Mennyi az esélye a teherbeesésnek, ha a menstruáció 2. napján védekezés nélkül szeretkeztünk? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Múltkor a párommal szeretkezés közben elszakadt a gumi, amint megérezte, rögtön kihúzta, a mensim 2. napján csináltuk. Szerencsére nem ment el bennem. Mindig védekezünk, és pont most szerettem volna elkezdeni szedni a fogamzásgátlót. Mennyi az esélye a teherbeesésnek, hogy így történt?
Nekem a menstruáció harmadik napján jött össze az első. Balesetünk volt a gumival, és én azt gondoltam, hogy nem lesz gond, így nem rohantunk esemény utániért. De a fiam nagyon jönni akart, így lettem 20 évesen anya.
Bármikor összejöhet.
Szia!
Én kislányom így fogant meg! :D
Úgyhogy ha nem akarsz babát, írass a dokival eseményutánit, vagy ami mégjobb használjatok gumit. Tudom nem jó, de ha kell...(esemény utániban nagy adag hormon van, ezért ritkán szabad alkalmazni).
Én azt gondolom,hogy az a baba,amelyik így KÉPES megfoganni,az nagyon akar élni.
Íme a száraz valóság néhány adaléka:
1) A spermiumok célbajutása sem kis feladat,de elég ügyesek,megcsinálják(lsd:élünk,szaporodunk)De kérdezem: vérárral szemben?...
2) A megtermékenyített petesejtnek nem árt abban a 2 napban,amíg a spermiumok élet- és megtermékenyítőképesek,ott tartózkodni,odaérni.Menstruációkor erre mekkora az esély?28 naponként megérik egy-egy petesejt.Persze,hogy előfordulhat dupla,egymástól időben eltérő ovulatio,de szögezzük le,hogy ez úgy általában nem jellemző,elég ritka,pláne az olyan ikerszülések,amik időben jelentősen eltérnek egymástól.Hallani nagy ritkán egy-egy ilyet,amolyan sok évente.Az inkább,hogy egyszerre két petesejt ovulál,de hogy egy ciklus alatt két,külön időben is legyen,hát az...Na,szóval érthető remélem.
3) A megtermékenyített és osztódásnak indult petesejt pedig be kellene,hogy ágyazódjon.A helyzet az,már nem tudom,honnan tudom,de elég sokszor előfordul,csak mi csajok nem tudjuk,hogy valami beágyazódási defekt miatt ugyanúgy megjön a mensink és kihajtja,ami nem életképes.
Na most kérdezem én,hogy vajjon hol találhat magának a menstruáció viharában nyugodt,eldugott kis helyet egy megtermékenyített petesejt?
1) A menstruáció az,amikor az a hely (méh nyálkahártyája) aminek be kellene a kis zygotát fogadnia épp egy ideje totál elhalt,mert a görcsös (ugyi ezt ismerjük) összehúzódás miatt a nyálkahártya felszíne elég ellátatlan marad vérileg.Emiatt aztán le is válik.Nincs jobb anyagunk a kimosásra,mint a vér,szóval egy rakás vér gondoskodik arról,hogy ki legyen takarítva.
2) Tudjuk,hogy ha egy felszínünk(még ha az belül is van) elválik tőlünk,akkor nyugodtan beszélhetünk a helyén sebről.A sebnek pedig gyógyulnia kell.Ez igénybe vesz úgy kb.3-4 napot.Továbbá: mint „friss esemény”,nem túl funkcióképes még.Mert még meg kéne erősödnie(é: vastagodni) kissé + legyen vizenyős (tudjátok: pihe-puha :) ) és nem árt,ha lesz benne egy kis cukor,zsír „raktár”(glikogén,lipoid)Ez úgy további 20nap.(Két külön fázis 8+12nap)
És: kész is vagyunk! :)
Szóval szó se róla,a mensi ideje elég rázós rizikós,ha valaki épp akkor akarna élni kezdeni.
A terhesség esélyeit így kell latolgatni.
Egyébként a sürgősségi fogamzásgátlás az együttlétet követő 6 órán belül használható,mert pont az a lényege,hogy elindítja a méhnyálkahártya leválását,hogy ne tudjon beágyazódni az esetleges zygota.Na,akkor így mennyi esély marad a terhességre?Na,legyen 1%...:)
Sziasztok!
Jónás naptár szerint menstruáció alatt is teherbe lehet esni,szóval esély az van rá..
További ajánlott fórumok:
- Ahogy véget ér a menstruáció, ha 2. nap védekezés nélkül megtörténik az aktus akkor mennyi esélye van annak, hogy teherbe essek?
- Igaz, hogy a menstruáció után 1-2 napig nem vagy fogamzóképes és kisebb a teherbeesés esélye?
- Mensesem után 2nappal védekezés nélkül szeretkeztem, mennyi az esélye, hogy teherbe eshettem?
- Lehet-e gond, ha menstruációm alatt szeretkezem a párommal?
- Nagyon változó mensi mellett, ha elmúlt a havi és utána egy nappal védekezés nélkül voltam valakivel mennyi az esélyem teherbeesni?
- Mennyi lehet az esélye a menstruáció alatti teherbeesésnek?