Ahogy véget ér a menstruáció, ha 2. nap védekezés nélkül megtörténik az aktus akkor mennyi esélye van annak, hogy teherbe essek? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!Nálam is volt egy ilyen eset...Kb.3hónapja szedek cypromixet a PCOmra,közben voltak vele gondjaim-közti vérzés-de amugy elég jól bevált.Viszont a doki másikat javasolt,merthogy ez nekem gyenge,kevés benne a progeszteron.Na mármost történt az ennek tetejében,hogy múlt 7en a mensi 3.napján együtt voltunk a párommal és nem vigyáztunk...én utólag kapcsoltam,hogy itt olvastam valami olyasmit hogy ilyenkor még nagyobb esély van a teherbe esésre.Nade akkor is ha a mensi a gyógyszerszünet közben van,tehát annál is aki szed fogamzás gátlót?Szerintetek?
Nameg,szerintem már a PCOm is stabilizálódhatott,mármint talán a ciszták is felszívódtak,fogynom is sikerült stb.(ezek kizáró okok lettek volna a teherbe eséshez még év elején)
ne aggódj kicsi az esély:)
de persze nem kizárt
az első 1-2 hónapban még kellene védekezni
de ha a ciklus legelején voltatok együtt akkor nem valószínű, hogy várandós lennél, mert az általában a ciklus közepe körül szokott lenni, jelzel általában
de reménykedj
Ez nem igaz. Mind a két gyerekemmel pont ekkor estem teherbe, mensi után 2 nappal.
Azt, hogy miért tudom ilyen pontosan a fogantatásuk napját most nincs időm részletezni, de hidd el, 100% !!!
Akkor biztosan nem, a középidő, a teherbeesés kockázata a 10. naptól a 18.-ig esélyes...
Mivel a hímivarsejtek 4 napig életképesek, ha a 10. napon történik az aktus, akkor a középidőben még kockázata lehet a teherbeesésnek...
További ajánlott fórumok:
- Teherbe eshetek menstruáció alatt?
- Aki a ciklus 20. napja körül esett teherbe, annak a következő menstruáció még megjött?
- Ha menstruáció után 7 nappal közösülök a barátommal, mennyi esélye van annak, hogy teherbe esek?
- Beszedtem 1 doboz Lindynette 20 fogamzásgátlót. És most kezdtem el a 2-dik dobozt. TEHERBE eshetek védekezés nélkül?
- Mennyi az esélye a teherbeesésnek, ha a menstruáció 2. napján védekezés nélkül szeretkeztünk?
- Ha abbahagyom a több éven át szedett fogamzásgátlót, hohgy más védekezési módszerre váltsak, hogyan fog alakulni a menstruációm?