Szobanövényeink (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobanövényeink
Hogy szobanövényeid szebben ragyogjanak, használj házi tápoldatot!
Forralj fel 2 liter vizet, ha kihűlt, keverj hozzá egy evőkanál cukrot és egy csipet sót.
Ezzel öntözd meg a virágaidat. Időnként szénsavmentes ásványvízzel is kényeztetheted őket,de csak "a kevesebb több" elvét alkalmazva!
SZiasztok
Van itt még valaki akitől lehet kérdezni?
Szia,
Annyit tudok róla, hogy szárdugvánnyal szaporítható, laza, nedves közegben és általában tavasszal. Nyáron és télen elég magas hőmérsékletet igényel, hiszen trópusokról származik, valamint tápdús talajt egész nyáron. Levéltetűre hajlamosak.
Ejha...neked is van egy párvirágod :D
Én pont most csinálok róluk leltárt :)
Nagyon szép szerteágazó a sugáraráliád is.
Én csak annyit tudok javasolni, hogy vágd le az elszáradt részeket. A cserépből vedd ki a növényét, nézd át alaposan, hogy van-e rajta kártevő. Mosd le a gyökerét és a cserepet majd ültesd át a növényt.Gyomirtó szer helyett használj csalánkivonatot. (Friss csalánt egy vödörbe áztatunk jó párnapig és leszűrjük, majd ezt használjuk bogarak - fertőzések ellen ellen.(forrázhatod is a herbáriában vett száraz leveleket, de ekkor is kell hagyni legalább 2 napot állni)
Reméljük ezek után a bő öntözés meghozza az eredményt.
Még nagyon kicsi a növénykém. Viszont már többször lett volna rajta virág, de még a bimbó kinyílás előtt egyszerűen leesett. Nem száradt el, meg nem is tört le, csak lehullott.
Arra lennék kíváncsi mitől lehet ez, mert már nem egyszer jártam így :(
És így soha nem láttam még a virágát :(
Köszönöm a linket ;)
Nekem van-volt, most ajándékoztam a menyemnek.
Akármi problémád adatik vele kapcsolatosan, bátran alkalmazd az alábbi honlap tanácsai-leírásait.
Jó magam is ennek segítségével őriztem a lakásba több éven keresztül.
szia és sok szerencsét..ha kérdésed van természetesen megvitatjuk.
Sziasztok!
Hibiszkusszal kapcsolatban lenne kérdésem.
Van itt akinek van?
Nekem azóta virágoznak, amióta tavasszal kirakom őket a balkonra. Télen a lépcsőházban vannak és szinte nem is öntözöm őket. Tavasszal kirakom, az öntözést megoldja az eső (nincs fölötte tető), persze, ha nagyon sokáig nagy meleg van kapnak egy kis vizet, de nem sokat.
Amíg télen-nyáron bent voltak a szobában nekem sem virágoztak.
Megnéztem, köszönöm.
Az enyém nem így néz ki.
Így lehet hogy nem is beteg.
További ajánlott fórumok:
- Írjunk szobanövényeket szóláncban
- Milyen szobanövényt érdemes nevelni, ami szép virágot hoz, nem szúr, illatos és nem kell sokat locsolgatni?
- Levéltetű ellen hogyan-mivel védekezzek a szobanövényeimnél?
- Miért nem virágoznak a szobanövényeim?
- Milyen szobanövényeitek vannak?
- Hogy lehet leszoktatni a macsekot a szobanövény kinyírásról?