Szükségem lenne ötletekre. Pénteken főzök a fiamnak és a 7 éves unokáimnak a hétvégére. De egyenlőre fogalmam sincs, hogy mit. :( (beszélgetés)
Köszönöm szépen:)
(Csak emlékeztetőül: arról volt szó, hogy pénteken kellett megfőznöm a szombat-vasárnapi ebédet, amit pénteken el is szállítottunk volna... A gond ebből adódott, hogy mit, ami harmadnapra is élvezhető marad:)
Szuper!!!
Húúú, de éhes lettem!!!
:-)
A lehető legjobb megoldás született:) A fiam elhozta az ikreket... Ő dolgozott a hétvégén, ezt előre nem tudta. Így itt a kedvenceik voltak főzve.
Szombaton bableves és tepsis palacsinta, vasárnap sertés raguleves daragaluskával, rántott szelet egyben főtt, átsütött krumplival, tartárral, desszertnek muffin.
Aztán hétfőn reggel jött a fiam a gyerekekért, így neki egy nagy adag borsófőzeléket főztem pörkölttel. Ezzel pár nap meg lesz oldva az ebédje.
Akkor vasárnapra vadas mártás zsemle gombóccal?
Az jó melegítve is nem mint a rántott dolgok vagy a krumpli.
De drága vagy, hogy kis étlapot küldtél:) De az egész hétvégi menüt pénteken főzöm meg...
De tudok belőle meríteni:))
Péntek:Paradicsomleves betűtésztával,mákos tészta
Szombat:Rakott krumpli
Vasárnap: húsleves,rántott husi-szalmakrumplival
Vacsorára pizza,melegszendvics,bundás-kenyér,és kakaó elengedhetetlen.
Chips,túró rudi alap :D
Köszönöm, Neked is:)
Persze, ha valakinek még van használható ötlete, szívesen veszem.
És köszönöm, sokat segítettetek!:)
Kérdezhd meg az apjukat, hogy miket szeretnek. És hogy mit utálnak (mert azt semmiképp sem lenne jó).
De a milánói spagettit mindenki szereti sztem (vihetsz hozzá előre lereszelt sajtot, és azt az újramelegítésnél kell majd rászórni a tetejére..
Palacsinta! Minden gyerek szereti. Tán 1-2 naposan melegítve sem rosz, azt hiszem.
Pörkölt nokedlivel!
Sütőben sült, ízesatett (pl. amerikai) csirkecombok, jó szaftosak, és akkor újramelegítve, rízzsel, krumplipürével tök jó!
A krumplipürét imádják a gyerekek. és tök jól újramelegíthető az is!
Hajrá!
(ja, és a rakottkrupli!:-)
A melleket kb:5-6 mm-re felszeletelem.
ízesítem vegetával,sóval,kevés rozmaringgal,pici borssal.(Én ezeket összekeverem egy pohárba,és úgy szórom meg vele a szeleteket)
Fokhagymát zúzok,és a szeletek mindkét felét bekenem vele.Egy tűzálló tálat kibélelek bacon szalonnával,megrakom aszalt szilvával,majd megszórom reszelt sajttal.(ezt az edény egyik feléből kihagyhatod,a kisgyerek nem biztos,hogy szereti,és anélkül is finom).
A szelet husikat megforgatom lisztben,tojásban,és beteszem egymás mellé szorosan az edénybe.Majd a tetejére is sajtot szórok,leteríten sokna szeletekkel.(Én selyem sonkát szokta m ráteregetni,de más is jó)Majd megint sajt,és mégegy réteg hús,a tetejére ismét sajt.
Sütőbe teszem,és kb 1,5 óráig 180 fokon sütöm.
Majd kiborítom egy tepsibe,és megpirítom a bacont a tetején.Krumpli pürével tálalom,de ízlés szerint más köret is jó hozzá,pl rizi-bizi.
A kedvencüket főzném meg és egy finom sütivel is
meglepném őket.
Én is rakott dolgokat javasolnék, vagy brassóit, meg pluszba valami pörköltet, mondjuk tarhonyával, nokedlivel, az két-három napig vidáman eláll a hűtőben.
Desszerten is gondolkodsz? És mennyire kell konyhatündérkedned? Mert ha a fiad pl. főz gyorsan köretnek gyorsrizst, azzal már Neked is könnyebb.
Lecsó,Pörkölt tésztával vagy tarhonyával.
Főzelék sült virslivel vagy fasírttal.
De akár egy rakott kel.Vagy egy köröm pörkölt krumplival.
Szerintem ezek nem bonyolult ételek.
Én tegnap nagyon finit csináltam,ha gondolod leírom a receptet.Sajtos baconos asztaltszilvás sonkás csirke mellet rakottan(pulykából is jó.Egyszerű mert csak be kell tenni a sütőbe,és össze rakni sem nagy macera.Vagy noki pöri,azt minden pasi szereti.
Desszertnek lehetne valami felfújt,pl zsemle vagy rizs,dara.Esetleg töltött túrós zsemle.Ezek is nagyon egyszerűek,és finomak.
Levest milyeneket szeretnek?
Igen, imádják a rántott husit - frissen. Másnap, megmelegítve már nem eszik meg.
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű: pénteken főzök meg nekik mindent szombatra és vasárnapra. Pénteken visszük el nekik, ők majd melegítik, eszik. Tehát olyan kajaötlet kellene, ami harmadnap is gusztusos még, jól melegíthető, mittudoménmégmi...
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.
- Hello csajok, ötletekre van szükségem. Tudományos project 6. osztály
- Egy kis lelki támogatásra lenne szükségem és ötletekre, tanácsokra
- Apró kreatív ajándékötletekre lenne szükségem
- Házassági évfordulós ajándék ötletekre lenne szükségem! :)