Nyíregyházán van olyan nőgyógyász, aki az Rh-összeférhetetlenség miatti problémás terhességet nagyon jól tudja kezelni? (tudásbázis)
Sziasztok.
Senki?
Köszönöm Szafaripók-reméljük így lesz!Te babád mennyi éves?Azt tisztázzuk még hogy ha az anyuka rh negatív vércsoportú a pocijában megtermékenyült baba is rh negatív vércsoportú akkor lehetséges ellenanyag termelődés melyet az anyuka szervezete beindít-hat?Kicsit én sem értem ttjg akkor 3.babával várandós?
Nem tudom,hogy ez lehet-e a gond-mi már nem tudjuk ki kivel van.
Nagyon szeretnénk tudni a választ megnyugvást adna hogyha tudnánk mi lehet a gond.Adott egy pár "egészséges miért nem sikerül a kistesóka.Assziszt.nőcike ismerőstől tudom hogy sajnos de nagyon sok párnak nem sikerül a 2.babája.
1 vetélésnél cyst.pete volt rákerestem osztódási problémát jelent,hogy ennek esetleg van-e köze a genetikához?nem tudom.
2 vetélésnél sem volt baba,megvastagodott endom darabok.
A doki-k nem adnak ezekre választ,vagy nem tudni nem akarnak?
A doki véleménye:ne is keressek választ,nem tudni.
Köszi!:)
Amúgy a fórumokat olvasva azt hiszem, a többség itt félreértette a fórumindítót.
Ha jól értem, már terhes, a 3. babával, és korábban volt problémája az ellenanyag-termelés miatt.
Nos, ha így tette volna fel a kérdést, nem mondja neki senki, hogy csak egy szuri és kész.
Nekem szerencsére az első terhességnél semmi ilyesmiről nem volt szó, minden értékem tankönyvi példa lehetett volna szerencsére. Így nekem egyelőre a "csak egy szuri" kategória volt a dolog.
Reméljük máskor se lesz gond. Van olyan nagycsaládos anyuka az ovinkban, akivel sokat beszélgettem a 4. gyerekére várva. Ő is rh neg, minden gyereke rh poz. Sokat buszoztunk együtt, de sose beszélt semmilyen extra vizsgálatról emiatt, gondolom neki se volt ezzel az értékkel semmi gondja a terhességek alatt.
Te biztosra veszed, hogy ez lehetett a vetélések hátterében? Remélem hamar sikerül újra babásodnotok!
Sziasztok.
Nekünk 1 gyerek van hála egészséges 7éves,születése után az anti-d megkaptam.Kistesókákat szeretnénk de sajnos kétszer vetéltem el 2013.tavaszán a 70.napon és nyár elején az 50.napon spontán.Nem tudni az okát,nagyon idegesítő,mindkét esetben sajnos nem volt baba szép hcg indult.Holnap megyünk Debrecenbe a Kaáli-ba,meg látjuk hogyan tovább.Igyekszem-ünk pozitívak maradni,reménykedni mit is tehetnénk,igen félek nem szeretnénk újra átélni ezeket a fájdalmakat.
Szafaripók:Kívánom hogy 2.3.baba próbálkozásánál ne legyen semmi gond,ezért is írom le a mi esetünket hogy az első gyerek után megkaptam a szurit.De sajnos vmi okból azóta kétszer vetéltem el,a vizsgálatok vérvételek hormonok jók.
HAnnababa:10 szurit kaptál?Mit?Miért kellett?
Nálam is volt Rh összeférhetetlenség, de ez nem igényel különösebb "kezelést".
A terhesség végén, vagyis a szülés után kapsz egy injekciót, amit ha jól tudom 24h-n belül meg kell kapnod. Ezt majd a nővérkétől megkapod, illetve elővigyázatosságból szólni kell majd valakinek, hogy ne feledkezzenek meg róla. Üdv.
Tudom.
Megnéztem a másik fórumhozzászólásodat. 3. gyerek...
A korábbi orvosod/orvosaid mit mondanak? Elvileg már nem "friss" terhességről írtál, mi a baj a mostani dokival??
Jó esetben minden doki külön odafigyel, pláne, ha felhívják a dologra a figyelmét...
Nálunk is RH-összeférhetetlenség volt.
A terhesség alatt nem volt semmi tennivaló (első gyerek), utána kaptam egy injekciót, és kész.
Én szintén Rh összeférhetetlenségü voltam.a terhességem alatt nem kellett semmilyen különleges bánásmód!
az utolsó napog dolgoztam,és egészséges gyermekem született!(nem császárral.
a sulya kicsit kevesebb volt mint az átlag,de hamar behozta a lemaradást.
szülés után viszont kaptam 10 injekciót,hogy gátolja a következő terhesség ,esetleges fejlődési rendeleneségeit!
sok sikert az egészséges babához!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Tudna valaki Nekem Nyíregyházán nőgyógyászt javasolni, a Jósa András Kórházból?
- Ectopia mit jelent? A nőgyógyászom terhességet állapított emg, 4-5 hetesnek megfelelő szabályos petezsák.Kolp:ectopia. Mit jelent?
- A terhesség hányadik hetében érdemes elmenni nőgyógyászhoz, miután a teszt pozitív lett?
- Ha a terhességem előtt szedett tablettát akarom szedni, felírja nekem a háziorvos, vagy nőgyógyászhoz kell mennem?
- Dr. Albert László szülész nőgyógyász Nyíregyháza