Szülinapi torta - a Babának (beszélgetés)
Hello Hölgyek, sütőtökös torta lett a vége. :) Liszttel, cukorral, gyertyával és tüzijátékkal. Én szeretek sütni annak, akit szeretek :), a cukrászdai torták nnekem nem elég "személyesek" - bár jobban néznek ki, mint az én kreálmányaim. :))))
ipi: azért megkeresnéd még nekem azt a receptet?
én is lassan adtam mindent, de mire 1 éves lett, már kapott tojást, tejszínt, lisztet, mindent, ami egy tortában lehet. És persze nem esznek még ők olyan sokat :))
De persze attól még süthetsz nyugodtan, csak én nem vagyok egy cukrászművész :))
Hát liszt nélkül én sem sütöttem, de cukrászdából azért nem hoznék neki...És szerintem még 1 évesen így sem ehet mindent, pláne mivel lassan adagoltam én is azt, amit addig nem adtam neki...
szép napot, ipi
Hűűű, nagyon édi lehet. Úgy szeretnék már én is egyet és csinálni neki az egészséges bébipapikat.:) Tudom, még fiatal vagyok hozzá, bár nagyanyáink ilyen korban már kiöregettnek számítottak.
Nehéz vele?
Egy istennő rejtőzik Benned! :) Köszönöm szépen, azt hiszem, ebből már lesz valami!
Egyébként 10 hónapos múlt a bébi. :)
És még egy recept:
Csokitorta (babára hangolva) (9 hónapos kortól)
Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)
Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta.
Van még egy saját ötletem.
Készíts lisztnélküli túrótortát. nagyon finom, egyszerű, lágy, szerintem babk simán ehetik.
Nem tudom, hogy tudod e hol van a recept? Van erre egy külön topic a sütás-főzés résznél.
Nem tudom mennyi idős a babád, de itt egy oldal, ezen 6 szülinapi torta receptje is van, babáknak.
(Az oldal alján vannak a torták.)
További ajánlott fórumok:
- Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették?
- Elmúltam 60 éves és még soha nem volt szülinapi tortám.
- 1 éves babának szülinapi torta receptet keresek.
- Ha elfújom a szülinapi tortámon a gyertyát, és közben kívánok valamit, az teljesülni fog?
- Ötleteket várok, milyen ízű tortát csináltassak a 9 éves nagylányomnak a szülinapi zsúrjára?! Köszi
- Milyen szülinapi ajándékot vegyek 1 éves babának?