Augusztus 27-én tényleg olyan közel lesz a Mars a Földhöz, hogy szabad szemmel is akkorának fog látszani, mint a Hold? (tudásbázis)
Azért a hoax is szépen fejlődik :-)
A most forgalomban levő képen olyan fotoshoppolt Mars kép van, hogy a déli féltekén levő hegylánc kanyonján be lehet látni a bolygó közepéig :-)
Sziasztok!
Tegnap, értem haza a nyaralásunkról és úgy döntöttünk, megnézzük este ezt a Marsos dolgot.Kimentünk 00:00-kor egészen 1-ig kinnt voltunk, és nem ládtunk semmit, remek lecke volt arra h ne hidjek akármien újságnak...
Dehogynem cáfolták meg, méghozzá rögtön mikor elkezdett terjedni az interneten nem tudom hány évvel ezelőtt.
Ha bárki egy ici-picit is belegondol magától is rájön mekkora egetverő butaság ez az egész.
Nem csoda, gogy nem láttatok semmi különöset!
Az emil, amiből értesüétél róla, kb 4 évet késett:-)
2003 08 27.-én valóban történelmi közelségben volt a Mars!
A mérete ugyan meg sem közelitette a Holdét, de szabad szemmel is jól látható volt. Az Uránia csillagdában, minden távcsövet ráállitottak.. még a legkisebbekkel is látni lehetett a hósipkát a sarkon!
addig egyetértünk, hogy "annyi buta ember van".
írd csak be a gugliba a kulcsszavakat, és kidob ezer oldalt (magyarul is, angolul is) ahol kifejtik hogy ez hoax... csak hihetetlenül sok a hiszékeny ember, aki imád a forward gombra kattintani. ráadásul nem néz utána még akkor sem, amikor szólnak neki, hogy hülyeségeket terjeszt..
Aki ezt elhiszi, az bizonyára a tojást tojó nyuszit is látta már. A Mars csakis akkora lehet mint a Hold, ha kb. 2x-es távolságban keringene a földtől. Csakhát sajnos a Mars pályája annyira eltér a Földétől (aki emlékszik még arra, hogy milyen pályán mozognak a bolygók), hogy soha nem kerülhet sor ilyenre.
Naptól való közepes távolság:
- Mars: 227,940,000 km
- Föld: 149,600,000 km
Különbség: 78,340,000 km
Nagyon egyszerű a dolog.
A Mars átmérője 6.794 km
A Hold átmérője 3.476 km
Tehát kb. a fele, ami azt jelenti, hogy a Holdnak 2x olyan közel kell lenni a Földhöz, hogy ugyanakkorának látszódjon mint a Mars.
Na már most a Hold 380.000 km-re van a földtől, tehát a Marsnak kb. 760.000 km-re kéne lennie hogy ez az esemény bekövetkezzen.A jelenlegi 228.000.000 km-hez képest....
Ki az aki ezt el hiszi...
pályályuk helyett: pályájuk
még jó, hogy Te nem vagy buta..:))))