A terhesség hányadik hetében érdemes elmenni nőgyógyászhoz, miután a teszt pozitív lett? (tudásbázis)
Nálam is ez volt,féltem,hogy a vizsgálattal megbolygatják,viszont nagyon szerettem volna tudni,hogy mi a helyzet a terhességgel.
A pozitív teszt után 2 héttel mentem orvoshoz,de nem tudta kitapintani,csak az ultrahangon lehetett látni a petezsákot.
Szerintem várj még vele 1-2 hetet.
Én ugy mentem oda hogy késett a vérzésem,de nagyon görcsöltem.Mintha meg akarna jönni de mégsem jött meg.Nem tudtam konkrétan hogy terhes vagyok csak gyanakodtam.Megvizsgált hüvelyultrahanggal és közölte 6 hetes vagyok.Ez 7 éve volt.
Szerintem ezt orvosa válogatja.És hozzáálás kérdése is az orvos részéről.Még engem szó nélkül megvizsgált a barátnőmet elzavarta.Persze nem ugyanannál a dokinál voltunk.
Az igaz hogy fiatal terhességnél van veszély a vetélésre egy vizsgálat során.Ebben igazat adok.
Engem még a 6. héten is elzavartak, hogy mit akarok: mit lásson?
A rosszabb gépek: még nem is látnak semmit ilyenkor: ez tény és való.
AZt mondta: valamikor a 8-10. héten menjek vissza.
ez engem is érdekelne
és gratula a kismamáknak
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Nyíregyházán van olyan nőgyógyász, aki az Rh-összeférhetetlenség miatti problémás terhességet nagyon jól tudja kezelni?
- Ectopia mit jelent? A nőgyógyászom terhességet állapított emg, 4-5 hetesnek megfelelő szabályos petezsák.Kolp:ectopia. Mit jelent?
- Ha a terhességem előtt szedett tablettát akarom szedni, felírja nekem a háziorvos, vagy nőgyógyászhoz kell mennem?
- A nőgyógyászom ajánlottam a Magne B6 hogy terhesség alatt szedjem, de mire is jó az a terhesség alatt?
- A terhesség hányadik hetében kell először védőnőhöz menni? Én úgy gondoltam, hogy megvárnám a 12. hetes ultrahangot