Szoptatás - elválasztás (beszélgetés)
:)
Aranyos :))
Hat, igen ,soxor mi kotodunk jobban. En egyelore nemtom elkepzelni ezt, de allitolag ilyenkor szokott lenni, hgy egyik naprol a masikra.
Monnyuk a csaladban ( mindket agrol) mindenki nagy cicista volt :)
Nálunk a véletlen hozta meg a megoldást,utólag az a tanulság, hogy nem is volt már szükség a szoptatásra, csak én gondoltam így...
Egy hónappal a kislányom második születésnapja előtt el kellett utaznom úgy, hogy nem tudtam megoldani az utazást egy napon belül, így nem aludtam otthon. A férjem fürdette, fektette le a kislányunkat. Kicsit sírt, érdeklődött, hol van anya és hol van a cici. A férjem pedig elmagyarázta, hogy Budapesten van anya is és a cici is. Elég is volt ennyi. Nem sírt és másnap sem kérte, amikor már otthon aludtam.(azóta szállóige nálunk: a cici Budapestre ment)
Magam sem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz.
Na igen... Nem tudom mitől de most van a törpének egy hullám völgye és van hogy napközben is elég sokat kéri, de van amikor egyáltalán nem kell neki. Volt olyan hogy a játszótéren kezdett vetkőztetni... :))) Elég nehéz éjszaka is van hogy sokszor felkel cicizni de viszont van olyan, hogy egyáltalán nem kell fel. Nem is ezzel van a bajom hanem azzal, hogy csak ciciztetéssel alszik el és nem találok olyan dolgot amivel pótolni tudnám ezt a cselekvést valahogy így mondta az egyik ismerősöm... :)
Az én kislányom 17 hónapos. 14 hónaposan még az esti alváshoz és éjszaka szopizott. Éjszaka már félóránkéntra sűrűsödött, mert én vele alszom. Azt csináltuk, hogy este elaludt a cicin, és éjjelre 10 napig a férjem aludt vele, tőle nem kért cicit. :D Azóta megint én alszom vele, és már csak este szopik. Mikor kezd kevés lenni a tejem, olyankor fáj, ha szopizik, és pár napja már elviselhetetlen a fájdalom, így az elválasztás mellett döntöttem. A terv az, hogy még pár napot szenvedek, mert a férjem több napig nem lesz itthon egy hét múlva, így azt követően lesz, hogy egy hétig ő fogja elaltatni este. Egyébként érdekes, hogy ha nem vagyok otthon, és ezért a férjem altatja, tőle nem kér cicit, hanem elalszik. Ha otthon vagyok, akkor üvölt a ciciért. Azon a héten amíg a férjem altatja, addig én elmegyek valahova, így sírásmentes elválasztást remélek, hogy mikorra újra én altatom majd, már egyáltalán nem fog cicit kérni.
A védőnők könnyen mondanak ilyen okosságokat, de szerintem az éjszakai ciciről még nehezebb leszoktatni őket mint a napközbeniről.
Hát megelégednék vele ha csak este az alváshoz kérné
már csak a cicit és a bölcsiben nélküle aludna (persze ott muszály lesz neki :)) Nem is tudok olyat kitalálni amivel potolhatnám, másképpen altatnám mert sehogy máshogy nem hajlandó elaludni.. A védőnőm azt mondja szoktassam le arról, hogy éjszaka is adok neki cicit és akkor már egy idő után az alváshoz sem kéri majd.. Hát nem tudom... :)))
Én majd 1 éves kora körül szeretném elválasztani-addig is,igyekszem több módszerrel elaltatni. Labdán, ringatva stb.
Két éves korban már csak nyugtatónak használják a kicsik a cicit, érdemes olyasmit találni,ami szintén megnyugtatja őket, plüss, lazuló foglalkozás stb.
Én ezen a vonalon indulnék el.
Bölcsiben gond nélkül elalszik a Kisfiam cici nélkül, de otthon igényli. Hiába mondok nemet, sír érte. Nem hisztizik, sír!
En kisfiam hamarosan a masfelet tolti, de nalunk is meg megy a cicizes. Par napja jutottunk el oda, hgy a nappali alvasanal nem kell, csodalkoztam is, hgy milyen jol vette. Esti elalvasnal viszont igenyli, egyelore en semtom, hgyan fogjuk ezt kivitelezni.
Igaz nekem még csak 13 hós a kisfiam, de szeptemberben mennék vissza dolgozni és ő is csak cicin hajlandó elaludni.. Nekem a védőnő azt mondta hogy ha majd már megy bölcsibe ott hamar le fog róla szokni..
Az én lányom is 2 éves és nem akar leszokni róla./A testvéreivel nem volt ilyen./
Pedig már voltunk beíratkozni az oviban,sokat beszélgetünk róla hogy Ő már nem baba,hanem kislány stb...mégsem akarja.Konkrétan volt olyan hogy egy órán át üvöltött a férjemnek reggel,mert nekem el kellett mennem és nem volt cici.
Volt egy barátnőm,neki a 2.gyermeke volt ilyen.Ő már elutazott 3 napos továbbképzésre és mikor hazaért a kislány első szava "cici" volt.
Szóval nem tudom mit lehet tenni ilyenkor,mert én is tanácstalan vagyok,pedig nem vagyok kezdő anya.
Egyik nap még szopizott, másik nap már nem kapta.2 évesen már elég nagyok,hogy megértsék a nemet.
Sziasztok! Kisfiam két éves, még esténként és nyugtalan éjszakákon szopik. Szeretném megkezdeni az elválasztást. Ti hogyan csináltátok?
További ajánlott fórumok: