Szülés után fogamzásgátlás. Tabletta? Spirál? Injekció? Érvek, ellenérvek, tapasztaltokat várnék tőletek kedves Hoxa tagok! Köszi! (tudásbázis)
Sziasztok!
8 éve megaszakítással védekezünk a párommal.Soha nem volt semmi gond belőle.Mikor babát szerettünk volna,akkor 4-5 hónap kellet a teherbeeséshez.Szerintem az,hogy ez a módszer kinek válik be és kinek nem az telejesen alkatfüggő szerintem.Úgyanúgy mint a gyógyszer vagy a spirál.
Én ennek a híve vagyok,de mergértem azokat is akiknek ez teljesen nem szimatikus:)
Kedves "kúphasználók"!
Nemudom, ti milyen kúpot használt(at)ok, de amit mi próbáltun, az nem tetszett. A párom pedig a száját húzva szt kérdezte: Mi ez CSÍPŐSPAPRIKA?? Szóval nálunk nem volt hosszú életű a kúp.
Sziasztok!
Elolvastam egy par hozza szolast es teljesen uj dolgokat olvastam a spirallal kapcsolatban.
Nekem mar 6 eve van fennt es idaig semmi problemam nem volt vele. Kulfoldon raktak fel es nem tudom mar, hogy milyen markaju. Azt tudom, hogy aranyozott volt.
Felrakas utan iszonyatosan gorcsoltem kb egy oraig. Elotte minden egyes alkalommal kibirhatatlan fajdalmaim voltak a menszesznel. Szoval a spirallal ezek megszuntek vagy csak eppen hogy fajt. A mestruaciom normalis volt. Kb 4-5 napig tartott igaz eleg enyhe. Nekem nem voltak olyan hosszu verzeseim mint itt egy paran irtak hogy 6 honap. Kb 3 napot ha vereztem utana.
Amugy nekem is azt mondtak, hogy csak 5 evig lehet fennt, mert utana teherbe eshetek. Hat idaig meg nem estem teherbe. De viszont most mar nagyon faj a hasam es verzek is kb egy honapja kissebb megszakitasokkal. Szerintem ez okozhatja, mert semmi mas tunetem nincs csak faj a hasam es a derekam. Jovoheten megyek a dokihoz es leszeretnem vetetni. Ugyan is babat szeretnenk. Azert is nem vetettem le idaig.
Amugy utana mennyi idomulva eshetek teherbe? tudja valaki? De azt hiszem ez is embere valogatja, mint a gyogyszernel. Azzal is mindenki azt mondta, hogy minimum 3 honapig nem esek teherbe. Ahogy elmult a menszesz ket nap mulva szeretkeztunk es most itt a fiam hat evesen. aminek persze nagyon orulok es mar o is varja a kishugit:)
Ja es meg valamit nekem hizasom se volt tole. Es szoptattam a kisfiamat is es semmi baj nem volt.
Spirál? grrrrr
2 éve volt egy spontán vetélésem, mert nem vettem észre, hogy a spirál fele távozott. Bár épp készültem kivetetni, mert indult a következő babaprojekt. Nos, most törpe 11 hós, de tablettát eleinte a dokim nem ajánlott, a spiráltól meg valahogy tökre elment a kedvem (bár a dokim a hormontartalmút nagyon ajánlaná).
Tényleg, mi van akkor ha a hormontartalmú spirálnak is elvesztődik a fele? Vagy ez nem lehetséges ezen fajtánál?
Örökkévalóságig mi sem gumizhatunk.
Szia! Én nagyon sok (több, mint 10) évig szedtem gyógyszert, sose volt vele gondom. Aztán abbahagytam, mert nem volt állandó partnerem. Amikor megismertem a páromat, az első időkben óvszert használtunk, aztán - mivel egyikünk se szerette igazán - a megszakításos módszert alkalmaztuk. Aztán amikor úgy döntöttünk, jöhet a baba, elsőre sikerült is!:-) Nemsokára szülök, utána szerintem visszatérünk a megszakításos módszerhez, nekünk bevált. De nincs is miért aggódnunk, ha véletlenül mégis besikerülne a következő baba, mert szeretnénk még több gyereket is. Így igazából nincs min aggódnunk. Eredeti terv szerint várnánk a következő terhességgel legalább egy évet, de ha nem úgy jön össze, akkor sincs tragédia.
Én a spiráltól nagyon idegenkedem, az óvszert elsősorban a párom nem kedveli, gyógyszert meg szoptatás mellett nem szeretnék. Így gyakorlatilag nem sok minden marad.
Nekem a spirál "idegen test" ezért idegenkedek tőle. Pszichés kifogásom van ellene.
Múltkor egy hölgy nesélte, hogy mindkét gyerekét spirállal együtt szülte. Vagyis a védekezés alatt esett teherbe, és nem vették el a babát. Szerencsére mindkettő egészséges.
sziasztok!
igaz nekem már nem babáim vannak de érdekelne hogy a spirál vagy az injekció jobb?
és melyik mennyibe kerül?
köszi
tablettát nem szivesen szednék
Szia!
Nem értettem félre semmit,de én úgy tudom,hogy ha még szeretnél gyereket,akkor nem javasolt.Tudom,ha eltávolítják,akkor mehet a babaprojekt.
Szia!
Nekem most 6 hetes a kisfiam és az orvosom vagy gyógyszert vagy hüvelykúpot javasolt. Igaz azt is elmondta, hogy a kúptól egy kicsit habos lesz.
Így én a gyógyszer mellett döntöttem. Cerazette az ami az orvosom szerint a legjobb szedni szoptatás alatt. Én még a hüvelygyűrűről is hallottam.
Ahányan vagyunk, annyi választ fogsz kapni, szerintem.:-D Ugyanis a számtalan lehetőség közül kinek mi jön be, egyáltalán mi jöhet szóba. Nem okoskodni szeretnék, csak szerintem ez nagyon egyénfüggő, nem szabad általánosítani.
Én a harmadik babámat várom, utána már nem szeretnénk több gyerkőcöt. Most legalábbis úgy gondoljuk.:-)
Én családi visszeres problémák miatt nem szeretnék tartósan tablettát szedni, 30 felett, szóval hormontartalmú sprirálban gondolkodom. Ennek az az előnye, hogy ugyan hormont tartalmaz, de nem terheli annyira a szervezetet, mint a tabi, de kisebb a kockázat, mint a sima spriálnál. Egyszerre nagyobb költség, de 5 évig jó.
Szerintem konzultálj az orvosoddal és/vagy nézz utána a neten a lehetőségeknek és vesd össze a Te paramétereiddel, elvárásaiddal. Biztos többre jutsz, mint ha még 77hsz-t kapsz. Ráadásul az megjósolhatatlan, hogy reagál majd a szervezeted a választott dologra, hiába jó másnak, neked nem biztos...
További ajánlott fórumok:
- Jangee fogamzásgátló tabletta
- Depo provera fogamzásgátló injekció- ismeri valaki?
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Vélemények a Mercilon fogamzásgátló tablettáról
- Qlaira fogamzásgátló tabletta
- A fogamzásgátló tabletta veszélyei