Fogpótlással tényleg nem szabad harapni? (tudásbázis)
A koronához lecsiszolják a fogat, majd porcelánból vagy más anyagból készítenek koronát, ami felragasztanak, és persze simán lehet vele enni.
Ezt nem csinálják ingyen, ez elég drága, minimum 25 ezer 1 db.
Nekem van egy olyan fogam, amit töméssel egészítettek ki, mert kilyukadt, de évek óta simán rágok vele és semmi baja nincs.
Tehát, ha jó anyaggal dolgoztak, akkor nem gond, ha eszik a fogával.
Ez egyszerűen nem igaz. Egy normális fogpótlás pontosan olyan, mintha a saját foga lenne, úgy is néz ki és úgy is funkcionál, sőt: nem is látható, hogy meddig tart a fog és hol kezdődik a pótlás.
Ha a fogorvos ezt nem tudta megoldani, akkor nem jó szakember, elavult szaktudással és anyagokkal, aki rosszul is dolgozik.
Amiről fent írtam, az 20-25 ezer ft és körülbelül negyvenöt perc alatt készen van.
Kipótolta? Hogyan? Töméssel? Koronát tett rá? Nem mindegy, hogy a kipótlás mit jelent. Ha csak töméssel, akkor simán lehet, hogy nem túl tartós, hiszen lepattanhat róla a pótlás, ahogy a tömés is kieshet.
Ha koronát kapott, akkor simán haraphat vele, ha már végleges a ragasztás. Amíg a ragasztás ideiglenes, addig előfordulhat, hogy leesik.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- A várandós kismamának tényleg nem szabad kádba fürdenie, csak zuhanyoznia szabad?
- Augusztus 27-én tényleg olyan közel lesz a Mars a Földhöz, hogy szabad szemmel is akkorának fog látszani, mint a Hold?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Szülinapot tényleg nem szabad elöbb megtartani?
- Tényleg igaz az az állítás, hogy új építésű házba nem szabad tapétát rakni, mert bepenészedik alatta?