Szomszéd macska (beszélgetés)
Az oké, de szórjam be az egész udvart őrölt borssal?
Nincs meg a járkálási területe, összevissza mászkál az egész kertben, és mindig máshol jön be.
Sziasztok.
Végigolvastam minden hozzászólást,most pedig megosztom veletek a saját véleményemet. Nekem per pillanat 3 macskám van,(volt 5 is...), de sosem volt semmi gond velük. Minden csak szoktatás és tartás kérdése. Nálunk csakis az udvaron vannak a cicák, kint van a táljuk és a "pisilő"edényük is, amiben a bolti alom van benne, így nem járnak semerre "termelni", még a szomszédhoz sem. Takarítani és tisztán tartani kell, akkor nem fognak máshová járni. Ez a gazdi feladata, így a szomszédot kellene "elkapni". Egyébként kutyáink is vannak és jól megférnek egymással mindannyian.
A macska nem kutya,nem lehet bezárni a kerten belülre,nem értem a " A gazdáikat annál inkább :)"-ot???
Családi házban élsz,szokj hozzá,hogy vannak növények és vannak állatok is a kertedben,ha nem megy akkor jöhet a töblakás!Oda nem megy be hívatlan vendég.
Én is szeretem a cicákat is,de arról nem tehetek,hogy a kutyáim mindent ami mozog elpusztítanak.
Legyen az sündisznó,gyík,vakond,egér,stb!
Hidd el,hogy soha sem lettek uszítva,sőt!
Büntetést kapnak,de mindhiába!
....hát, nem vagytok állatbarátok, az biztos! Én szeretem a szomszéd cicákat is! - etetem is őket!
Lelketlennek érzem, a kutyát a macskára uszítani! Aki ilyent tesz, büntetést érdemel!
Szívesen kölcsön adom a kutyáimat,oda biztos,hogy cica nem teszi be a lábát.
De ha mégis,akkor sajnos temetést kell szegény macskának rendezni!
Sziasztok!
Most találtam ide, be tud már számolni valaki az ajánlott módszerek hatékonyságáról? Valahol én már olvastam olyat is hogy ecettel kell lemosni a macskapisit és akkor nem spriccel oda többet, kipróbáltam, de hasztalan. szóval az ellenkező hatást értem el, még többet spriccelt:S
Egyszerően utálom a szagukat...
Nappal amikor nincs otthon senki, és éjjel teli a kert a szomszédok macskáival oda pisilnek, az ürüléküknél pedig még a fű is kiszárad, egyszerűen el akarom üldözni öket. Segítsetek!
Ahova a cicak jarnak, ablakparkany, viragok kore, ajto ele, stb, szorjal fekete, orolt borsot. Ket harom alkalom utan a cicok elszoknak onnan, es nem karos rajuk egeszsegileg.
A macsek nem szeret tusszenteni allandoan, es egy ido utan elkeruli azokat a helyeket.
Nálunk is ez van,illetve volt,amíg ki nem könyörgött egy kutyát a lányom.Azóta csak akkor látok macsekot,ha a kutya épp benn van a lakásba.
Talán van még egy megoldás,szerezzetek be egy cicát és próbáld megszeretni őket,ha a tiéd csinálja ,talán nem idegesít majd annyira.
Persze ,csak ha a kutya,mint potenciális "ellenszer" valóban nem megoldható.
Volt kutyánk, de el kellett ajándékozni. Gyakran utazunk, nincs aki ellássa. A spréket próbáltuk, de hasztalan.
Most növényekkel próbálkozunk.
Vegyél kutyát.
Nálam ez jött be. Hiába fújkáltam.
Sok-sok munka után eljutottunkoda, hogy idén nyáron már tudnánk a kertünkben pihenni. De! A szomszédainknál macska tenyészet van, sok-sok macskával. Ami lepisilik a teraszt. Sőt, a bejárati ajtót és az ablakpárkányokon sütkéreznek, ezáltal nem csak a párkányról vernek le mindent a lábazat is sáros lábnyomos, az üvegről már nem is beszélve. A virághagymákat több helyen kikaparták, a hátrahagyott ürülékről nem is beszélve.
Mit tehetek? Minden tanácsot szívesen fogadok.