Szülés után hatalmas vérömleny a baba fején (beszélgetés)
Kefálhematómának hívják ezt és sajnos az én kisfiam is így járt....Neki csak egyik oldalon volt egy fél kisebb almányi méretű.
Volt némi rángás a bal oldalán, ezért kalciumot kellett adnom neki, így a csonthártya (ami alatt volt a vérömleny elkezdett kicsontosodni....2 héten belül a vér felszívódott de a dudor egy része megmaradt....már 8 éves és szerencsére nem látszik. Kiváló tanuló szerencsére.
Ha nem kellett volna a kalcium, nálunk is nyom nélkül eltünt volna.
Köszönöm!
Ezek szerint előfordul ilyen, és nem lesz hatással a további életére.
Hát, nem tudom, hogy az ő esetükben milyen gyorsan fog elmúlni, mert nem 2-3 nap lesz az tuti.
Az én lányom már 4-5 hónapos is volt mire teljesen elmúlt. Szép lassan felszívódik.
Tényleg ártalmatlan az a bőr alatt van igazából, tehát nem a koponyája vagy a kis agya az ami "megduzzadt".
Ennél többet nem nagyon tudok írni, sajna.
Kitartás!
Olyan gyorsan, amilyen gyorsan kialakult? Mert pl. a szülés utáni második napon nem látszódott.
És tényleg teljesen ártalmatlan, ahogy a gyerekorvos mondja?
Barántőm kislánya két hete született.
Minden rendben volt, de a piciny feje megnyomódott a szülőcsatornában és két oldalt vérömleny keletkezett.
Temészetesen utánanéztünk, ez teljesen ártalmatlan, nagyon lassan, de visszahúzódik.
A kérdésem csak annyi, mennyi idő? Mert az anyuka parázik. Hiába mondják az orvosok, hogy ártalmatlan, visszahúzódik, Ő ideges, hogy fáj a kicsinek. Alig meri megfogni.
További ajánlott fórumok:
- Melyik kenőcs jó a vérömleny felszívódásának elősegítésére?
- Lehetséges, hogy több, mint 1 hónap alatt nem szívódik fel egy vérömleny?
- Milyen veszéllyel van a babára-6 hetes-ha pont mellette egy 17*7 mm-es vérömleny van?
- Van valmilyen krém, vagy más, amitől a vérömleny hamarab felszivódik?
- Agysérülés, vérömleny esetén mennyi a gyógyulás esélye?
- Kutya fülén van egy vérömleny, mit lehet vele tenni?