Egy kis lelki támogatásra lenne szükségem és ötletekre, tanácsokra (beszélgetés)
Csak egy tipp: terheléses vércukor- és inzulinméréssel (vérvétellel) fény derülhet akár IR-re is (inzulinrezisztencia). Erre is van gyógyszer és ha valóban ez a baj, akkor rengeteget segít a fogyásban a kezelés. Természetesen nem a fogyás a célja a kezelésnek, hanem az IR kezelése, de IR-nél csak egy tünet a túlsúly. Neten sokat olvashatsz erről. Én 6 hónapja szedem a gyógyszerem (Adimex) és már 8 kg-ot fogytam csak úgy, nem mozgok többet, nem diétázom, ha mindezt megtenném, akkor már dupla ennyit is fogytam volna, szerintem. És 5 hónap után végre sikerült spontán teherbeesnem, két év kudarc után; sajna, elvetéltem. De ez más téma...
Indokolatlan hízáskor meg kell nézni az IR-t és a pajzsmirigy dolgokat, endokrinológus tud ebben segíteni, akár nőgyógyi is.
Minden jót!
Persze nem kell megosztani a problémáidat. Tudjuk, hogy mindenkinek van, de ugye nem azt vártad, hogy ide írok egy pirula nevet, ami ingyen van és csak be kell kapkodni és már le is fogytál?
Egyébként lehet, hogy tudok ilyen pirulát, de csak abban az esetben, ha elintézed a vérvételt és magas a TSH-d, mert ez esetben pajzsmirigy alulműködésed van és meg van az oka a hízásodnak, amire valóban kell a pl. a letrox nevű pirula, ami fogyást is eredményezhet.
Remélem azért elolvastad, amit írtam és nem csak átugrottad, mert szerinted piszkálni akarlak...
Első körben próbáld meg csökkenteni a szénhidrátot,és kevés tornával kezd majd fokozatosan emeld.
Én 2011 augusztusban 85-90kg voltam.168cm.Jelenleg,61-64 kg között mozgok.Nekem sem volt pénzem külön étrendre és edzőteremre sem...
Van egy naplóm ha gondolod nézz bele van kép is.De hosszú...sok sikert kitartást-mert az kell.
Az ember azt hiszi, hogy semmire nincs ideje egy gyerek mellett. Aztán ahogy több lesz, rájön, hogy de, csak jól be kell osztani az időt...
Tudom, ez okoskodásnak tűnik, de négy gyerek mellett van tapasztalatom. Ahogy hízás-fogyás terén is.
Amit tudok ajánlani: vigyél rendszert az étkezésedbe, és figyeld a napi kalóriamennyiségedet. Van egy oldal (kalóriabázis.hu), itt kiszámolja a program, mennyire van szükséged, és csak az a dolgod, hogy ne lépd túl. Mozgás: ezt is lehet csinálni otthon, csak nekiállni nehéz. Viszont egy idő után már hiányzik. Csak akarat kell,mert anélkül nem megy!
Sok sikert!
Azért rendesen legyártottál minden kifogást, ahogy kell:)
Nincs pénzed, nincs időd, nincs energiád....
Ha fontos, hogy lefogyj, akkor tenned is kell érte!
Nincs pénzed: így kilőve a szervezett torna és a diétás étel (pl. Norbi termékek). Otthon lehet tornázni. Tölts le pilátesz tornát vagy csak szedj össze gyakorlatokat és amikor van időd, akkor csináld! lényeg, hogy rendszer legyen benne! Hetente legalább 3x1 óra vagy naponta 1/2 óra. A pilátesz torna pl. 35 perc.
Nincs időd: Ha nem tudsz fél órát kiszorítani a tornára, akkor ne egyszerre csináld, hanem többször csináld. És sétálj sokat!
Kajába hagyd el a cukrot, és egyél kevesebbet mindenből, de ne csökkentsd le nagyon.
És egy nagyon fontos dolog még!
Menj el a háziorvoshoz és kérj vérvételre beutalót, ahol megnézik a TSH-dat is!
Szia!
Én 156 cm vagyok és 84 kilóval mentem szülni, 28 kilót híztam.
Elhagytam a cukrot és a fehérlisztes cuccokat, péksütiket, kenyeret, stb, illetve az édességet, így szépen lement, jelenleg 4 kiló van rajtam.
Nem mondom, hogy egyszerű, de csak te tudsz változtatni a dolgokon.
Én is állandó fáradtságra hivatkozva mentettem ki magam a torna alól, de ezt nem szabad.
Akármilyen fáradt vagy, egy 20 percet magadra kell szánni és igenis kitöréseket, guggolásokat, felüléseket végezni. Ezek nem kerülnek pénzbe, de hatásosak :)
Azért egy másfél éves gyerek mellett már sokmindenre jut az embernek ideje. Lehet vele együtt reggelizni, ebédelni stb. (Nekem két kétévesem van egy 15 éves mellé.)
Azt javaslom minnél kevesebb szénhidrátot egyél (minimális vagy semennyi kenyér, tészta stb.) Helyette zöldség: cékla, répa, retek, karalábé, zeller, savanyúkáposzta. Ezek nem is olyan drágák talán még télen sem és a gyereked is eheti veled.
Jó mozgás, ha a kicsivel sétáltok, vagy ha jön a jó idő bicikliztek, és megvan a program, meg a gyerek is elfárad.
A napi három étkezéshez ragaszkodj. Ha csak egy pohár tej az az étkezés, akkor is. Összezavarod teljesen az anyagcseréd és a rendszertelenség miatt akkor is raktározol, amikor nem kellene.
A sok zöldség jó, de este a gyümölcsöt már ne erőltesd a magas cukortartalom miatt. A gyümölcscukor is cukor. A kicsikéd maradékát megenni nem jó ötlet. Teljesen mást igényel egy fejlődő szervezet, mint amit le akarsz fogyasztani. Nem csak az a fontos, hogy a kalóriára ügyelj, az, hogy a bevitt tápanyagok összetételére, talán sokkal fontosabb. Fél év alatt 15 kiló kis fegyelemmel és heti három tornával simán lemehet. Fel a fejjel!
igyal friss gyöbélröl készült teát. kb.2 -2,5 L
ettöl éhes sem leszel anyira és zsirégetö tisztitó hatása is van..:)
További ajánlott fórumok:
- 5 kismacskát találtam - tanácsokra lenne szükségem, tudtok segíteni?
- Le szeretnék fogyni és ehhez támogatásra van szükségem!!!
- Holnap lesz életem legfontosabb randija! Praktikákra, tanácsokra lenne szükségem, hogy laposabb legyen a hasam.
- Szükségem lenne ötletekre. Pénteken főzök a fiamnak és a 7 éves unokáimnak a hétvégére. De egyenlőre fogalmam sincs, hogy mit. :(
- Hello csajok, ötletekre van szükségem. Tudományos project 6. osztály
- Apró kreatív ajándékötletekre lenne szükségem