Milyen szobanövényeitek vannak? (beszélgetés)
nem tudom a magyar nevuket.azaz egyiket tudom anyosnyelv.
Virágos és levéldísznövényeink vannak.
Rengeteg van. Szobanövények bent, az erkélyen, a leanderek és egyéb udvarra kitehetők kint.
+ crassula hottentot, ennek nem tudom mi a magyar neve.
Orchideák, vitorla virág, korall virág, futóka
Rengeteg orchidea, kaktuszok, korallvirág, zamio palma, fokföldi ibolya, datolyapálma, carmona bonsai,
Anyósnyelv, aloe, dögkaktusz,meg amiknek a nevét sem tudom
Fikusz. :D Van belőle egy pár, pedig ki nem állhatom. Olyan terebélyes már hogy lassan kilök a szobából. Egy cikászpálmát szeretnék már régóta, de még nem sikerült szereznem eddig. Egy majomházat szeretnék kialakítani itthon, sok pálmával, a majom az már ugye adott, de eddig még semmi. :D Ja, meg van orchideám is, a fürdőszobában tartom mert ott jó párás neki a közeg, de hát eléggé viharvert így is, szegény. Ja, és van egy narancsfám is. Dézsában volt szintén a fürdőszobában benn, de a nyáron kiültettük a kertbe, aztán kinn is maradt csórikám. Majd egy húzok rá egy takarófóliát azért meg ne fázzon nagyon odakinn egyedül a hidegben.
Sok van. Inkább az igénytelen alig kell locsolni de szép nagy zöld fajták vannak. 🤗
Leginkább rengeteg orchidea, jóban vagyunk.
Ezen kívül karácsonyi kaktusz, futóka, fikusz, zamio pálma.
könnyező pálma, kukoricavirág
a macska mindenütt megtalálja és eszi a k. virágot
nyáron megkereste a kertben és ott legelte.
Karácsonyi kaktusz és egy fókusz.
Semmi más nem marad meg.
Hehe! Akkor majdnem egy cipőben vagyunk! :D
Egy döglött angol mufkátli.
Szerintem akkor most rájöttél, hogy nálam a virág nem éli túl 😅😬
Mi sem merjük egyedül hagyni, ha bent van. Érdekes, hogy a kinti világban jobban eligazodnak a macsekok. Szerintem ott nem rágnak meg mindenféle növényt, pedig kint is akad mérgező.
Kivételesen az nálam is szép! :)
nekem sajnos nem lehet a kiscicám miatt,de nem bánom.:)
Annyira nem. Kell egy év. Első virág után viszont beindul .
Tényleg! Szegény virág!
És gyorsan növekszik szaporítás után?
Köszi, ez most meg van bolondulva, de ha megnézed a mellette lévő sárgul. Igaz, hogy az már öreg tő.
Ezt ha szétszedem tavasszal lesz vagy 15 cserép belőle.
Na pont ez a virág nálam mindig összeszottyadt! Nagyon tetszik, már többször is vettem, kb. 4-5 volt eddig, de mindig kipurcannak. Nem is értem...
A tiéd viszont nagyon szép! :)
Mindjárt mutatom a legnagyobb vitorlát. Fent lesz az adatlapomon.
Nem, nincs. Kaktuszok ilyenkor csak havonta kapnak vizet, a többi igény szerint, de különösebb gondozást nem igényelnek.
További ajánlott fórumok: