Szobafestés-kérdés, tudnátok segíteni? (tudásbázis)
Azért kiegésziteném, illetve korrigáknám kicsit
Falfix ócska , natúr falhoz való ami pereg vagy erősen nedvszívó
A kérdezőnek már van festett fala, tételezzuk fel hogy jó állapotú
A narancssátga közel van a kivánt rózsaszinhez
HA Diszperzitbe belekeverik, mert nem minden szint "illik" ebbe keverni, akkor 2 erős réteg simán elfedi
Nem kell se fehérre festeni se Falfix
A sarkokba meg adva van a kis Teddy a "snájdolásra" és nem fog elütni ha egyedül is csinálja. Persze van ahova csak ecset fér be
Öntapadó takarófólia és maszk papircsík az ablakkeretekre megéri a pénzt
Azért a kérdezőnek megjegyezném
nem úgy megy egy festés, mint a reklámokban, hogy mire a férj hazaér a munkábol a feleség átfesti a lakást
:)
Viszonyításként írtam árak tekintetében.
Igazából mindkét technikával ugyanazt lehet elérni.
Különbség ott van, hogy mennyi munkával lehet elérni, és mennyi pénzből.
Javasolnám (építőipari cégünk van, már 14 éve),
hogy mindenképpen előbb csiszolópapírral (80-as vagy 100-as) csiszold át a felületet, a repedéseket, illetve ahol kell glettel javítsd ki, utána portalanítsd a falat egy száraz ecsettel, falfix, és 2 vagy 3 réteg az új festékből.
Arra vigyázz, hogy a snájdolás egyidőben legyen a falfestéssal. (lehetőség szerint ketten csináljátok, mert különben nem egy színűre fog megszáradni)
A parkettát teddizés előtt jó vizesen töröld fel a falak mellet, és akkor a rácsöpögő festék nem tud odaszáradni. Ha nem akarod felmosni, akkor takarófóliát tesa-val odaragasztod a szegélyhez. Csak vigyázz, nehogy a létrával kiszakítsd a fóliát.
Igen. Ez a lényege. Az új szín előtt valamivel semlegesíteni kell a régit.
Minden csomagoláson van száradási idő feltüntetve, de figyelembe kell venni a külső tényezőket is.
Az alapozó úgy 2óra alatt megszárad és mehet a szín, a fehér diszperzittel viszont két soron kell átmenni, ezért csak másnap tudsz valószínűleg színt festeni. Nálunk 2 nap volt így az egész.
Érdemes a minőséget és az árakat is figyelembe venni.
Ezt írtam a 3. hsz-ben.
A falfix egy mélyalapozó.
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Egyedülálló vagyok, tudnátok segíteni?
- Tudnátok Nekem segíteni milyen helyszín, hely a legjobb első randevúra?
- A dédink vasárnap lesz 83 éves, szeretnék mini tortát készíteni neki, de cukorbeteg. Tudnátok receptben segíteni?
- Kisfiam most lesz 7 hónapos 26-án, tejallergiás. Tudnátok nekem receptekben segíteni?
- Tudnátok segíteni Wizz Air kérdésben?Aki repült már ezzel a légi társasággal az segítsen!