Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetős fórum)
Kicsit kihalt ugyan a topik, de azért kérdezek, hátha :) 34 éves vagyok, pár hónapja léptem a 35. évembe. A férjem 31 éves, és pont ez a pár év okozza köztünk szerintem azt a felfogásbeli külünbséget, ami miatt ő nyugodt és békében van azzal a gondolattal, hogy néhány éven belül lesz csak gyerekünk, én viszont pánikolok, hogy mi lesz, ha nem fogok tudni teherbe esni, hiszen még nincs gyerekünk, de szeretnénk mindketten, csak még nem most.
Tényleg ennyire nehéz egy tulajdonképpen egészséges női testnek teherbe esnie 30-35 felett? Ez valós félelem? És valóban ennyi a beteg baba 30-35 felett? Még az egyetemen is tanultam biológiát, de ez valahogy statisztika szinten került csak szóba, hogy "35 felett nehezebb", de ki tudja, mit jelent ez?
Szia, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi idő míg kitisztul a fogamzásgátló a szervezetből. Most június 21.-én Volt 4 hónapja hogy letettem. Az egyik orvos azt mondja, hogy ez a gyógyszer amit szedtem 2-3 hónap a másik meg hogy 6 hónap kell. Azóta mensim sincs. Egyszer megvolt amikor ugye elfogyott a gyógyszer meg utána még egyszer és azóta semmi. Se ovuláció se semmi. Én 30 a párom 36 éves /neki már van egy 10 éves fia/ és szeretnénk már közös gyereket, és csak most jutottunk el odáig, hogy megtehetjük :( . Voltam UH-n 2 hete, annyit mondott a doki, hogy PCO-ra jellemző szerkezetűek. Ajánlotta az Inofolic-ot és a Gynositol-t. Én az utóbbit választottam. Véleményed van esetleg ezekről a termékekről?
Köszönöm szépen előre is a választ.
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem volna, hogy mennyire befolyásolja a szülést, hogy ha valaki császárral, vagy hüvelyi úton született? Én azt hallottam, hogy ha valaki császárral született, akkor az is császárral fog szülni.
Ezt mind neztek, kiveve a pajzsmirigyet. Vagyis azt is, csak nem mindet. Azt meg megcsinaltatom.
Koszonom a tanacsokat! Utananezek mindennek! 😉
Szia a tf3 7,24 pmol/L az eredmény. Ez nem túl magas?
3,80-6,00 van irva a referencia tartomanyhoz. Lehet attól baba?
Szia!
A labor eredmények alatt egyébként mit értesz, a sima labort, vagy a hormon értékeket is? Gondolok itt az FSH, LH, Ösztrogén, Prolaktin, Progeszteron értékekre, ezek feltétlenül szükségesek.
Én ezeket az infókat szedtem össze meddőségi fórumokról: sok esetben inzulinrezisztencia gátolja a teherbeesést, endokrinológushoz tudsz menni, ő tud elküldeni rá, vagy magánlaborban megcsináltatod. A pajzsmirigy értékekre is oda kell figyelni, a TSH mellett érdemes megnézetni a T3, T4 és Anti-TPO értékeket, plusz a TSH érték nem elég, ha referencia tartományon belül van, a háziorvos nem foglalkozik vele, ha pl. 3 felett van.
Immunulógiai vérvételre lehet még elmenni, hogy ott minden rendben-e.
Méhtükrökzést lehet még csináltatni, az feltárhat pl. méhsövényt.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, hogy mire számíthatok a terhességi cukorral kapcsolatban, megnyertem magamnak vagy elmúlik, ahogy megszületik a kicsi? Kislányunkkal nem volt, de nagy súllyal született, ahogy anno én is, kisfiunknál (most) van. Senkinek sincs cukorbetegsége a családban. Köszönöm! Szép napot :)
Szisztok!
Párommal nagyjabol egy eve probalkozunk teherbe esni. En 34 eves vagyok, ő 44 éves. Egyikőnknek sincs gyermeke. Én kb 26 eves koromban voltam egyszer terhes, de 8 hetes koraban elhalt a magzat.
Akkoriban volt a terhesseg elott petevezetek atfujasom.
Akkor is es most is minden labor eredmenyem szerint jok az ertekeim. Elvileg a paromnak sincs baja.
Mit javasoltok kovetkezo lepesnek?
Nem szeretnek futoszalagra kerulni egy reprodukcios klinikan.
Jo lenne nemi segitseg, hogy milyen vizsgalatokat erdemes megcsinaltatni
Elore is koszonom a valaszokat!
Ja...és nekem is állandóan fájt a fejem, de ez nem tipikus terhestünet, legalábbis nekem amúgy is mindig fáj..
Semmit nem szedtem, nem mertem. Pedig az én fejfájásom migrénes és ájulásos..
Nekem nem volt egyik terhességemmel sem tünetem. :)
Viszont veszélyeztetett voltam a màsodiknál. Állandóan orvosnál ültem, otthon csak feküdhettem. Újra megcsinálnám, csak maradna velem a gyermekem!!! Ne aggódj, mindenhogy lehet szép a várandósság, azt se bànnám, ha végig rókáznám. Találd meg benne a szépet. :)
Köszi
Nem előtte nem fájt,
Kb két hete kezdődött, ami gyötör minden áldott nap, és nem reggel, hanem délután este.
A hányinger, az a legkevesebb, azt leküzdöm , és csak rövid ideig tart, a gyomrom is rosszalkodik, de gy órán belül az is helyreáll, de a fejfájás, az nem akar múlni.
Én bella donnát szedek rá, van hogy elmúlik , van hogy semmit nem ér.
Ma még nem fájt a fejem, remélem nem is fog, mondjuk mint írtam engem a tünetek nem reggel kínoznak, hanem mindig délután, estefelé.
Boldog babavárást, neked is.
Juuuj, azért ez kicsit kásképp cseng. Azt hittem csak szédelgés és hányinger. Előtte is fájt? Vagy csak mióta baba van?
Nekem csak kétszer fájt eddig, de akkor kegyetlenül, bár én hidegfrontra amúgy is érzékeny vagyok.
Az elején a paracetamolos fájdalomcsillapítókat szabad szedni, nekem ezt mondta az orvos.
Jobbulást !!!
🌹🥰☃️🎄🎉💥
Hát köszönöm.
Élvezném én, ha nem fájna a fejem folyamatosan, az éjjel alig aludtam, képtelen vagyok bármit is csinálni, hamar elfáradok.
Csak várnám már hogy vége legyen, elmúltam 12 hetes, vissza szeretném kapni az energiám, na és ez a gyötrő fejfájás.
Szia :)
Örüljünk neki, hogy vannak. Nekem a ciciérzékenységen kívül semmi :/
Nem tudom, hogy városi mendemonda, vagy tényleg van benne igazság, de valakitől azt olvastam, ha erősek a tünetek az első trimeszterben akkor kissebb a vetélés esélye.
Jó babavárást ☺️🌹
Ó annyira sajnálom, hogy ennyit szenvedsz érte.
Kicsit elszégyeltem most magam.
Őszintén kívánom, hogy sikerüljön megoldást találni,
Köszönöm a jókívánságod.
Bár volna már tunetem....akár a lehetseges osszes is egyszerre!
Tobb ev kuzdelem utan mar csak donor petesejtel indulhatunk, meg ha vegig is kell fekudnom mind a 9 honapot se zavarna!
Örulj hogy megelheted...a várandosság maga a boldog babaváras minden tunetével egyutt❤
Jo egeszseget nektek!
És lenne egy kérdésem is.
Mikooooooor múlnak el ezek a terhességi tünetek végre??
Elmúltam 12 hetes és még mindig gyötörnek.
Hol van a boldog babavárás?
Megtaláltam a linket
A helyedben szétnéznék máshol is, mert tényleg elég drága :/
Esetleg az orvstól aki azt mondta IVF azonnal, utánna tudnàl járni mi a protokoll most, és a Ti helyzetetekben mik a lehetőségek?
Mivel ezek a dolgok mindenkinél picit másképp mennek.
De jó :) Én is Békéscsabai vagyok, de már nagyon régen Pesten élek.
Szerintem ez diagnózis függő is, nálunk nem találtak semmi okot, kivéve a koromat.
Gondolom akkor s Szegedi Kaáliba mennél? Sok jót hallottam róla, viszont tényleg elég drága.
Mi jártunk a Pestibe csak az inszemináció volt 80 ezer tavaly. Ha érdekel valahol még van egy árlistám, megkeresem szívesen de a Kaáli oldalán is fent van.
További ajánlott fórumok:
- Esemény utáni tabletta milyen hatással van a későbbi teherbeesésre ill. terhességre?
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Ha kérsz nőgyógyásztól teljes kivizsgálást teherbeesés céljából, miért nem akar elküldeni vizsgálatokra?
- Nyíregyházán van olyan nőgyógyász, aki az Rh-összeférhetetlenség miatti problémás terhességet nagyon jól tudja kezelni?
- Ectopia mit jelent? A nőgyógyászom terhességet állapított emg, 4-5 hetesnek megfelelő szabályos petezsák.Kolp:ectopia. Mit jelent?
- A terhesség hányadik hetében érdemes elmenni nőgyógyászhoz, miután a teszt pozitív lett?