Szülés után újra teherbeesni, menzesz nélkül? (beszélgetés)
szia!
Az én lányaim között 1év 1 hónap különbség van, szülés után 4 hónappal estem teherbe. Nem volt mensi, egyszer nem védekeztünk és rögtön terhes is lettem.
A tejem eléggé lecsökkent, pedig rengeteg volt, ezért is kezdtünk el gyanakodni, hogy valami bibi lehet :).
Viszont 8 hetesen bevéreztem, úgyhogy rögtön leállítottak a szopizásról, nehogy elvetéljek. TEljes mértékben nem kizáró ok a terhesség és szoptatás, de általában nem javasolják a kettőt a méhösszehúzódások miatt (főleg az első 3 hóban).
Köszönöm mindenkinek!
Várok még válaszokat :)
Mennyi idős pontosan a babád? Milyen gyakran szoptatsz?
A fogantatástól a kizárólagos szoptatás, ha sosem telik el a két etetés között 6 óránál több, akkor is max 6 hónapos korig véd. Figyeld a tested, lehet,h. már van pé-d, de próbálkozzatok! :))) Előbb utóbb összejön! :)
Én a fiam 2 éves koráig szoptattam (félidős várandós voltam a lényommal amikor elapadt a tejem), de még 8 hetes sem volt amikor megjött először, de csak 10 hónapos korára állt be a menzeszem, de nálunk kb végig 3-5 óránként szopizott. A lányommal kb 5 hónap után jött meg először és állt be 28 naposra rögtön, pedig ő egészen 2 éves és 7 hónapos koráig 2-3 óránként cicizett éjjel-nappal...Szóval ezzel azt akartam mondani,h. a szoptatás-és a menstruáció közötti összefüggés alkati kérdés is...Kevés az olyan, akinek szoptatás alatt egyáltalán nem jön meg vagy ne lenne pé-je, én ismerek is olyat, aki rögtön az első pé-nél teherbe esett! :D
A ciklus akkor indul sok nőnél, ha csökken a szopik száma.. 4 hónapja szültél, két hónap múlva kezdődhet a hozzátápi és aztán jó eséllyel beindul a ciklusod is. :)
Persze van akinek 2-3 óránkénti szopinál is, másnak meg hozzátápi mellett sem..
Nagyon köszönöm :)
Hogy visszatért e már a peteérésem nem tudom,de kb egy hete hasonló hüvelyváladékot tapasztaltam kb 2 napon át,mint amilyen pé-kor szokott lenni.Meg fájt az alhasam,ami után meg is szűnt.
Tenni lehet érte.
Ha szoptatni szeretnéd, akkor várj még...
Menzesz jó esetben akkor jön meg, ha már megkezdődik az anyatejről való leválás időszaka.
Terhes lehetsz, ha a menses visszatérte előtti peteérésnél esel teherbe... illetve ha már visszatért a peteérés...
mindez a szervezeted ösztrogén és progeszteron szintjétől függ.
Ne légy türelmetlen ez a legfontosabb
Szeresd a babád és a kedvesed! Tölts velük sok időt és közben magadról se felettkezz meg ;)
Sok boldogságot neked és családodnak!
Sziasztok!
Pár hónapos a babám,de szeretnénk kistestvért.Nehezített a dolog,mivel a picim még szopik (és szeretném jó sokáig szoptatni),illetve mióta szültem (4 hónapja) még nem jött meg a menzeszem.
Van köztetek olyan aki ezekkel a feltételekkel lett újra kismama?Esetleg tudtok valami tanácsot adni,hogy mit tehetnék a cél érdekében?
Nagyon köszönöm a válazokat :)
További ajánlott fórumok:
- Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol
- Mennyi az esélye a teherbeesésnek, ha a menstruáció 2. napján védekezés nélkül szeretkeztünk?
- Ti szexeltetek menzesz alatt? Nem okozott nehézséget a teherbeesésben?
- Menzesz előtt 1 héttel vagy pár nappal mennyi az esélye a teherbeesésnek?
- Stressz nélkül könnyebb a teherbeesés
- Nagyon változó mensi mellett, ha elmúlt a havi és utána egy nappal védekezés nélkül voltam valakivel mennyi az esélyem teherbeesni?