszel benne nem szabad, ha nem hiszed, akkor megtarthatod.
Nálunk is előfordult már, hogy összevonva tartottuk a gyerekekét, és az egyikük még a tényleges szülinapja előtt állt, és bár én nem tartom babonásnak magam, nem volt jó érzés, többször nem is fordul elő szerintem.....
-Miért tartanád meg hamarabb??Minek siettetni az időt,ugyis telik!
Egyébként azt tartják,nem...mert mi van,ha:"Ember tervez,Isten végez?"
Várd ki,vagy inkább utólag ünnepeljetek többször,mint egyszer ,de idő előtt.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- A várandós kismamának tényleg nem szabad kádba fürdenie, csak zuhanyoznia szabad?
- Augusztus 27-én tényleg olyan közel lesz a Mars a Földhöz, hogy szabad szemmel is akkorának fog látszani, mint a Hold?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Tényleg igaz az az állítás, hogy új építésű házba nem szabad tapétát rakni, mert bepenészedik alatta?
- Fogpótlással tényleg nem szabad harapni?